Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Άνοιξε το δρόμο σε ιδιώτη η Γ.Σ. της ΣΕΚΑΠ. Αντίθετοι ΣΕΚΕ, Εργαζόμενοι

Τέλος στο συνεταιριστικό χαρακτήρα της ΣΕΚΑΠ τέθηκε ουσιαστικά από την έκτακτη  Γενική Συνέλευση της εταιρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. 
Με πλειοψηφία 50% +1 η Αγροτική Τράπεζα πέρασε την τροποποίηση του καταστατικού που στο εξής επιτρέπει σε ιδιώτη επενδυτή την είσοδο στο μετοχολόγιο της εταιρίας, Απορρίφθηκε από τη Γενική Συνέλευση το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (απαιτούνται τα 2/3) καθώς επίσης και της αναδιάρθρωσης της εταιρίας.

Απάντηση στον Βουλευτή κ. Κιλτίδη απέστειλε ο πρόεδρος των χονδρεμπόρων κ. Χατζηβασίλογλου

Την δικιά του εκδοχή και άποψη καθώς και την έντονη αντίδραση του (!) εξέφρασε ο κύριος Χατζηβασίλογλου σε επιστολή που έστειλε στον βουλευτή κύριο Κιλτίδη με αφορμή ερώτημα του βουλευτή στο Υπουργείο Οικονομικών για την μη εφαρμογή του νόμου από πλευράς χονδρεμπόρων ως προς τα κατώτατα όρια κέρδους στα καπνικά προϊόντα.
Ο κύριος Χατζηβασίλογλου επικαλείται ότι ο ίδιος προσωπικά ανοιξε το διάλογο με το υπουργείο για την επίλυση του προβλήματος(!), ενώ παράλληλα σημειώνει ότι ο Υπουργός υπέκυψε σε άλλα συμφέροντα και αποφάσισε παρεμβατικά εις βάρος (?) των χονδρεμπόρων οι οποίο απολάμβαναν περιθώριο κέρδους 2,9% επί της λιανικής τιμής (ενώ οι λιανοπωλητές 1%!).


Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ληστές παριστάνουν τους απογραφείς

Τα περιστατικά προκαλούν ανησυχία στην Πάτρα
Με το πρόσχημα πως ήταν απογραφείς, άγνωστα άτομα μπήκαν σε σπίτια ηλικιωμένων στην Πάτρα και κατάφεραν, σύμφωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων στην αστυνομία, να «αρπάξουν» χρήματα.

Ρηχαίνει η ύφεση -4,8% το α΄τρίμηνο

Κατά 4,8% συρρικνώθηκε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προιόν το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010 ενώ η οικονομία σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2010 παρουσιάσε βελτίωση


Τουρκικό παραλήρημα: Η Ελλάδα κατέχει παράνομα δυο νησιά!

Προκλητικότατη δήλωση από τούρκο πολιτικό, που δεν αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας σε νησιά του Αιγαίου.






Δειλή ανάκαμψη της Ελλάδας το 2012 προβλέπει η Κομισιόν

Τόνοι αισιοδοξίας για την δυνατότητα αναστροφής της πτωτικής τάσης της ελληνικής οικονομίας το 2012 χαρακτηρίζουν την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις εαρινές προβλέψεις 2011-2012 που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Ωστόσο, με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, το έλλειμμα για το 2011 θα επιμείνει στο 9,5% για να παρουσιάσει ελαφρά υποχώρηση τον επόμενο χρόνο.



«Μπλόκο» σε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων

Κατασχέθηκαν 61.963.000 πακέτα
 
Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντόπισε σε αποθηκευτικό χώρο στη βιομηχανική περιοχή Μεγάρων το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ΣΔΟΕ .

