Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Imperial Tobacco Hellas: Πτώση τζίρου και κερδών το 2010

Σοβαρό αντίκτυπο στα μεγέθη της Imperial Tobacco Hellas σε επίπεδο τόσο τζίρου όσο και κερδοφορίας είχαν τα αντικαπνιστικά μέτρα και φυσικά η κατακόρυφη άνοδος της τιμής των καπνικών προϊόντων λόγω φορολογίας, κατά τη διάρκεια της χρήσης που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 (1/10/2009 - 30/9/10).

Είναι ενδεικτικό ότι την ίδια ώρα όπου ο κύκλος εργασιών της εταιρίας μετά φόρους κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 8,99% σε σχέση με τη χρήση του 2009, οι καθαρές πωλήσεις εμφάνισαν μείωση 14,6%.

 

Φτιάχνουν έθνος ανιστόρητων - Καταργούν το υποχρεωτικό μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία...

Την έντονη αντίδραση επιφανών ιστορικών και πανεπιστημιακών προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να καταργηθεί το μάθημα της Ιστορίας από τη Β’ και Γ’ Λυκείου και να ενταχθεί μόνο ως μάθημα επιλογής στο Λύκειο θεωρητικής κατεύθυνσης.

Σε ανοικτή επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας, τα μέλη της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, που ανήκει στη Διεθνή Ένωση Ιστορικών Σπουδών, υποστηρίζουν ότι το εύρος της ελληνικής ιστορίας δεν καλύπτεται από τις τρεις ώρες διδασκαλίας που προβλέπονται για την Α’ Λυκείου και επισημαίνουν ότι η Ιστορία ταλανίζεται όχι μόνο από ανεπαρκείς μεθόδους διδασκαλίας, αλλά και από τις εξετάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, «και αυτό σε μία χώρα, όπου γεννήθηκε η ιστορική επιστήμη», όπως αναφέρουν.

Οι Νεκροθάφτες των Περιπτερούχων είναι Παρελθόν

Σας παρουσιάζω τον απολογισμό του έργου των χειρότερων συνδικαλιστών που πέρασαν ποτέ από τον κλάδο των περιπτερούχων.

1. Παρέλαβαν ένα σωματείο στο οποίο ήταν ενεργά μέλη με σκοπό να διώξουν τον παλιό πρόεδρο ( Λάμπρης ) και αντί να επωφεληθούν από την πείρα του και από τα λάθη του ,προσπάθησαν όλα αυτά να τα καρπωθούν αυτοί.




Από τους αναπήρους πολέμου, στις επιχειρήσεις του σήμερα

Η κοινωνική ιστορία ενός ελληνικού φαινομένου, του περιπτέρου, που χαρακτηρίζει τις πόλεις και γύρω από το οποίο οργανώνεται η καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων.

«Αξιος συγχαρητηρίων έγινε ο κ.Δήμαρχος,ο οποίος αποφάσισε την ανέγερσιν πολλών περιπτέρων εις τας Αθήνας, τα οποία θα εκχωρήσει εις τους τραυματίας του πολέμουή εις τα μέλη φονευθέντων πολεμιστών.Δεν φαντάζεται κανείς πόσα καλά θα προκύψουν αμέσως αμέσωςεκ της ανεγέρσεως των περιπτέρων.

Τα περίπτερα θα είναι ένας στολισμός της πόλεως,θα εξυπηρετηθούν διά αυτών και θα εύρουν πόρον ζωής πλείστοι ανάπηροι των δύο πολέμων. Θα εξαπλωθή διά του μέσου τούτου το ελληνικόν έντυπον,είτε εφημερίςείτε περιοδικόνείτε φυλλάδιονείτε βιβλίον. Και θα γίνουν αιτία όπως αι μεγάλαι επαρχιακαί μας πόλεις κουνηθούν λιγάκι και μιμηθούν λιγάκι την πρωτεύουσαν».
(Σωτήρης Σκίπης,εφημερίδα «ΣΚΡΙΠ», 20 Οκτωβρίου 1919)

 

Video απο τα επεισόδια της ομιλίας Παπανδρέου στην Κοζάνη

  



Επεισόδια στην ομιλία Παπανδρέου στην Κοζάνη (Μέσα ομιλία, έξω ξύλο)

Το πάγωμα των φωτοβολταϊκών, η απαγόρευση του καπνίσματος και η σχεδιαζόμενη πώληση μονάδων της ΔΕΗ οδήγησαν σε συγκέντρωση επαγγελματιών, συνδικαλιστών, ιδιοκτητών μπαρ και φοιτητών στην Κοζάνη όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός. Άγρια σύγκρουση με τα ΜΑΤ.
Άγριο ξύλο έξω από την Αίθουσα Τέχνης της Κοζάνης όπου μιλούσε χθες ο πρωθυπουργός για την δημιουργία μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή, καθώς συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλουν στο κτίριο.

