Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Η Τουρκία επιχειρεί να «γκριζάρει» και την ΑΟΖ!

Στην αντιγραφή της πρακτικής της στον εναέριο χωρο του Αιγαίου προχωράει η Άγκυρα με σκοπό να αποτρέψει την ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) από την Ελλάδα!




ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ... ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ!

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια, που κλιμακώνει επικίνδυνα την τουρκική αμφισβήτηση εναντίον των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, προχώρησε η Αγκυρα, εκδίδοντας NAVTEX για πραγματοποίηση ερευνών από ιταλικό ερευνητικό σκάφος εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Η άδεια μάλιστα αφορά το συγκεκριμένο ιταλικό σκάφος «Ogs Explora», το οποίο πριν από μερικές ημέρες απασχόλησε και πάλι την επικαιρότητα, καθώς, πραγματοποιώντας έρευνα για λογαριασμό ισραηλινής εταιρείας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, παρενοχλήθηκε από τουρκική κορβέτα, η οποία υποστήριξε ότι επρόκειτο περί... τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 22/03/2011 ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ 23/03/2011

Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε
πατώντας εδώ >>>

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ.

Σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011, ψηφίστηκε στο Ελληνικό κοινοβούλιο το άρθρο 47,παράγραφος 6 που αφορά όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες του κλάδου μας (περίπτερα –καπνοπωλεία –χονδρεμπόριο αντιπροσωπείες καπνικών).
Η φήφιση του συγκεκριμένου άρθρου έγινε με ονομαστική ψηφοφορία.
Για λεπτομέρειες και από πότε θα ισχύει ο συγκεκριμένος νόμος,θα γίνει αναλυτική ενημέρωση όλων των συναδέλφων, αφού πρώτα ενημερωθούμε επίσημα από το Υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες μέρες.  
Για την ιστορία θα αναφέρουμε ότι το άρθρο 47,παράγραφος 6, ψηφίστηκε ως εξής:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ :269
ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ :154
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ :115
Το συγκεκριμένο άρθρο όπως και όλα ,εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία και η συζήτηση στην Βουλή διήρκεσε 5 ημέρες.
Οι τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων από τους εισηγητές αλλά και από βουλευτές που έλαβαν τον λόγο ,θα προβληθούν τις επόμενες ημέρες σε οπτικοακουστικό υλικό στο http://synpeka.blogspot.com ,ώστε όλοι οι συνάδελφοι να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ.

Σκηνικό που… σηκώνει τσιγάρο στη ΣΕΚΑΠ

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία. Ετοιμάζεται κλιμάκωση

Σκηνικό που… σηκώνει τσιγάρο, έχει αρχίσει να στήνεται γύρω από την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ στη Ξάνθη, καθώς τα οικονομικά προβλήματα της συνεταιριστικής επιχείρησης, αφήνουν, πλέον, ορθάνοικτη την πόρτα για την είσοδο ιδιώτη στρατηγικού επενδυτή. Το προσωπικό της βιομηχανίας δεν θέλει ούτε να ακούει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και χθες προχώρησε σε 24ωρη απεργία, καταγγέλλοντας ότι υπάρχει σχέδιο μεταβολής των μετοχικών συσχετισμών, με σκοπό την απαγκίστρωση της Αγροτικής από το μερίδιο που κατέχει στο σχήμα, με εκχώρηση του σε ιδιωτικά κεφάλαια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΥ: Όχι στο ξεπούλημα της ΣΕΚΑΠ! - ΕΝΩ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΗΡΥΞΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
1. Γιατί η σημερινή κυβέρνηση δεν στηρίζει τη ΣΕΚΑΠ αλλά αντίθετα με την πολιτική της την οδηγεί σε οικονομική και λειτουργική απαξίωση;
2. Ποια είναι η πολιτική της ΑΤΕ για την περαιτέρω πορεία της εταιρείας;
3. Ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης για να αποτρέψει την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, που λειτουργεί στην περιοχή της Θράκης, από Τούρκικη εταιρεία, ή από άλλη εταιρεία που δεν εγγυάται το μέλλον της;

Αναζητά επενδυτές από Ελλάδα και εξωτερικό η ΣΕΚΑΠ

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 25 εκατ. ευρώ θα επιδιώξει η ΣΕΚΑΠ, προκειμένου να αντιμετωπίσει το ασφυκτικό έλλειμμα ρευστότητας και τις δανειακές υποχρεώσεις της. Οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι αυτή η κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε ξεπούλημα ή και αναστολή λειτουργίας της μοναδικής συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας της χώρας. 

“Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να ανησυχούν οι εργαζόμενοι”, αναφέρει ο πρόεδρος της καπνοβιομηχανίας Δημήτρης Πράτσος. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου, θα είναι ύψους 25 εκατ. ευρώ και ο κ. Πράτσος είναι αισιόδοξος ότι ενδιαφέρον συμμετοχής θα εκδηλωθεί από ελληνικές και ξένες εταιρείες που ήδη συνεργάζονται με τη ΣΕΚΑΠ. 


Παπαστράτος: Άμεση ανάγκη εξορθολογισμού της φορολόγησης

Την άμεση ανάγκη εξορθολογισμού της φορολογικής πολιτικής των καπνικών προϊόντων πρότεινε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Τσόλκας, κατά την ομιλία του στο  7ο Ετήσιο Φορολογικό Συνέδριο που διοργανώθηκε από το Ελληνo-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011.

 

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ – ΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ «ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ»

Σήμερα , ημέρα Τρίτη 22 Μαρτίου 2011,αποκαλύπτουμε προς όλους τους συναδέλφους μας,πως στήθηκε ο  ιστός της αράχνης από το ¨ ιερατείο της διαπλοκής ¨ και βάλανε τα νέα τους νανάκια μπροστά ως διαδόχους για να παραπληροφούν και να χαλιναγωγούν τον κλάδο μας.
Στήσανε εκλογές μαΐμού σε ένα ιστορικό Σωματείο και το πρώτο της Ελλάδας, το οποίο με οποιονδήποτε τρόπο πάρα πολλά χρόνια θέλουν να το έχουν ¨καπελωμένο ¨.

ΑΓΩΓΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ : «ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΤΕΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ»

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
(Τακτική Διαδικασία)

ΑΓΩΓΗ
(άρθρο 5. παρ. 7 ν. 1712/1987)

ΚΑΤΑ

1) Του εδρεύοντος στην Αθήνα (οδός Όθωνος αριθ. 10) επαγγελματικού σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Επαγγελματιών Καπνοπωλών και Περιπτερούχων τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης», ως νόμιμα εκπροσωπείται.
2) Της από 20.2.2011 αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως του ως άνω σωματείου, με αντικείμενο την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, η οποία περιελήφθη στο με όμοια ημερομηνία Πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης.
3) Της από 21.2.2011 αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως του ως άνω σωματείου με αντικείμενο την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων για τις ομοσπονδίες, η οποία περιελήφθη στο με όμοια ημερομηνία Πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής.

Την εθνική ασφάλεια της Πατρίδας μας αμφισβητεί η Τρόικα με τις νέες συστάσεις της

Στο σκληρό πυρήνα του κράτους έφτασαν οι συστάσεις της Τρόικας η οποία εκτός από τις μέχρι τώρα συστάσεις της για μειώσεις σε διάφορους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης τώρα έρχεται να προτείνει την μείωση κατά 30% του προσωπικού που απασχολούνται και μισθοδοτούνται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Η γενοκτονία των Ελλήνων

Του Άγη Βερούτη

Το δικαίωμα στη ζωή είναι o ακρογωνιαίος λίθος του μοντέρνου ανθρώπινου πολιτισμού από τη σύνταξη της Magna Carta και αργότερα τις αρχές του Διαφωτισμού. Μαζί με το δικαίωμα στην ελευθερία καθορίζουν το μοντέρνο πολιτισμικό πλαίσιο, ανεξάρτητα αν μιλάμε για μοναρχία, δημοκρατικό ή φιλελεύθερο πολίτευμα, σοσιαλιστικό ή κομμουνιστικό σύστημα ή θεοκρατικό σχήμα.