Ο συνολικός αριθμός των λαθραίων τσιγάρων ανέρχεται σε 61.963.000 τεμάχια και οι δασμοί που αναλογούν στην εν λόγω ποσότητα σε περίπου 8,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/society/arthro/169325/bloko-se-megali-posotita-lathraion-tsigaron/

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Φορολόγηση των προϊόντων καπνού – Άρθρο της Philip Morris International

Τα προϊόντα καπνού αποτελούν τα καταναλωτικά αγαθά με την υψηλότερη φορολογία στον κόσμο. Οι φόροι συχνά υπερβαίνουν το ήμισυ της τιμής λιανικής πώλησης, παρέχοντας στις κυβερνήσεις περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α. σε φορολογικά έσοδα ετησίως.
 

Κάπνισμα και Υγεία – Άρθρο της Philip Morris International

Το κάπνισμα προκαλεί πολλές σοβαρές ασθένειες, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις (καρδιοπάθειες), καρκίνο του πνεύμονα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (εμφύσημα, χρόνια βρογχίτιδα). Οι καπνιστές είναι πολύ πιο πιθανό από τους μη καπνιστές να αρρωστήσουν με μία από αυτές τις ασθένειες. Επίσης, το κάπνισμα είναι εθιστικό και μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο το σταματήσει κανείς. Αυτές είναι οι απόψεις κάθε κορυφαίας ιατρικής και επιστημονικής οργάνωσης σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης και οι απόψεις της Philip Morris International.

Δικαστικές διαμάχες Καπνοβιομηχανιών – Άρθρο της Philip Morris International

Οι αγωγές κατά της καπνοβιομηχανίας ίσως να προσελκύουν το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, αλλά δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίτευξη των στόχων του ελέγχου των προϊόντων καπνού.

Αφενός, οι δικαστικές διαμάχες είναι δαπανηρές, αναποτελεσματικές και συχνά επιζήμιες:

Κατά 9,3% μειώθηκαν οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές το 2010

Μειωμένο κατά 5% ήταν το 2010 το κόστος εργασίας στην Ελλάδα σε σχέση με το 2009, ενώ το 2011 εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 2,7% σε σχέση με το 2010 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανώτερων στελεχών του Υπουργείου Εργασίας. Σε πραγματικούς όρους (δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη του πληθωρισμού), οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές στο σύνολο της οικονομίας μειώθηκαν κατά 9,3% το 2010 (έναντι αύξησης 3,3% το 2009) και εκτιμάται ότι θα μειωθούν περαιτέρω κατά 5-5,8% το 2011 (στοιχεία βάσει εκτίμησης Τράπεζας της Ελλάδος).

4.000.000 ευρώ "φέσι" στο ΙΚΑ από χονδρέμπορο καπνικών

Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους στο μεγαλύτερο και καταχρεωμένο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, το ΙΚΑ. Διευθύντρια και μάλιστα σε επιτελική θέση στις διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης, καλύπτει τα χρέη του συζύγου της προς το ταμείο, με αποτέλεσμα το «φέσι» να έχει ξεπεράσει, αυτή την στιγμή, τα 4 εκατ. ευρώ! Και όλα αυτά την ώρα που χιλιάδες ασφαλισμένοι αγωνιούν αν θα πάρουν τη σύνταξή τους, από ένα ταμείο που χρωστάει περισσότερα από 9 δισ. ευρώ, και που είναι έτοιμο να «βαρέσει κανόνι»…

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ποια επιδόματα χάνονται στην περίπτωση μετατάξεων

Οι υπάλληλοι του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα που αποσπώνται ή μετακινούνται σε ειδικές υπηρεσίες, χάνουν τα ειδικά επιδόματα, τις ειδικές αμοιβές και τις αποζημιώσεις της οργανικής τους θέσης, εφόσον η καταβολή των επιδομάτων αυτών συνδέεται αποκλειστικά με την ενεργό άσκηση των καθηκόντων τους στην οργανική τους θέση.






