Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Καθεστωτική ¨θεσμική¨ ψυχιατρική κλινική… τερατολαγνικές δηλώσεις και η ¨ εύθυμη ¨ αναισθησία τους : κατρακυλούν και καταρρέουν και αυτοί βλέπουν ρόδινα όνειρα…

(Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε όλους τους ¨ θεσμικούς ¨ αλλά και τους ¨ αυλικούς ¨ τους που δεν μπορούν να δουν πέρα από την μύτη τους…)
Η κατάρρευση και η αποσύνθεση του δικτύου διανομής καπνικών έχει οδηγήσει τον κόσμο του, σε μια κατάσταση καταθλιπτικής κενότητας και βλαβερής ηλιθιότητας.
Η ίδια η αποσύνθεση του καθεστώτος χονδρεμπορίου καπνικών, ο δωσιλογισμός του και η μοχθηρία του εναντίον του λιανεμπορίου έχουν οδηγήσει το δίκτυο καπνικών ως σύνολο, στο αντίστροφο: στην οργή η οποία πυροδοτεί την έκρηξη.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ :ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΣΙΓΑΡΕΤΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ –ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Γλυφάδα, Παρασκευή 27 Μαΐου 2011
           Κύριε Πρόεδρε,

          Στο γράμμα σας στις 10 Μαΐου 2011 στο βουλευτή κ. Κιλτίδη με φωτογραφίζετε χωρίς να με κατονομάζετε. Για ποιον λόγο; Εγώ ό,τι λέω το υπογράφω και για μένα η καταστροφή του δικτύου, την οποία μου φορτώνετε ανώνυμα σα ρετσινιά έχει ονοματεπώνυμο: το δικό σας!!!
         Με βάση τα όσα γράφετε ,η μόνη λύση για να μην συνθλίβεστε ως χονδρέμπορας ανάμεσα στην καπνοβιομηχανία και το λιανεμπόριο, όπως λέτε, είναι μια: παρατήστε το χονδρεμπόριο και ανοίξτε αμέσως περίπτερο!!!

Μελετούν αυξήσεις στα φθηνά τσιγάρα

Αύξηση της τιμής στα φθηνά τσιγάρα όπως και στα «στριφτά» (στα οποία τα τελευταία χρόνια υπάρχει µεγάλη στροφή των καπνιστών) θα φέρει, σύµφωνα µε παράγοντες της αγοράς, η αλλαγή της δοµής του φόρου στα καπνικά προϊόντα που µελετά το υπουργείο Οικονοµικών.

Σημαντική μείωση των καπνιστών καταγράφεται στην Ελλάδα - Πτώση 10%

«Σταθερή, σημαντική και εντυπωσιακή πτώση», τόσο στο ποσοστό των καπνιστών όσο και στην κατανάλωση τσιγάρων, καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ανέφερε την Τετάρτη ο Παναγιώτης Μπεχράκης, πρόεδρος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Φορτηγό πλοίο με λαθραία τσιγάρα -Κατασχέθηκαν 2.700 κούτες

Φορτηγό πλοίο με σημαία Βολιβίας και πενταμελές πλήρωμα, μετέφερε 2.700 κούτες λαθραία τσιγάρα, με προορισμό τη Βουλγαρία.

Το πλοίο, που είχε αποπλεύσει από την Αμμόχωστο της Κύπρου, με προορισμό τη Βάρνα Βουλγαρίας, εντοπίστηκε από πλωτά σκάφη του λιμενικού σώματος στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού, και οδηγήθηκε στο λιμάνι Νέων Μουδανιών, όπου έγινε η καταμέτρηση του εμπορεύματος.
Το πλοίο μαζί με το εμπόρευμα κατασχέθηκαν ενώ το πλήρωμα κρατείται.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν 100 δισ. ελληνικού χρέους - Αποτυχημένες οι προσπάθειές τους να τα «ξεφορτωθούν»

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες παραμένουν επιβαρυμένες με ελληνικά κρατικά ομόλογα ύψους σχεδόν 100 δισ. ευρώ, τα οποία δεν μπορούν να πουλήσουν, να αντισταθμίσουν ή να αγνοήσουν, μετά και τις αποτυχημένες προσπάθειές τους να τα «ξεφορτωθούν» προκειμένου να μειώσουν τις επιπτώσεις από μια πιθανό χρεοκοπία της Ελλάδας, σύμφωνα με τραπεζίτες τους οποίους επικαλείται το Reuters.

Νέο ραντεβού «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα

Μετά τις χθεσινές ογκώδεις πορείες οργής και αγανάκτησης κόντρα στην κυβέρνηση, τα νέα μέτρα που επιβάλλει και το Μνημόνιο. Χιλιάδες πολίτες ανανεώνουν για σήμερα το ραντεβού τους στην πλατεία Συντάγματος στις 6 το απόγευμα.

Κινέζικη «χείρα βοηθείας» στη ΣΕΚΑΠ - Συμφωνία για κυκλοφορία νέου σήματος στην Κίνα και ενδιαφέρον για αγορά μετοχών

Ένα «παράθυρο ελπίδας» άνοιξε χθες για τη ΣΕΚΑΠ σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη γι’ αυτή. Το «φως» σε μια περίοδο «καταχνιάς» έρχεται από την Κίνα και συγκεκριμένα από αντιπροσώπους του Κινέζικου Μονοπωλίου Καπνού με τους οποίους είχε χθες το πρωί συνάντηση εργασίας ο πρόεδρος της εταιρείας ο κ. Δημήτρης Πράτσος. Αντικείμενο της συνάντησης, η διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας σε εμπορικό και εταιρικό επίπεδο.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Τα τσιγάρα παραµένουν αναµµένα στους κλειστούς δηµόσιους χώρους

Στον καπνό έχει παραδοθεί η χώρα και οι καταγγελίες των πολιτών στη Γραµµή για το Κάπνισµα «1142» αγγίζουν πλέον τις 25.000. Μάλιστα, 302 καταγγελίες αφορούν παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόµου σε νοσοκοµεία και φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας!

ΟΟΣΑ : Το χρέος ευρωπεριφέρειας δεν είναι βιώσιμο με υψηλά επιτόκια - Τρεις οι εναλλακτικές πολιτικές αν δεν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην αγορά

Τα επίπεδα χρέους στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία δεν είναι βιώσιμα αν το κόστος δανεισμού τους παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, προειδοποίησε ο ΟΟΣΑ την Τετάρτη.

Από το facebook στις πλατείες

Ακολουθώντας το παράδειγμα των «Indignados», των «Αγανακτισμένων» νέων της Ισπανίας οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ανεργία και την οικονομική κρίση, καταγγέλοντας ταυτόχρονα το πολιτικό σύστημα για αδυναμία αντιμετώπισης της κατάστασης, δεκάδες χιλιάδες έλληνες νέοι, μέσω του Facebook ετοιμάζονται σήμερα για την μεγάλη, δική τους πρόβα τζενεράλε:

Τεράστιο κύκλωμα τοκογλυφίας σε όλη τη χώρα

Τα αποκαλούμενα «γραφεία διεκπεραίωσης και προώθησης δανειακών υποθέσεων» με ανακοινώσεις τους υπόσχονται την άμεση χορήγηση μετρητών έως 150.000 ευρώ σε ενδιαφερόμενους καταναλωτές

Καταστροφικό για την οικονομία το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ - Θα ανοίξει φαύλος κύκλος, λέει η ΓΣΕΒΕΕ

Χαριστική βολή στην καρδιά της ελληνικής οικονομίας χαρακτηρίζει κάθε σενάριο ενδεχόμενης αύξησης του ΦΠΑ η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ).

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Τουρκική άσκηση αμφισβήτησης στο Αιγαίο - Η Άγκυρα αμφισβητεί ευθέως την περιοχή μεταξύ Ρόδου-Καστελόριζου

Στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου αρχίζει η Αγκυρα από σήμερα μέχρι και τις 25 Μαΐου, ως «αντίποινα» στην ελληνική άσκηση Ερευνας και Διάσωσης που έχει εξαγγελθεί για τις αρχές Ιουνίου στην ίδια περιοχή.

ATEbank: «Πράσινο» από Κομισιόν στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΤΕ).

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η Κομισιόν θεωρεί ότι είναι κατάλληλο για την αποκατάσταση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας της τράπεζας και ότι εξασφαλίζει ταυτόχρονα την ανάληψη από την ΑΤΕ ενός μέρους του βάρους της αναδιάρθρωσης και τον περιορισμό των στρεβλώσεων του ανταγωνισμού.

Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα στην Ηγουμενίτσα - Τα έκρυβε κάτω απο ζυμάρι - UPDATE

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που καταβάλουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της λαθρεμπορίας τσιγάρων, συνελήφθη, στις 00:15 τα ξημερώματα, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, ένας 57χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο (ψυγείο), διότι μετέφερε, μεγάλη ποσότητα τσιγάρων, κρυμμένη πίσω από παλέτες με κούτες με ζυμάρι για πίτες, χωρίς νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.

Οι ελληνικοί στόχοι των τρομοκρατών που ανησυχούν τις ΗΠΑ - Αποκαλύψεις του Wikileaks

Τις «κρίσιµες υποδοµές και τους βασικούς πόρους» επί ελληνικού εδάφους που αν δεχθούν πλήγµα βλάπτονται σοβαρά τα συµφέροντα των ΗΠΑ, αποκαλύπτει τηλεγράφηµα της αµερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, που φέρνει στο φως το Wikileaks.

Ανοίγουν από τις 2 Ιουλίου 136 επαγγέλματα - Δείτε όλο τον κατάλογο

" Ανακοίνωση σχετικά με τα επαγγέλματα που επηρεάζονται από...
την άρση των αδικαιολόγητων περιορισμών στη πρόσβαση και άσκηση, εξέδωσε το ΥΠΟΙΚ. Στον κατάλογο δεν περιλαμβάνονται όσα επαγγέλματα έχουν ρυθμιστεί με νόμο, όπως δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και οδικές εμπορευματικές μεταφορές