Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

       Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών ,τα κατασχεθέντα λαθραία τσιγάρα στην Ελλάδα,αντιστοιχούν στο 10% της πτώσης των νόμιμων πωλήσεων των καπνικών προΐόντων .Η συνολική είσπραξη το 2009 μέσω του ειδικού φόρου κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) για τα καπνικά  ανήλθε για την Ελληνική πολιτεία σε 3.200.000.000€ (τρία δις διακόσια εκατομμύρια ευρώ ).

Καπνοβιομηχανία: Επιταχύνεται η πτώση της παραγωγής

Kαθοδικά κινείται εφέτος, για τρίτο συνεχόμενο έτος, η παραγωγή καπνικών προϊόντων, που είχε μειωθεί κατά 2,7% το 2009. Η πτώση το τρέχον έτος είναι πολλαπλάσια εκείνης της περυσινής χρονιάς, με συνέπεια η παραγωγή του κλάδου να έχει υποχωρήσει σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από τα αντίστοιχα του έτους 2005. Για τελευταία χρονιά ο όγκος της παραγωγής καπνικών προϊόντων είχε αυξηθεί το 2007 (+4,1%). Από τον περασμένο μήνα, μάλιστα, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η πτωτική πορεία βαίνει σημαντικά αυξανόμενη.

Νέοι κατάλογοι καπνικών με το νέο έτος 2011 - δωρακι Εκατοντάδων Εκατομμυρίων ευρώ του Πρωθυπουργού κ.Γεωργιου Παπανδρέου στις καπνοβιομηχανίες.

Ήδη κάποιες καπνοβιομηχανίες έχουν κοινοποιήσει τους νέους καταλόγους καπνικών προϊόντων που θα ισχύσουν από το 2011.Από μια πρώτη ανάγνωση, διαπιστώνουμε ότι από την μείωση του αναλογικού φόρου κατά 2%,οι καπνοβιομηχανίες κρατούν 0,05-0,10€ επί της αποφορολογημένης αξίας για αυτούς, ανάλογα με την ονομαστική τιμή κάθε πακέτου . Αυτό συνιστά ‘’αθέτηση συμφωνίας’’ με το Υπουργείο Οικονομικών .

Απαγόρευση Καπνίσματος... Αλλά εδώ είναι Ελλάδα!!!._

Tα'μαθες πατέρα; Ο γιος του αλλουνού πατέρα, χωρίς να τον ρωτήσει αν τα'μαθε, μας κόβει λέει το τσιγάρο από αύριο... Εσύ βέβαια έφυγες απ'το 88 σ'άλλους κόσμους, και ίσως να σου φαινονται αστεία και γελοία όλα αυτά και με το δίκιο σου... Σιγά μη σε νοιάζει, αφού στις ρότες των ασύλληπτων ταξιδιών σου, τέτοιους καημούς δε θα'χεις... Εμένα όμως με νοιάζει.




Πρόσκληση από το Σωματείο Ενοικιαστών Περιπτέρων Θεσσαλονίκης

Αγαπητοί συνεργάτες το Σωματείο Ενοικιαστών Περιπτέρων Θεσσαλονίκης σας καλεί στην εκδήλωση για την παρουσίαση του περιοδικού του "Περί Ψιλού Καπνού στη Βόρεια Ελλάδα",
την σύσταση της νέας ηλεκτρονικής μας σελίδας με το ομώνυμο λογότυπο όπως επίσης και την παρουσίαση του νέου αναπτυξιακού προγράμματος digi-retail την Δευτέρα 03/01/2011.


Έως 30/6/2011 αναστολή πλειστηριασμών

Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2011 παρατείνεται η αναστολή των πλειστηριασμών, με τροπολογία που υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και κατατίθεται στο πρώτο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη Βουλή με το νέο έτος.




Μετά το Τσιγάρο ... Τι?

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μακεδονίας στο Εγνατία TV

Video 1

Αυξήσεις στα τσιγάρα βάζουν οι περιπτερούχοι της Κρήτης

Διπλή αύξηση αναμένεται να πάρουν οι τιμές των τσιγάρων στην Κρήτη. Τον νέο χρόνο και αφού οι καπνοβιομηχανίες? δώσουν τη νέα τιμή, το σωματείο περιπτερούχων και καπνοπωλών Κρήτης θα ανακοινώσει επιπλέον αύξηση περίπου 20 λεπτών καθώς τα ποσοστά τους έχουν πέσει στο ναδίρ.
Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στους καταναλωτές, ωστόσο σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου, Ελένη Χαιρέτη, καλύπτονται απόλυτα από τον νόμο. «Δεν αντέχουμε πλέον όλη αυτή την κοροϊδία, δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Ο νόμος είναι με το μέρος μας με την έννοια ότι η τιμή που βάζουν οι καπνοβιομηχανίες είναι ενδεικτική.