Καπνιστές VS (εναντίον) αντικαπνιστών στην Κοζάνη

Μια ανάσα πριν πιαστούν στα χέρια
Μια ανάσα από την συμπλοκή μεταξύ βρέθηκαν καπνιστές και αντικαπνιστές  στο καφέ γνωστού ξενοδοχείου της Κοζάνης, όπου έπεσαν μερικές … ψιλές και χρειάστηκε η επέμβαση ανδρών της Δημοτικής Αστυνομίας για να μην κλιμακωθούν τα επεισόδια!
     

Το χρήμα ως χρέος


    



     





Η ψυχή και η καρδιά κανενός ανθρώπου δεν μπορεί να φυλακιστεί

Το Video που σόκαρε τη Βρετανία.



Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο τύπου της Επιτροπής Αγώνα Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ν. Αττικής

Αθήνα ,19 Ιανουαρίου 2011
Σήμερα συζητήθηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση της προσωρινής διοίκησης του σωματείου «Ένωση Επαγγελματιών Καπνοπωλών και Περιπτερούχων τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης» να παραταθεί η θητεία της και τρεις (3) κύριες παρεμβάσεις συναδέλφων με αίτημα την αντικατάσταση της.

Η συνεδρίαση του Δικαστηρίου έγινε υπό την σκιά της χθεσινής προσχηματικής και εσπευσμένης ανακοίνωσης από την προσωρινή διοίκηση εκλογών για την 20η και 21η Φεβρουαρίου του 2011 με συνοπτικές διαδικασίες, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με όλες τις σχετικές διατάξεις του καταστατικού.

«Κατεβάζουν ρολά» εστιατόρια και καφετέριες στην Κοζάνη

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα καφέ και τα εστιατόρια της Κοζάνης μετά από ομόφωνη απόφαση του Σωματείου ιδιοκτητών καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων «ο Ερμής», στην γενική συνέλευση που συμμετείχαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα μέλη του Σωματείου.
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αναψυχής και εστίασης αντιδρούν στον ακραίο όπως χαρακτηρίζουν αντικαπνιστικό νόμο και προγραμματίζουν συνάντηση στις 16.30 αύριο το απόγευμα, στο Δημαρχείο Κοζάνης.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/109456/o-adikapnistikos-nomos-kleinei-ta-katastimata/

Όσο "χτυπιεται" το κάπνισμα, τόσο πουλάει . Μήπως τελικά αυτό είναι το επιδιωκόμενο;

Εντυπωσιακά αποτελέσματα είχαν δύο νέες ανεξάρτητες μελέτες για το κάπνισμα. Στην πρώτη φάνηκε πως όταν κάποιος βλέπει στην τηλεόραση καπνιστή να ανάβει τσιγάρο θέλει να κάνει το ίδιο, ενώ στη δεύτερη ότι ακόμη και η γκρίζα διαφήμιση προϊόντων καπνού έχει ... ιδιαίτερη επίδραση στους νέους.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Neuroscience», οι περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το κάπνισμα ενεργοποιούνται αυτομάτως όταν ένας καπνιστής παρακολουθεί κάποιον να καπνίζει στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση, ειδικά όταν αυτός είναι ένας διάσημος.

"ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" στα cafe που δεν εφαρμόζουν τον νόμο περί καπνίσματος

Επειδή δεν έχει νόημα ο καθένας να ψάχνει να βρίσκει δικαιολογίες για το αν πρέπει να επιτρέπεται το κάπνισμα ή όχι στους κλειστούς χώρους εστιάσεων και αναψυχής μια και ο νόμος είναι ξεκάθαρος..

αλλά και η βλάβη που προκαλείται από το κάπνισμα στους καπνιστές, στους παθητικούς καπνιστές και πολύ περισσότερο στα παιδιά, είναι δεδομένη, προτείνω το εξής.

Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των... καπνιστών

Η απόφαση του πρωθυπουργού να επιμείνει στην απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους είναι ενδιαφέρουσα πολιτικά και κοινωνιολογικά. Ενδιαφέρουσα πολιτικά, διότι ο κ. Παπανδρέου φαίνεται διατεθειμένος να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο (με τους ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων και με τους καπνιστές), σε μία στιγμή κατά την οποία η κυβέρνηση βάλλεται από παντού. Και ενδιαφέρουσα κοινωνιολογικά, διότι η αντίδραση των πολιτών θα δείξει κατά πόσον η κρίση επηρέασε κάπως τη στάση που έχουμε ως Έλληνες απέναντι στο νόμο.