Οργή για τη δολοφονία στο... γκέτο της Αθήνας

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο κέντρο της πόλης. Μέτρα για την προστασία τους ζήτησαν οι κάτοικοι
Συγκλονίζει το Πανελλήνιο η άγρια δολοφονία του 44χρονου, Μ. Καντάρη, στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος μαχαιρώθηκε από τρία άτομα για να του πάρουν μια βιντεοκάμερα. Μάλιστα, το θύμα ετοιμαζόταν να πάει τη γυναίκα του στο μαιευτήριο προκειμένου να γεννήσει το δεύτερό τους παιδί.


Κλείδωσε το νέο μνημόνιο και τις αποκρατικοποιήσεις - Ξεκλείδωσε η πόρτα του ανασχηματισμού

Κλείδωσε τον οδικό χάρτη, ξεκλείδωσε τον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός. Με εφτά τετ α τετ και μία τρίωρη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού ο Γ. Παπανδρέου πήρε χθες την ομόφωνη απόφαση των βασικών στελεχών του επί του μεσοπρόθεσμου και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.



Αυτή είναι η νέα κάρτα αποδείξεων

Μέχρι και τρεις κάρτες αποδείξεων θα μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν, τον μήνα, ο κάθε φορολογούμενος είτε για δικιά τους χρήση είτε για τις αγορές που θα πραγματοποιούν τα προστατευόμενα μέλη.




Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Τίτλοι τέλους για τη ΣΕΚΑΠ

Τους «τίτλους τέλους» της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδας (ΣΕΚΑΠ) στην Ξάνθη «ρίχνει» με την απάντησή της σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ηρ. Διώτη και Ευαγ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, «προβλέπεται η απεμπλοκή της από όλες τις μετοχικού ενδιαφέροντος εταιρίες του μη χρηματοπιστωτικού τομέα».


Θα πλημμύριζαν την αγορά με 198.500 παράνομα τσιγάρα

Το φορτηγό μεταφέρθηκε στο Τελωνείο των Σερρών, ενώ τα εκατοντάδες χιλιάδες πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν ταινίες γνησιότητας κατασχέθηκαν.






Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Π.Κ.Ε.-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ (Σ.Ε.Κ.)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ   ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ  ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
(Ο.Π.Κ.Ε.)
Κουταρέλια 74, 1ος Όροφος, Βόλος,
Τηλ-FAX 24210-32780 κιν.6934832876



Το νέο μνημόνιο φέρνει εκλογές (?) - Σε ετοιμότητα τα πολιτικά κόμματα

Σε εκλογή ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις από το βράδυ της Παρασκευής μόλις η είδηση για λύση με νέο μνημόνιο έκανε το γύρο των πολιτικών και δημοσιογραφικών γραφείων.




Ηλεία: Διακινούσαν λαθραία τσιγάρα με φορτηγά και πλοία

Έξι άτομα συνελήφθησαν και άλλα τρία αναζητούνται για εμπλοκή σε κύκλωμα λαθρεμπορίου τσιγάρων, στο νομό Ηλείας.
Οι 6 συλληφθέντες είναι βουλγαρικής υπηκοότητας  ενώ αναζητούνται 2 Έλληνες και ένας ακόμη Βούλγαρος.
Οι λαθρέμποροι έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος Βάρδας, το απόγευμα του Σαββάτου μετά από αξιοποίηση
πληροφοριών.

ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ!

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ενθαρρύνουν τους καπνιστές τα σήματα απαγόρευσης - Τους ωθούν στο να ανάψουν τσιγάρο

Τα σήματα απαγόρευσης του καπνίσματος είναι πολύ πιθανό να ωθούν υποσυνείδητα τους καπνιστές να ανάψουν τσιγάρο, σύμφωνα με έρευνα.
Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό κάνοντας το εξής πείραμα. Συγκέντρωσαν σε έναν χώρο καπνιστές και τους έδειξαν έναν αριθμό φωτογραφιών.