B.Μαρκεζίνης & Θ. Καρυώτης – Ανοιχτή επιστολή για ΑΟΖ: "Η τραγωδία του Καστελόριζου"

Ανοιχτή επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του τόπου απηύθυνε ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης και ο καθηγητής πανεπιστημίου του Maryland Θεόδωρος Καρυώτης αναφορικά με το νομικό καθεστώς που διέπει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και ιδιαίτερα αυτό της οριοθέτησης στο Καστελόριζο. Το θέμα είναι κρισιμότατης σημασίας καθώς αφορά άμεσα την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Στο 11% προσδιορίσθηκε τελικά η αύξηση της ΔΕΗ από την 1η Ιανουαρίου, για τα νοικοκυριά που καταναλώνουν έως 800 κιλοβατώρες, αντί για 13,7% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα τιμολόγια από 800 έως 2 χιλιάδες κιλοβατώρες θα ισχύσουν κλιμακωτές αυξήσεις από 3% έως 1,5%. Μειώσεις από 17% έως 3% θα έχουμε κλιμακωτά τα τιμολόγια που ξεπερνούν τις 2 χιλιάδες κιλοβατώρες το τετράμηνο.

Citibank: Κλείνει 31 κατ/τα στην Ελλάδα

Σε μεγάλη μείωση του δικτύου καταστημάτων στην Ελλάδα προχωράει η Citibank, κλείνοντας τα 31 από τα συνολικά 72 καταστήματα που λειτουργούν στη χώρα μας.

Το κλείσιμο των καταστημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες, εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της Citibank για αναδιάρθρωση της παρουσίας στην Ελλάδα, λόγω και τρέχουσας οικονομικής κρίσης, που έχει επηρεάσει βασικούς τομείς εργασιών της εγχώριας τραπεζικής αγοράς, ειδικά στον τομέα λιανικής τραπεζικής.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ας πούμε λοιπόν την Αλήθεια : Διανομή Ελληνικού Τύπου – Επιτροπή Ανταγωνισμού - Πλακόπουλος και διαπλεκόμενα συμφέροντα

    Ήρθε λοιπόν η στιγμή που πρέπει όλοι οι συνάδελφοι Περιπτερούχοι-Καπνοπωλητές να μάθουν το πως και το γιατί έχει ‘’θαφτεί’’ η υπόθεση που αφορά τα ποσοστά μας από την διανομή του Ελληνικού τύπου .


Κύπρος - Πόλεμος για τα τσιγάρα

Επιβεβαιώθηκαν τα δημοσιεύματα του «Φ» για πώληση τσιγάρων σε διογκωμένες τιμές τη στιγμή κατά την οποία δεν εκτελωνίστηκαν  ακόμη καπνικά προϊόντα με νέες τιμές. Σχετικές αναφορές έκαναν τόσο ο υπουργός Εμπορίου όσον και εκπρόσωπος του Τμήματος Τελωνείων, αν και όπως ξεκαθάρισε ο κ. Πασχαλίδης, ουδείς μπορεί       να παρέμβει, αφού κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία.  Στο μεταξύ, καταναλωτές εξαγριώθηκαν και κατηγορούν ιδιοκτήτες περιπτέρων ή και καταστημάτων ότι κρύβουν τσιγάρα για να τα πουλήσουν με τις νέες τιμές, προειδοποιώντας ότι θα σταματήσουν να ψωνίζουν από τους συγκεκριμένους επαγγελματίες.

Κύπρος - Ακριβαίνουν τσιγάρα και καπνός

Σημαντικές αυξήσεις στις τιμές πώλησης των τσιγάρων και άλλων προϊόντων καπνού επέρχονται στην Κύπρο, μετά την κατά πλειοψηφία υπερψήφιση του κυβερνητικού νομοσχεδίου περί φόρων κατανάλωσης σε έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.
Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας και κηρύχθηκε ως επείγον, για να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Οικονομικών και, αφού μελετήθηκε αυθημερόν, επανήλθε στην Ολομέλεια όπου έγινε η τελική συζήτηση και ψηφοφορία.
Υπέρ της ψήφισης του νόμου τάχθηκαν 26 βουλευτές των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και του Κινήματος Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών, ενώ καταψηφίστηκε από 5 βουλευτές των κομμάτων ΚΣ ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ και 10 βουλευτές του ΔΗΣΥ τήρησαν αποχή.