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι καταστηματάρχες

Κλείσιμο των καταστημάτων και επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες σκέπτονται να εφαρμόσουν οι ιδιοκτήτες καφέ, εστιατορίων και μπαρ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στον αντικαπνιστικό νόμο. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, τα μέλη για άλλη μια φορά εξέφρασαν τους φόβους τους για το ενδεχόμενο κλείσιμο πολλών καταστημάτων που εκτιμούν ότι θα επιφέρει η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Νέο «αντάρτικο» στην καπναπαγόρευση

Για «λουκέτα» σε 15-20 χιλιάδες επιχειρήσεις, κάνει λόγο η ΓΣΕΒΕΕ

«Πόλεμο» στο υπουργείο Υγείας για τον αντικαπνιστικό νόμο, κήρυξε η ΓΣΕΒΕΕ αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων. Οι επιχειρηματίες ζητούν την αναστολή του νόμου και την έναρξη διαλόγου καθώς εκτιμούν ότι η απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους και χωρίς εξαιρέσεις, θα φέρει χιλιάδες «λουκέτα» και στρατιές ανέργων.

Καμία εξαίρεση για το κάπνισμα, ενισχύονται οι έλεγχοι

Καμία εξαίρεση δεν πρόκειται να γίνει για τον αντικαπνιστικό νόμο, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, ενώ θα ενισχυθούν οι έλεγχοι που, όπως παραδέχτηκε, μέχρι σήμερα είναι ανεπαρκείς.
Ναι μεν γίνονται καταγγελίες για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου, αλλά ελάχιστα πρόστιμα καταβάλλονται σε πολλούς δήμους της χώρας.
Οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιληφθούν στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία, το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, ενώ στη «μάχη» των ελέγχων θα «ριχτούν» επιπλέον 40 επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας καθώς και 800 επιθεωρητές Εργασίας, με σκοπό να ενισχύσουν τη Δημοτική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, που έχουν αναλάβει μέχρι τώρα τους ελέγχους.

Αναστολή του αντικαπνιστικού νόμου για ένα χρόνο ζητούν οι εστιάτορες

Την αναστολή του αντικαπνιστικού νόμου για ένα χρόνο και την έναρξη διαλόγου με το υπουργείο Υγείας ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων.

Κατά τη διάρκεια έκτακτου διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Τσάκος, υποστήριξε ότι «όπου έχει εφαρμοστεί η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, καταγράφηκε σημαντική μείωση του τζίρου των καταστημάτων, ενώ ο αριθμός των καπνιστών δεν μειώθηκε».

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Απόπειρα μεθόδευσης πραξικοπήματος στο σωματείο Αθηνών!!! ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ!!!!

Η προσωρινή διοίκηση του σωματείου «Ένωση  Επαγγελματιών Καπνοπωλών και Περιπτερούχων τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης», παραμονές της συζήτησης στο Πρωτοδικείο των Αθηνών της αίτησης συναδέλφου (Κίκης Ηλίας) για την αντικατάστασή της, έσπευσε υπό το κράτος πανικού για να μην χάσει τις καρέκλες της και με  μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων να εξαγγείλει αρχαιρεσιακή συνέλευση για τις 20 και 21 του μηνός Φεβρουαρίου 2011.

Το έτος 2231 δεν θα καπνίζει κανένας Έλληνας!

Χωρίς πελάτες θα έχουν μείνει οι καπνοβιομηχανίες στην Ευρώπη σχεδόν δύο αιώνες νωρίτερα.
Και ο τελευταίος καπνιστής θα έχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα το έτος 2231, εκπληρώνοντας το όνειρο των αντικαπνιστών, έστω και με καθυστέρηση δύο αιώνων σε σχέση με τη Δυτική Ευρώπη, η οποία θα έχει μεταβληθεί σε μια απέραντη ζώνη μη καπνιστών ήδη από το 2050.

Κ.Κ.Ε. - "Μαζική Ανυπακοή"





Πατήστε πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε το άρθρο
Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" 17/01/2011 

Η Κυβέρνηση Δείχνει «Άκη» Και «Μαντέλη» - Επιβεβαίωσε Την Έρευνα Του ΣΔΟΕ Και Έδωσε Ονόματα ο Δ.Κουσελάς




Πατήστε πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε το άρθρο
Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" 17/01/2011 

Δελτίο Τύπου Ο.Ε.Β.Ε.Μ. - Ρυθμίσεις λογω αδυναμίας πληρωμών ζητούν οι μικρομεσαίοι.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Η  Ομοσπονδία  Επαγγελματιών  Βιοτεχνών και  Έμπορων  Ν. Μαγνησίας  σας ενημερώνει για τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε  
προς το Υπουργείο Οικονομικών τον Υπουργό  κ. Γεώργιο  Παπακωσταντίνου.  Οι προτάσεις που κατατεθήκαν έχουν ως εξής:

Δελτίο Τύπου Ο.Ε.Β.Ε.Μ. - Αδυναμία Πληρωμών Των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούμε ως Ο.Ε.Β.Ε.Μ. μια μεγάλη αδυναμία πληρωμών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω των αλλεπάλληλων αυξήσεων των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και των συνεχών λειτουργικών επιβαρύνσεων.

Παπανδρέου: «Κανένα παραθυράκι στον αντικαπνιστικό νόμο»

Παρέμβαση του πρωθυπουργού αναφορικά με το νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος. Κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από τον Ανδρέα Λοβέρδο να μην αλλάξει το νόμο, να μην ανοίξει «παραθυράκια» και να μην υπάρξουν εξαιρέσεις. Ζήτησε μάλιστα την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, καθώς και να βρουν οι αρμόδιοι υπουργοί τρόπους για να εφαρμοστεί ο νόμος.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Άμεσα λύση για τα περίπτερα!!!

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΡΑΦΙΚΟΙ... ! ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΟΤΑΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΣΚΕΊΤΑΙ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ.Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΙΟΥΧΩΝ ΖΕΙ ΜΕΡΕΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΣΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΏΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΟΥΝ ΑΜΙΣΘΟ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΕΝΟΣ ΑΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΕΡΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΙΟΥΧΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ.ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΊΤΑΙ ΑΠΟ 40.ΟΟΟ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΥΡΙΟΙ!!!

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_4597.html

Τα «θεσμικά» συμφέροντα, όταν φοβούνται συκοφαντούν, όταν απειλούνται στοχοποιούν και όταν πλησιάζει το τέλος τους τρομοκρατούν!!!

Κάποιοι αναρωτιούνται με απορία πως είναι δυνατόν να αλωθεί τόσο γρήγορα ένας  υγιής κλάδος  όπως ήταν οι περιπτεράδες – καπνοπώλες και να εκθρέψει τέτοιους ανθρώπους με προδοτική συμπεριφορά μέσα σε λίγα χρόνια.
Βλέπετε, λίγοι περιπτεράδες  έχουν πραγματική γνώση των γεγονότων του παρασκηνίου ,κι έτσι τους φαίνεται εξαιρετικά παράξενο όταν ανακαλύπτουν την αλήθεια.
Στον υγιή κλάδο της μικρής λιανικής ,ευτυχώς ή δυστυχώς μεγάλωσαν και μεγαλούργησαν μεγάλα ¨στρατόπεδα¨ με διαφορετικά συμφέροντα και με δικό τους στρατό .

«Άναψε... σβήσε» ο νόμος για το τσιγάρο

Έως την τελευταία στιγμή «σβήνονταν και γράφονταν» οι τελικές (;) ρυθμίσεις που τροποποιούν για πολλοστή φορά το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αντικαπνιστική πολιτική της χώρας μας και εκτός απροόπτου, μεθαύριο ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέας Λοβέρδος θα ανακοινώσει τις αποφάσεις, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά ο νόμος θα εφαρμοσθεί και δεν θα ευτελισθεί στην πράξη.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εξετάζοντας τα δεδομένα από τη μέχρι σήμερα ανεπιτυχή εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προσανατολίζεται στη θέσπιση της δυνατότητας εξαγοράς του «καπνίζειν» από τους καταστηματάρχες –με την προοπτική τα έσοδα να διοχετευθούν στο ΕΣΥ– καθώς και στην εντατικοποίηση των ελέγχων εφαρμογής του νόμου.

«Χρυσό» λάθος για το Δημόσιο

Επιπλέον 60 εκατ. ευρώ θα εισπράξει το Δημόσιο από τη φορολόγηση των στριφτών τσιγάρων, χάρη σε ένα... λάθος που έγινε με την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή και σήμερα είναι νόμος του κράτους, αφού δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α.Φ. 212).
Η διατύπωση προσδιόρισε ότι ο φόρος στα στριφτά τσιγάρα δεν μπορεί να είναι κατώτερος από το 75% της σταθμισμένης μέσης τιμής λιανικής πώλησης (και διαμορφώνεται στα 3,61 ευρώ), ενώ θα έπρεπε να υπολογιστεί στο 75% του συνόλου των φόρων της λιανικής τιμής.