Εντοπίστηκαν λαθραία τσιγάρα στο Γαλαξίδι - Δύο εκατομμύρια πακέτα στα αμπάρια ουκρανικού πλοίου

Περισσότερα από δύο εκατομμύρια πακέτα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν σήμερα το πρωί στο Γαλαξίδι.
Ειδικότερα, λιμενικοί εντόπισαν το φορτηγό πλοίο «General Arshintsev», σημαίας Ουκρανίας, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές του Γαλαξιδίου.
Κατά τον έλεγχο που έγινε βρέθηκαν 4.033 χαρτοκιβώτια το κάθε ένα εκ των οποίων περιείχε 50 κούτες με λαθραία τσιγάρα.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Βαλλιστικός τρόμος λιβυκών SCUD-C επάνω από την Κρήτη

Βαλλιστικός τρόμος λιβυκών SCUD-C επάνω από την Κρήτη

Πληροφορίες των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών αναφορικά με την ύπαρξη στο οπλοστάσιο της Λιβύης βαλλιστικών βλημάτων SCUD-C με  500 χλμ. εμβέλεια και οι χθεσινές απειλές του Μ.Καντάφι ότι πλέον ολόκληρη η Μεσόγειος είναι μία εμπόλεμο ζώνη, έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού την ελληνική αεράμυνα, ειδικά στην περιοχή της Κρήτης, που βρίσκεται εντός της ακτίνα δράσης των SCUD-C με την Σούδα να αποτελεί στόχο πρώτης κατηγορίας για τα λιβυκά βαλλιστικά βλήματα. Με τα βλήματα αυτά είχε βομβαρδίσει το 1991 ο Σαντάμ Χουσεϊν το Ισραήλ.


Πρόβλημα βιωσιμότητας για περίπτερα και ψιλικατζίδικα

Μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας αντιμετωπίζουν περίπτερα και ψιλικατζίδικα στην Καλαμάτα καθώς το κέρδος τους είναι πλέον ελάχιστο από την πώληση των τσιγάρων. 
Δεν αποκλείουν μάλιστα, αν οργανωθούν όλοι μαζί, να προβούν σε μια κίνηση ανάλογη με αυτή των Kρητικών και να αυξήσουν οι ίδιοι την τιμή στα τσιγάρα.
Ειδικά οι περιπτερούχοι όμως φοβούνται πως "θα κλείσουμε όλοι" τόσο γιατί δε βγαίνει κέρδος αλλά και γιατί ο δήμος επιβάλλει διαρκώς αυξήσεις και πρόστιμα. Ηδη, την τελευταία χρονιά, λέγεται πως έχουν κλείσει 10 περίπτερα λόγω της όλης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.
Πάντως, όσον αφορά στην κατανάλωση των τσιγάρων, αυτή δεν έχει μειωθεί όπως παρατηρούν όλοι, καθώς οι πελάτες τους επιμένουν παρά την κρίση και τις απαγορεύσεις να καπνίζουν, έστω και αν επιλέγουν καπνό ή πιο φθηνές μάρκες τσιγάρων.

Ρεπορτάζ
Κέλλυ Δημητρούλια

Εκατομμύρια τσιγάρα κατασχέθηκαν σε Πειραιά και Ηγουμενίτσα

Δυο υποθέσεις κατάσχεσης μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων απασχόλησαν μέσα σε λίγες ώρες τις λιμενικές αρχές σε Πειραιά και Ηγουμενίτσα.
Ειδικότερα, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του λιμανιού του Πειραιά λιμενικοί, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν το βράδυ του Σαββάτου (19/03/2011) φορτηγό πλοίο με ξένη σημαία και όπως διαπιστώθηκε μετέφερε 6.150 χαρτοκιβώτια που περιείχαν 3.075.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα.