Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΤΕΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ

Τσιγάρα που σβήνουν μόνα τους - Πρωτοποριακά τσιγάρα ενάντια στην εκδήλωση πυρκαγιών. Πότε θα έρθουν στην Ελλάδα

Τα πρώτα ασφαλή τσιγάρα αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε όλες τις αγορές των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάση Κοινοτικής Απόφασης η οποία προβλέπει ότι όλα τα τσιγάρα που παράγονται και πωλούνται εντός της ΕΕ να συμμορφώνονται τα πρότυπα αυτά.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Λαθραία τσιγάρα στην Ηγουμενίτσα - Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί

Προορισμό την Ιταλία είχαν οι τρεις αλλοδαποί που συνελήφθησαν χθες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με λαθραία τσιγάρα στις αποσκευές τους.

Οι Λιμενικοί εντόπισαν 6.020 πακέτα για τα οποία οι αλλοδαποί ηλικίας 48, 41 και 37 ετών αντίστοιχα δεν διέθεταν τα απαραίτητα παραστατικά.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν.

Σε κρύπτη έκρυβαν 3.105 λαθραία πακέτα τσιγάρα - Αποτελεσματικοί οι έλεγχοι του Λιμενικού στην Πάτρα

Δύο αλλοδαποί έπεσαν στα χέρια του Λιμενικού Πατρών, όταν σε έλεγχο στο όχημά τους πριν επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία, βρέθηκαν 3105 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στην πύλη εισόδου του νέου λιμένα της Πάτρας. Ο 52χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος που ρυμουλκούσε τροχόσπιτο, καθώς και ο 56χρονος αλλοδαπός συνοδηγός, μετέφεραν κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, η οποία είχε κατασκευασθεί κάτω από το εν λόγω τροχόσπιτο, τρεις χιλιάδες εκατόν πέντε  πακέτα με λαθραία τσιγάρα, για τα οποία δεν διέθεταν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το ανωτέρω τροχόσπιτο καθώς και τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Οι 100 ημέρες που θα αλλάξουν τη χώρα και η τελεσθείσα εσχάτη προδοσία

Στις επόμενες 100 ημέρες η χώρα αλλάζει. Πρακτικά έχουμε "τέλος εποχής".

Και οι αλλαγές αυτές θα είναι επώδυνες: Η χώρα ήδη έχει πτωχεύσει (όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr, καμία ξένη τράπεζα δεν δέχεται πλέον εγγυητικές επιστολές ελληνικών τραπεζών, ούτε καν της Εθνικής Τράπεζας!).

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Δουλεύουν όλη μέρα και δεν ξέρουν αν θα επιστρέψουν ζωντανοί

Ζουν υπό τη συνεχή απειλή των ληστρικών επιδρομών. Αρκετές φορές αδίστακτοι κακοποιοί κόλλησαν τις κάννες των όπλων τους στον κρόταφό τους ή ακόμα και στων παιδιών τους προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα από το ταμείο ή το μεροκάματο. Τα πρατήρια βενζίνης και τα περίπτερα αποτελούν πλέον τον νούμερο ένα στόχο των ληστών. Ιδιοκτήτες αλλά και εργαζόμενοι ζουν καθημερινά με τον φόβο και προσεύχονται να επιστρέψουν σπίτια τους μετά το τέλος της εργασίας τους.

Η στροφή των καπνιστών στα λαθραία στοιχίζει 600 εκατ. στα έσοδα

Το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να συγκεντρώσει επιπλέον 1 δισ. ευρώ από τη φορολογία των τσιγάρων τους επόμενους τέσσερις μήνες. Από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Αυγούστου τα έσοδα του κράτους έφθαναν το 1,9 δισ. ευρώ από τα τσιγάρα.

Περίπου 600 εκατ. ευρώ θα χάσει φέτος ως έσοδα το υπουργείο Οικονομικών από την αγορά των τσιγάρων, λόγω της στροφής των καπνιστών στα λαθραία και της κάμψης των πωλήσεων που τους τελευταίους 20 μήνες ανέρχεται στο 30%. Δηλαδή, το 1/3 της εγχώριας αγοράς των τσιγάρων «κάηκε» από τη βαριά φορολογία που επέβαλε το κράτος με σκοπό την είσπραξη εσόδων.

Χωρίς "ακριβά" τσιγάρα από 1η Σεπτέμβρη

Οι περιπτερούχοι της Αθήνας σχεδιάζουν να σταματήσουν να εμπορεύονται από 1ης Σεπτεμβρίου τα καπνικά προϊόντα που διατίθενται με αυξημένες τιμές και έχουν περιθώριο κέρδους κάτω των 0,12 ευρώ

 «Φουντώνει» η κόντρα μεταξύ των περιπτερούχων και των καπνοβιομηχανιών για τα περιθώρια κέρδους από την πώληση καπνικών προϊόντων.

Στάχτη στα μάτια

ΟΤΑΝ έγινε πρόεδρος της Ουρουγουάης, ο Ταμπαρέ Ραμόν Βασκέζ Ρόζας έπαψε να ασκεί το επάγγελμα του ογκολόγου. Ομως δεν ξέχασε τι έβλεπε στις ακτινογραφίες των ασθενών του.



Φορτηγό με λαθραία τσιγάρα στις Καστανιές Έβρου

Στοπ σε φορτίο με λαθραία τσιγάρα έβαλαν τελωνειακοί το Σάββατο το απόγευμα στις Καστανιές Έβρου.

Όλα ξεκίνησαν όταν Βούλγαρος προσπάθησε να εισέλθει με το αυτοκίνητό του από την Τουρκία στην Ελλάδα. Οι τελωνειακοί θεώρησαν ύποπτο το όχημα και ζήτησαν από τον οδηγό να κάνει στην άκρη προκειμένου να το ελέγξουν. Αμέσως ο Βούλγαρος προσπάθησε να ελιγμούς να επιστρέψει στην Τουρκία, όμως τελωνειακοί και αστυνομικοί εγκλώβισαν το όχημα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαφύγει.

Εκπαιδευμένος σκύλος έψαξε το αυτοκίνητο για ναρκωτικά κι αφού δεν βρήκε ίχνη, οι τελωνειακοί ερεύνησαν ένα ένα τα τμήματα του οχήματος. Τελικά ύστερα από λίγη ώρα εντόπισαν μέσα στους αεραγωγούς 37 κούτες τσιγάρων.

Τελικά ο Βούλγαρος αφέθηκε ελεύθερος αφού προηγουμένως έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς πλήρωσε δασμούς και ατέλειες εκατοντάδων ευρώ.

Ο.Π.Κ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΠΑ ΑΠΟ 13% ΣΤΟ 23%

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
(Ο.Π.Κ.Ε.)
Κουταρέλια 74, 1ος Όροφος, Βόλος,
Τηλ-FAX 24210-32780 κιν.6934832876
                        http://www.oebem.gr/, email: oebemg@gmail.com                                     
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 519                                             ΒΟΛΟΣ  02/09/2011

ΠΡΟΣ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΘΕΜΑ: Αύξηση ΦΠΑ από το 13% στο 23%.

Ο.Π.Κ.Ε. - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΕΡΔΟΥΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
(Ο.Π.Κ.Ε.)
Κουταρέλια 74, 1ος Όροφος, Βόλος,
Τηλ-FAX 24210-32780 κιν.6934832876
ΒΟΛΟΣ  02/09/2011                                                              ΑΡ. ΠΡΩΤ: 522 

ΠΡΟΣ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