Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Θράσος της ΠΓΔΜ για την ψήφο των ομογενών - «Στοπ» σε δημοσίευση αγγελίας με το χαρακτηρισμό «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Θέμα με τη συμμετοχή των πολιτών της ΠΓΔΜ που ζουν στην Ελλάδα, στις βουλευτικές εκλογές της 5ης Ιουνίου, εγείρουν τα Σκόπια, με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις της εκλογικής νομοθεσίας που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη Βουλή της γειτονικής χώρας, δίνεται το δικαίωμα, για πρώτη φορά, στην ομογένεια της ΠΓΔΜ να ψηφίσει στις εκλογές και να εκλέξει τρεις βουλευτές (από έναν στην Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία).

Οδηγός για τις επιχειρήσεις που το πάνε για λουκέτο - Μάθετε για το προ- πτωχευτικό δίκαιο και προστατευτείτε

Μικρό σωσίβιο σε επιχειρήσεις που βουλιάζουν στα χρέη επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση με το προ-πτωχευτικό δίκαιο που επί τις ουσίας δίνει με αυστηρές προϋποθέσεις μικρές ενέσεις ρευστότητας στις επιχειρήσεις για να κινηθούν ανάμεσα στους πιστωτές τους και να αποφύγουν για όσο καιρό γίνεται την εκκαθάριση και το λουκέτο.


Με άγριες διαθέσεις έρχεται η τρόικα

Ψηλά στην ατζέντα και η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος
Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να εργάζεται πάνω στην ολοκλήρωση τόσο των νέων μέτρων που θα περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο, όσο και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.


«Καμπανάκι» του υπουργείου για τις πλαστές αποδείξεις - Θα αποτελεί αξιόποινη πράξη

Αξιόποινη πράξη είναι η υποβολή πλαστών δικαιολογητικών και αποδείξεων, όπως υπενθυμίζει σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, η οποία υπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται επίσης ότι στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μέχρι 1.500 ευρώ θα γίνονται διασταυρώσεις μέσω του TAXIS για επαλήθευση.

Εντοπίστηκε αποθήκη με λαθραία τσιγάρα

Νέα έφοδος της αστυνομίας στην περιοχή του Μεταξουργείου
Έφοδο σε αποθήκη για να κατασχέσουν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων πραγματοποιούν οι αστυνομικοί στην οδό Θερμοπυλών 84, στο Μεταξουργείο.

Στην αποθήκη βρέθηκε, επίσης, μεγάλος αριθμός συσκευών που προκαλούν ηλεκτροσόκ.

Νωρίτερα κατασχέθηκαν ρούχα «μαϊμού» σε αποθήκη επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 126 στην ίδια περιοχή.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/society/arthro/162086/edopistike-apothiki-me-lathraia-tsigara/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Π.Κ.Ε. - ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
(Ο.Π.Κ.Ε.)
Κουταρέλια 74, 1ος Όροφος, Βόλος,
Τηλ-FAX 24210-32780 κιν.6934832876



Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τοκογλυφίας - Την τελευταία 5ετία, τα μέλη του εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβίασης και προστασίας καταστημάτων

Ακόμη και Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (ΠΑΕ) συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των επιχειρηματιών και ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων διασκέδασης που είχαν δανειστεί μεγάλα χρηματικά ποσά από τον 34χρονο εγκέφαλο του κυκλώματος τοκογλυφίας, το οποίο εξάρθρωσε χθες η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Ως αντάλλαγμα για τον δανεισμό 514.000 ευρώ οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν εκχωρήσει τα τηλεοπτικά της δικαιώματα.

Η οριστική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις

Διέξοδο στον... λαβύρινθο των αποδείξεων αναζητούν αυτές τις ημέρες οι φορολογούμενοι, οι οποίοι θα πρέπει να αποφύγουν τις «παγίδες» κατά την ταξινόμηση και την αποστολή τους, καθώς μετά την υποβολή δηλώσεων θα ακολουθήσουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών, στις δηλώσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν συνυποβάλλονται αποδείξεις, αλλά φυλάσσονται από τον φορολογούμενο. Αν οι δηλώσεις ταχυδρομηθούν ή κατατεθούν στην εφορία, οι αποδείξεις τις συνοδεύουν σε ξεχωριστό φάκελο.

Θολά τα μέτρα κατά του τσιγάρου

Οκτώ μήνες μετά την καθολική απαγόρευση του τσιγάρου στους κλειστούς δημόσιους χώρους, το κάπνισμα συνεχίζεται κανονικά και χωρίς οχλήσεις, σε μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες αλά ακόμα και γραφεία σε υπουργεία, νοσοκομεία και πανεπιστήμια.




Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ


Εχθές το πρωί 27/4/2011 και ώρα 6:00 π.μ.,ο υπάλληλος ενός περιπτέρου στο Παλαιό Ψυχικό ,πήγε να ανοίξει το κατάστημα.
Οι υπάλληλοι καθαριότητας του συγκεκριμένου Δήμου και ο προμηθευτής εφημεριδοπώλης του περιπτέρου τον βρήκαν αναίσθητο, από χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι.


Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη της Τουρκίας από τον τουρισμό

Στο +28,5% στο πρώτο τρίμηνο του έτους
 
Στα 3,1 δισ. δολάρια ανήλθαν τα κέρδη της Τουρκίας από τον τουρισμό το πρώτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική υπηρεσία στατιστικής TurkStat.

Απόβαση Νορβηγών για πετρέλαιο στην Ελλάδα

Τα οικονομικά προβλήματα επιταχύνουν τις ερευνητικές διαδικασίες για την ανακάλυψη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Ενδιαφέρον από νορβηγική εταιρεία για το Ιόνιο.




'Ολα τα αγαθά στον 23% ΦΠΑ, επιβολή φόρου στα αναψυκτικά και έως 30% περικοπές μισθών με το ενιαίο μισθολόγιο για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα

- Τα μέτρα έπρεπε ήδη να εφαρμόζονται σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στην τρόικα
- Έρχονται και αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας
- Σχέδια για επιβολή επιπλέον φόρου ακόμα και στα αλκοολούχα ποτά.





Σε δημοπρασία το 79,81% της βουλγαρικής Bulgartabac

Σε δημοπρασία για την εκχώρηση του 79,81% του μετοχικού της κεφαλαίου προχωρά η βουλγαρική καπνοβιομηχανία Bulgartabac Holding. Μάλιστα, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της αρμόδιας Υπηρεσίας Ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας, Εμίλ Καρανικόλοφ, μέχρι στιγμής έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από τρεις στρατηγικούς επενδυτές, αλλά και πολλές άλλες πλευρές. Η τιμή εκκίνησης έχει καθοριστεί στα 10 εκ. ευρώ και το τελικό ποσό θα πρέπει να καταβληθεί μέσα σε διάστημα 10 ημερών από την επικύρωση της όλης διαδικασίας.
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1961215

Λουκέτο σε 1.500 περίπτερα λόγω κρίσης

Μέσα στο 2010 έβαλαν λουκέτο 1.500 περίπτερα σύμφωνα με την Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών. Η οικονομική κρίση κάνει και πολλούς καπνιστές να στραφούν στα "χύμα" τσιγάρα

Με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα εν μέσω οικονομικής κρίσης να περιορίζει δραματικά το ποσοστό κέρδους των περιπτερούχων, 1.500 από τα περίπου 18.000 περίπτερα έβαλαν λουκέτο το 2010, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος.

ΣΕΚΑΠ με φήμες για πώληση και παραίτηση Γαβριηλίδη από το ΠΑΣΟΚ

Την παραίτησή του από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε εδώ και δύο εβδομάδες το Πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ Κώστας Γαβριηλίδης.

Όπως δήλωσε στο XanthiPress.gr, μετά τις τελευταίες εξελίξεις διαπίστωσε ότι κάποια στελέχη του κόμματος «μεθοδεύουν» πώληση της εταιρίας, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ. «Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να είμαι ψηφοφόρος του κόμματος αλλά δεν μπορώ να είμαι πλέον στη Νομαρχιακή και έχω παραδώσει την παραίτησή μου στη Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής» κατέληξε.

Νέα μείωση 26% στις κυκλοφορίες το Μάρτιο

Μείον 26% στις κυκλοφορίες των εφημερίδων το Μάρτιο. Η ύφεση σε συνδυασμό με την εγγενή προβλήματα του Τύπου, στέλνουν τις εφημερίδες στο κενό.

Το Μάρτιο του 2011 οι εφημερίδες, έχασαν, κατά μέσο όρο, 385.578 αναγνώστες, πουλώντας, παρά την
ενίσχυση των προσφορών 1.456.087 φύλλα, έναντι 1.8412.665 τον περσινό Μάρτιο. Στο πρώτο 3μηνο του 2011 οι απώλειες μειώνοντας στο 21% με μέσες πωλήσεις 1.486.083 φύλλα (-393.358), έναντι 1.879.441 το αντίστοιχο διάστημα του 2010.


Πλοίο με λαθραία τσιγάρα στην Ιτέα!

Από κακιά σύμπτωση και παρέξηγηση εντοπίστηκε το πλοίο με το παράνομο φορτίο...

Οι λαθρέμποροι όπως λένε οι κακές γλώσσες ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένοι καθώς είχαν φροντίσει να κλείσουν στόματα, με το αζημίωτο βέβαια, προκειμένου το παράνομο φορτίο να φτάσει στον προορισμό του. Μάλιστα εκτός από τις νταλίκες κατασχέθηκε και το πλοίο "τσιγαράδικο".

Βρήκε το δάσκαλό του ο ληστής του περιπτέρου

Προσπάθησε να ληστέψει περίπτερο στο Λιτόχωρο, αλλά βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και, σε λίγο, οδηγείται στον εισαγγελέα. Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου, αν και ηλικιωμένος, αποδείχτηκε… χειροδύναμος.
Ο 36χρονος πήγε, χθες, βράδυ, στο περίπτερο του 62χρονου συμπολίτη του, στο Λιτόχωρο Πιερίας. Φορούσε κράνος και κασκόλ και κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο. Μπούκαρε στο περίπτερο και ζήτησε από τον ηλικιωμένο περιπτερά τις εισπράξεις της ημέρας.

Αυξήσεις 0,40 στα τσιγάρα και 1-2 ευρώ στα ποτά

Στα "σκαριά" έχει το Υπουργείο Οικονομικών ένα μίνι φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί επί τάπητος –μαζί με ολόκληρο το έκτακτο φετινό πακέτο μέτρων- σε σύσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα το οικονομικό επιτελείο υπό τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Κ.Ε.Ε. ( ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΠΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ)

Λάβαμε μια επιστολή από τον Ε.Σ.Κ.Ε.Ε. , την οποία δημοσιεύουμε προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων της Ελλάδας.
Πρόκειται για μια διαφημιστική ενημερωτική καμπάνια των καπνοβιομηχανιών Japan Tobacco International , British American Tobacco  και Ιmperial Tobacco.