Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Τουρκικό ναυτικό: Στόχος η κυριαρχία σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο μέχρι το 2020

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι μέχρι το 2020 η Τουρκία θα αναλάβει τα ηνία των εξοπλισμών στο χώρο της Κεντρικής και της Ανατολικής Μεσογείου, και δυστυχώς η Ελλάδα θα είναι απλά θεατής των αμυντικών –εξοπλιστικών– τεχνολογικών εξελίξεων από την στιγμή που το ναυπηγικό της πρόγραμμα έχει πρακτικά ανασταλεί εδώ και χρόνια. Η απόφαση ναυπήγησης των FREMM έπρεπε να είχε ξεκινήσει να υλοποιείται εδώ και δύο χρόνια.


Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ρουμανία: Αύξηση 15,7% στο λαθρεμπόριο τσιγάρων τον Ιούλιο

Το λαθρεμπόριο τσιγάρων στη Ρουμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία μιας νέας έρευνας, αυξήθηκε κατά 15,7% τον φετινό Ιούλιο, κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από τα επίπεδα του περασμένου Μαΐου.

Η Τουρκία «φλερτάρει» τη ΔΕΠΑ

Με το βλέμμα στραμμένο στη ΔΕΠΑ είναι η Τουρκία, καθώς η κρατική εταιρεία αερίου Botas προσβλέπει στην εξαγορά του μεριδίου του Ελληνικού Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι για το Δ΄ τρίμηνο του 2011, όπως ορίζει το Μνημόνιο, η κυβέρνηση επιδιώκει να συγκεντρώσει 3,3 δις. ευρώ από πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου σε εταιρείες, ανάμεσα τους και η ΔΕΠΑ , για την οποία προβλέπεται η πώληση του 55%.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

«Δεν παίρνουμε τα νησιά σας παρά το…φέσι!»

Η δεινή θέση που βρίσκεται η οικονομία της χώρας μας αποδεικνύεται έτη μια φορά από τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Ταέρ Γιλντίζ πως οι γείτονες μας κάνουν… χάρη που αναβάλλουν την είσπραξη των χρεών της Ελλάδας για το φυσικό αέριο που αγοράζουμε.

Απορρίπτουν οι ΗΠΑ τις τουρκικές απειλές

Ικανοποίηση για τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα των τουρκικών απειλών αναφορικά με τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για φυσικό αέριο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, εξέφρασε η κυπριακή κυβέρνηση.

Η υφαλοκρηπίδα, η ΑΟΖ και το ζήτημα του Αιγαίου - Το τελευταίο ανέκδοτο άρθρο του Αναστάσιου Πεπονή στην εφημερίδα «Μακεδονία»

Περιορισμοί της ελεύθερης θάλασσας, επέκταση της κυριαρχίας των κρατών

Έως και τα μέσα του 20ού αιώνα κυριαρχούσε στο διεθνές δίκαιο η νομική διάκριση των θαλασσίων εκτάσεων της γης σε αιγιαλίτιδα ζώνη (χωρικά ύδατα) και ανοικτή, ή ελεύθερη, θάλασσα. Τα παράκτια κράτη ασκούσαν κυριαρχικά δικαιώματα μόνο στα χωρικά τους ύδατα. Σ’ όλη την άλλη θαλάσσια έκταση ίσχυε η αρχή της ελευθερίας των θαλασσών με την οποία αποκλειόταν η άσκηση σ’ αυτήν οιωνδήποτε κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους.

Οι καπνοβιομηχανίες περνούν στην αντεπίθεση - Προσφεύγουν κατά των αποτρεπτικών μηνυμάτων στα πακέτα

Μήνυση εναντίον της αμερικανικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) κατέθεσαν πέντε καπνοβιομηχανίες, υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη νομοθεσία παραβιάζει το συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση καθώς απαιτεί από τις επιχειρήσεις να προωθήσουν κυβερνητικά μηνύματα κατά του καπνίσματος.

Δύο ληστείες μέσα σε ένα μισάωρο - Σε σούπερ μάρκετ και περίπτερο

Στόχος ληστών έγιναν χθες βράδυ ένα σούπερ μάρκετ στο Μενίδι κι ένα περίπτερο στην Κηφισιά.

Δύο άγνωστοι κρατώντας όπλα λήστεψαν σούπερ μάρκετ στη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Κίου στο Μενίδι και διέφυγαν με Ι.Χ.

Τριάντα πέντε λεπτά αργότερα τρεις άγνωστοι με την απειλή όπλου λήστεψαν περίπτερο στην Κηφισιά, στη συμβολή των οδών  Κοκκιναρά και Παναγίας Ελευθερώτριας.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Σχέδιο τουρκικής απόβασης σε ελληνικό νησί αποκαλύπτεται τυχαία!

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στην διακλαδική διεύθυνση πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ, η αποκάλυψη μιας μεγάλης συνδυασμένης άσκησης απόβασης με πραγματικά πυρά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή της Φώκαιας όπου εδρεύει η τουρκική Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Η άσκηση αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία από ένα κωμικοτραγικό γεγονός όταν ένα βλήμα του τουρκικού πυροβολικού αντί να πλήξει τον υποτιθέμενο στόχο ... έπληξε την εξέδρα απ'΄όπου παρακολουθούσαν την άσκηση οι Τούρκοι επιτελείς!

Δύο ληστείες μέσα μία ώρα - Στο στόχαστρο δύο περίπτερα

Στόχος λιστών έγιναν δύο περίπτερα τη νύχτα στην Αθήνα. Άγνωστοι λήστεψαν λίγο πριν τις δύο τη νύχτα περίπτερο στην Πεύκη, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 84.

Άρπαξαν μικρό χρηματικό ποσό και διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Περίπου μία ώρα αργότερα τρεις άγνωστοι, με την απειλή όπλου, λήστεψαν περίπτερο στο Αιγάλεω.

Αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και διέφυγαν με τα πόδια.