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα στην Ηγουμενίτσα

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που καταβάλουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της λαθρεμπορίας τσιγάρων, συνελήφθησαν, σήμερα στις 00.30, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, ένας 24χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος (τύπου ΒΑΝ) και ο 30χρονος αλλοδαπός συνοδηγός, διότι μετέφεραν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο δάπεδο του οχήματος, συνολικά 1054 πακέτα τσιγάρων, διάφορων επωνυμιών, χωρίς νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό όχημα και η εν λόγω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, κατασχέθηκαν
Πηγή: http://www.e-igoumenitsa.gr/news/igoumenitsa/5943-2011-01-15-07-43-44.html

622 πακέτα λαθραία τσιγάρα σε ειδικές κρύπτες

Ενα ακόμα περιστατικό λαθρεμπορίας τσιγάρων ήρθαν αντιμέτωποι τα μεσάνυχτα λιμενικοί της Ηγουμενίτσας, Ενα 24ωρο σχεδόν μετά το τελευταίο περιστατικό.Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που καταβάλουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της λαθρεμπορίας τσιγάρων, συνελήφθησαν, σήμερα στις 00.10, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή τους σε επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας 47χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 25χρονος αλλοδαπός συνοδηγός, διότι μετέφεραν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο πορτμπαγκάζ και στους μασπιέδες (δεξιά και αριστερά του οχήματος), συνολικά 662 πακέτα τσιγάρων, χωρίς νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό όχημα και η εν λόγω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, κατασχέθηκαν.



Πηγή: http://crimesonair.blogspot.com/2011/01/622.html

Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις της Καρέλιας για το μέλλον...

Κερδοφόρος και το 2010 ήταν η Καπνοβιομηχανία Καρέλιας. Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η διοίκηση της εταιρείας, κατέγραψε αύξηση ,έστω οριακή, του μεριδίου της στην ελληνική αγορά από 9,26% σε 9,46%.Και μάλιστα σε μια περίοδο που επικρατούν δύσκολες συνθήκες τόσο στον κλάδο (μετά την αύξηση της φορολόγησης των τσιγάρων) όσο και στην οικονομία γενικότερα.
Ωστόσο, δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της, Ανδρέα Καρέλια, για την πορεία των εργασιών της εταιρείας τη φετινή χρονιά. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2011 θα κλιμακωθεί η κρίση στη χώρα μας, γεγονός που θα οδηγήσει σε απρόβλεπτες εξελίξεις.

Χορός πολλών δισ. για τους λαθρεµπόρους του καπνού

Σε πέντε εκατοµµύρια ευρώ υπολόγισε το ΣΔΟΕ τους διαφυγόντες δασµούς από τα τσιγάρα που εντοπίστηκαν στο «εργοστάσιο» στο Μενίδι. Αλλο µισό εκατοµµύριο είναι οι διαφυγόντες δασµοί από το φορτίο των 3 εκατοµµυρίων τσιγάρων που εντοπίστηκε πριν από δύο µέρες από λιµενικούς στο λιµάνι της Πάτρας. Για το 2010 το εκτιµώµενο ποσό από τους δασµούς που χάνονται αναµένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, σηµειώνοντας αύξηση 70% σε σύγκριση µε το 2009. «Τους πρώτους 9 µήνες του 2010 εντοπίσαµε στην Ελλάδα όσα λαθραία τσιγάρα είχαν βρεθεί την τριετία 2007-09», επισηµαίνει στέλεχος της διεύθυνσης Ασφαλείας του Λιµενικού.
 Η Ελλάδα σταδιακά, όπως εκτιµούν οι διωκτικές αρχές, από χώρα transit µεγάλων φορτίων λαθραίων τσιγάρων µετατρέπεται και σε χώρα παραγωγής τους. Τα τσιγάρα που βρέθηκαν στο «εργοστάσιο» του Μενιδίου προορίζονταν για τις αγορές της Αγγλίας και της Γερµανίας. «Οι συσκευασίες που βρέθηκαν έχουν τα προειδοποιητικά µηνύµατα για την υγεία σε αγγλικά και γερµανικά. Εκεί το κάθε πακέτο λαθραίου Μarlboro πωλείται προς 7 ευρώ. Τα κέρδη των λαθρεµπόρων µόνο µε τις παρτίδες που κατασχέσαµε θα ξεπερνούσαν τα 350 εκατοµµύρια ευρώ», λέει στα «ΝΕΑ» στέλεχος του ΣΔΟΕ.