Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Σταδιακά η απελευθέρωση του τζόγου στην Ελλάδα - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Η απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών χρησιμοποιείται ως όχημα για να καταστούν ελκυστικότερες οι υπό πλήρη ιδιωτικοποίηση εταιρίες, όπου το Δημόσιο έχει παρουσία. Δηλαδή, ο ΟΠΑΠ και -κυρίως- ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος. Σε αυτή την κατεύθυνση, από τα 35.000 παιγνιομηχανήματα, που θα εγκατασταθούν σε όλη τη χώρα, τα 16.500 χιλιάδες θα τα εκμεταλλεύονται οι δύο αυτοί οργανισμοί (15.000 ο ΟΠΑΠ και 1.500 ο ΟΔΙΕ).

Βρε κάτι περίεργες συμπτώσεις για την χρεοκοπία της Ελλάδας - Πολύ μας έχει μπερδέψει αυτή η κυβέρνηση.

Μήνες τώρα μας έβαλαν στη ζωή λέξεις όπως spreads, CDS, «αναδιάρθρωση» κτλ. Για το τελευταίο μάλιστα, οι κυβερνώντες διερρήγνυαν τα ιμάτια τους ότι δεν συζητείται ένα σενάριο σαν και αυτό! Ωστόσο, το διατηρούσαν στην επικαιρότητα με νύχια και με δόντια, προκειμένου να στρώσουν το έδαφος στον κόσμο.

Μισά – μισά με την Τουρκία τα πλούτη του Αιγαίου

Τώρα που η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν την πτώχευση –έστω και επιλεκτική κατά Βενιζέλο- αρχίζει η εφαρμογή του σχεδίου μοιρασιάς με την Τουρκία του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου (πετρέλαια και φυσικό αέριο).

Στην Κατερίνη - Κίνημα «Δεν πληρώνω» και σε σούπερ μάρκετ!

(Δείτε το video στο τέλος του άρθρου)

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν τη Δευτέρα σε κεντρικό σούπερ μάρκετ της Κατερίνης, όταν περίπου 50 πολίτες, φτάνοντας με τα ψώνια τους στο ταμείο, σύσσωμοι, ζήτησαν έκπτωση 15%.
Η διεύθυνση του καταστήματος αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα των πολιτών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σκηνές έντασης. Οι πολίτες έφυγαν, αφήνοντας πίσω τους ένα «βουνό» από καλάθια γεμάτα τρόφιμα και ψώνισαν από συνοικιακό κατάστημα, που τους έκανε σε πρώτη φάση ομαδική έκπτωση 5%.

Εγγυημένες οι τραπεζικές καταθέσεις έως το 2015

Την επιμήκυνση της εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων έως τις 31-12- 2015 αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών καθώς η ισχύς του νόμου έληγε στις 31-12-2011. Με την Αριθμ. 23384/27.5.2011 το υπουργείο Οικονομικών παρατείνει μέχρι το 2015 την παροχή εγγύησης σε τραπεζικές καταθέσεις έως το ποσό των 100.000 ευρώ.

Η τραγωδία στην Κύπρο, η Χίλαρυ και τα Wikileaks

Διαστάσεις διπλωματικού θρίλερ λαμβάνει η τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον δώδεκα αθώους ανθρώπους στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Ζύγι της Κύπρου. Μετά τις χθεσινοβραδυνές αποκαλύψεις του “Newsbomb” για τις αφόρητες πιέσεις των Αμερικανών εις βάρος της Λευκωσίας, όπως αυτές καταγράφονται στις διαρροές των Wikileaks, μία νέα πτυχή έρχεται να ενισχύσει τις υποψίες περί δολιοφθοράς…

Δύο χιλιάδες κιβώτια με λαθραία τσιγάρα στο Γύθειο - Το πλοίο κατευθυνόταν στο Μαυροβούνιο

Στη θαλάσσια περιοχή Σκουτάρι στο Γύθειο εντοπίστηκε το πλοίο «Resta» σημαίας Τανζανίας, το οποίο ήταν φορτωμένο με 2.000 κιβώτια με λαθραία τσιγάρα.

Πέντε χιλιόμετρα από την παραλία που εντοπίστηκε το πλοίο βρέθηκαν φορτηγά οχήματα, χωρίς τους οδηγούς τους, στα οποία σύμφωνα με το λιμενικό, θα φορτώνονταν σε αυτά το λαθραίο εμπόρευμα.

Το πλοίο, με 5 άτομα πλήρωμα, είχε ξεκινήσει από την Κύπρο με προορισμό το Μαυροβούνιο. Η αστυνομία σε συνεργασία με το Λιμενικό, ερευνά αν εμπλέκονται στην υπόθεση 5 επιπλέον άτομα, τα οποία εντοπίστηκαν σε ημιφορτηγό στην επαρχιακή οδό Σπάρτης-Γυθείου.

Έβαλαν «λουκέτο» 3.500 περίπτερα-καπνοπωλεία Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αναστολή δραστηριότητας στο 50% των 42-43.000 σημείων πώλησης των προϊόντων καπνού

Σε 3.500 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα «λουκέτα» περιπτέρων - καπνοπωλείων σ' όλη τη χώρα, αποδιδόμενα κυρίως στην υποχώρηση της κατανάλωσης των καπνικών προϊόντων, που συνολικά φθάνει έως και το 20%-25%, επιφέροντας καίριο πλήγμα στη βιωσιμότητα των μικρών αυτών επιχειρήσεων.

Τσιγάρα στην Ισλανδία μόνο… στα φαρμακεία!

Μπορεί στην Ελλάδα να είναι πολύ εύκολο να βρει κάποιος τσιγάρα αφού και στα περίπτερα πωλούνται και στα μινι- μάρκετ και στα ψιλικατζίδικα δε συνέβη όμως το ίδιο και στην Ισλανδία. Εκεί τα τσιγάρα  όχι μόνο  πωλούνται αποκλειστικά στα φαρμακεία αλλά χορηγούνται και με συνταγή γιατρού!

Σε μεγάλους μπελάδες μπαίνουν οι καπνιστές της χώρας αφού εκτός του ότι πρέπει να τρέξουν σε γιατρό προκειμένου να πάρουν χαρτί που να επιβεβαιώνει πως έχουν εθισμό στη νικοτίνη, σε περίπτωση που τα φαρμακεία έχουν απεργία δεν μπορούν από πουθενά να αγοράσουν τσιγάρα!

Στην Ισλανδία αξίζει να σημειώσουμε πως για να προμηθευτεί κάποιος τσιγάρα θα πρέπει να είναι άνω των 20 ετών.Αυτό -μεταξύ μας- δεν είναι κακό αφού έτσι δεν εθίζονται τα παιδιά στο κάπνισμα από νωρίς…

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ: Το γεωπολιτικό πλαίσιο του πολέμου, η στάση πληρωμών, η επιλεκτική χρεοκοπία, το πρόβλημα των δίδυμων ελλειμμάτων, τα συγκοινωνούντα Ευρωδοχεία, η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και η ανάγκη άμεσων, ριζικών λύσεων

Με την έννοια «ασύμμετρη» εννοούμε εκείνη την απειλή, η οποία δεν αποσκοπεί να συντρίψει τις άμυνες του στόχου της, με τη χρήση όλων των δυνάμεων της, αλλά να τις ξεπεράσει και να χτυπήσει στα αδύνατά του σημεία. Δηλαδή, μια μεθοδολογία προσβολής ενός στόχου, η οποία «σκοπεύει» στις «αχίλλειες πτέρνες» του, προσαρμόζοντας την ισχύ της στις αδυναμίες του στόχου της. Ένα σημαντικό στοιχείο για τις απειλές αυτής της κατηγορίας αποτελεί το ότι, είναι απροσδόκητες και απρόσμενες ή κρυφές - δεν τις περιμένουμε λοιπόν και κατά συνέπεια δεν έχουμε προβλέψει άμυνες για αυτές.

Απο το Γερμανικό Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ. Διαβάστε το, δεν θα χάσετε...

Απο το Γερμανικό Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ. Διαβάστε το, δεν θα χάσετε...

Οι ξένοι επενδυτές ήρθαν στη Αθήνα αλλά η κυβέρνηση τους αγνόησε... - Η μαρτυρία του εκδότη του περιοδικού Forbes που βρέθηκε προ ημερών στο Σύνταγμα

Σε άρθρο-καταπέλτη με τίτλο «Για ποιον χτυπά η ελληνική καμπάνα», ο εκδότης του περιοδικού Forbes, Στιβ Φορμπς, καταφέρεται κατά της ελληνικής κυβέρνησης και της νοοτροπίας των συμπατριωτών μας, που καταδίκασαν τη χώρα σε «δημοσιονομική και πολιτική χρεοκοπία».

Αποκλειστικό. Ενημερωτικό σημείωμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου : τα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδος.

Παρουσιάζουμε σήμερα σχέδιο ενημερωτικού σημειώματος της γενικής διευθύνσεως εσωτερικών πολιτικών, οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες. Τίτλος του εγγράφου είναι :

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ.

Στο έγγραφο αυτό παρουσιάζονται οι κίνδυνοι που διατρέχει η Γερμανία από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Το πλέον ενδιαφέρον τμήμα του εγγράφου, αναφέρει 5 σενάρια, 5
προσεγγίσεις για την πλέον αποτελεσματική και λιγώτερο οδυνηρή για την Γερμανία, αντιμετώπιση της οικονομικής καταστάσεως της Ελλάδος.

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΟ !!!

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Το 10% των τσιγάρων στην ΕΕ πωλούνται λαθραία - Αναπτυσσόμενη η παράνομη αγορά τσιγάρων

Στα 10 δισ. ευρώ εκτιμάται η ζημιά για τα εθνικά και ευρωπαϊκά έσοδα από το λαθρεμπόριο τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η ετήσια κατανάλωση παράνομων τσιγάρων αυξήθηκε κατά 3,1 δισ. μονάδες το 2010 σε σχέση με το 2009 και ανήλθε συνολικά για το έτος σε 64,2 δισεκατομμύρια μονάδες, αντιστοιχώντας περίπου στο 10% της συνολικής κατανάλωσης τσιγάρων στην Ε.Ε.

«Φοροβομβα» 100 εκατ. Στην καπνοβιομηχανία ενώ τα φθηνά τσιγάρα «πάνε» στα 3 ευρώ...

Δύο "βόμβες" έπεσαν στην αγορά των τσιγάρων τις τελευταίες ημέρες, αλλάζοντας εκ νέου το τοπίο. Η πρώτη αφορά τα φθηνά τσιγάρα που γίνονται ακριβότερα και θα πωλούνται τουλάχιστον προς 3 ευρώ το πακέτο από 2,5 ευρώ σήμερα.

Αντίο κυρία Μαίρη

Χτες το απόγευμα πήγα με τη δεκάχρονη κόρη μου στο περίπτερο της γωνίας, για να της πάρω από εκείνες τις σαχλαμαρίτσες που ζητούν τα παιδιά. Το περίπτερο κοντά στο γραφείο είναι επάνω σε μια από τις μεγαλύτερες λεωφόρους -οδικές αρτηρίες- του λεκανοπεδίου (κάποτε με σημαντική κίνηση και φυσικά αξιοπρεπείς τζίρους).

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Π.ΚΕ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
(Ο.Π.Κ.Ε.)
Κουταρέλια 74, 1ος Όροφος, Βόλος,
Τηλ-FAX 24210-32780 κιν.6934832876

ΒΟΛΟΣ  11/07/2011     ΑΡ. ΠΡΩΤ: 508