Κύπρος - Χωρίς τσιγάρα τα περίπτερα

Χωρίς τσιγάρα κινδυνεύει να μείνει η αγορά μετά την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στους εισαγωγείς και τα περίπτερα για το ποσοστό του κέρδους. Ένα ένα τα ράφια αδειάζουν ενώ αν δεν βρεθεί χρυσή τομή σε λίγο δεν θα μείνει πακέτο ούτε για δείγμα  στο παζάρι.
Το πρόβλημα προέκυψε μετά την αύξηση στο φόρο που ενέκρινε η βουλή. Οι εταιρίες ενημέρωσαν τα περίπτερα πως για να τους προμηθεύσουν με νέες ποσότητες θα πρέπει να μειώσουν το ποσοστό του κέρδους τους από την λιανική πώληση, από το 8% στο 4% για να είναι πιο μικρή η αύξηση τη λιανική τιμή.

Κύπρος - Ξέσπασε "πόλεμος" για τις τιμές των καπνικών προϊόντων

Λευκωσία: Στα πρόθυρα πολέμου βρέθηκαν τις τελευταίες ώρες περιπτερούχοι και
εταιρείες καπνικών προϊόντων, ύστερα από ενδείξεις ότι οι εταιρείες προτίθενται
να μειώσουν το ποσοστό κέρδους των περιπτερούχων.











Κύπρος - Πόλεμος περιπτερούχων - εταιρειών


Αλληλοκατηγορίες και καταγγελίες για αισχροκέρδεια συνθέτουν το σκηνικό της αύξησης της τιμής των τσιγάρων αλλά και των καυσίμων. Οι παθόντες, που δεν είναι άλλοι από τους καταναλωτές, παρουσιάζονται αγανακτισμένοι μετά το μπαράζ αυξήσεων σε τσιγάρα και καύσιμα που επέβαλε πριν από λίγες ημέρες το Υπουργικό Συμβούλιο. Ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι και άλλοι πολίτες μίλησαν στη «Σ» και είπαν σε ποιο βαθμό επηρεάζονται από τις αυξήσεις και πώς θ' ανταποκριθούν. 

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ας πούμε λοιπόν την Αλήθεια: Αυτό το Υπόμνημα έκανε Νόμο να επιτρέπεται η πώληση Γαλακτοκομικών Προϊόντων στα Περιπτερά (Στον κύριο Πλακόπουλο χάρισα τη δόξα)

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
(Τμήμα Περιπτέρων – Κυλικείων – Σωματείων)
ΥΠΟΜΝΗΜΑ




Απόφαση της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού όσον αφόρα τη Διακίνηση Τύπου στην Κύπρο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (Ε.Π.Α)
Θεμιστοκλή Δέρβη 46, Medcon Tower 4ος όροφος
1066Λευκωσία Κύπρος
τηλ: 22875912, φαξ: 22304944
Email: chairman@competition.gov.cy. Website: www.competition.gov.cy

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Της 1ης Μαρτίου 2005

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ 207(Ι)/89 ΚΑΙ
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΙ Ν. 111(Ι)/99, Ν. 87(Ι)/00, Ν. 155(Ι)/00 ΚΑΙ Ν. 67(Ι)/2001

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Χρόνια Πολλά!!!

Ευτυχισμένες γιορτές με χαρά, υγεία, δύναμη, θετική ενέργεια και θετική σκέψη!!!

Καλή Χρονιά!!!

Ο Χίτλερ και η απαγόρευση του καπνίσματος

 Από το 1904 υπήρχαν στη Γερμανία αντικαπνιστικές οργανώσεις με αντικείμενο τους την προστασία του μη καπνιστή. Όταν το 1933 ανέλαβαν την εξουσία της χώρας οι Εθνικοσοσιαλιστές του Αδόλφου Χίτλερ, εντάθηκαν οι έρευνες για τις συνέπειες του τσιγάρου στην δημόσια υγεία.
Άλλωστε ήταν στη ναζιστική Γερμανία που αποδείχθηκε για πρώτη φορά η σχέση του καπνίσματος και το καρκίνου του πνεύμονα ενώ εκεί χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ο όρος «παθητικός καπνιστής».

Ιεραρχία "Η παρούσα κρίση είναι κατασκευασμένη, που αποβλέπει στο παγκόσμιο έλεγχο"


Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ) ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ

Πλήθος από εκθέσεις του ΟΟΣΑ αναφέρονται για την οικονομία της Χούντας:
Ας δούμε όμως τι έλεγαν αυτές οι εκθέσεις για το χρονικό διάστημα του 1966, εκεί ΔΕΝ υπήρχαν ευνοϊκά σχόλια διαπίστωναν ότι η Εσωτερική και Εξωτερική ισορροπία είχαν κλονιστεί , η αύξηση των τιμών είχε επιταχυνθεί , το ισοζύγιο πληρωμών είχε πάθει καθίζηση, τα συναλλαγματικά αποθέματα είχαν μειωθεί και μεταξύ των πολλών δυσμενών κατέληγε ότι οι προβλέψεις για το 1967 ήταν άσκημες.