Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Έρχονται τα φορολογικά πιστοποιητικά στην ζωή μας - Νέος εφιάλτης για τους φορολογούμενους

Ξεκινάει η χορήγηση φορολογικών πιστοποιητικών από ορκωτούς λογιστές και λογιστές, ενώ ανακοινώνονται άμεσα και οι πρώτες 20 εφορίες που θα βάλουν λουκέτο.

Τη σχετική απόφαση για τη χορήγηση του «φορολογικού πιστοποιητικού» υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο τακτικός έλεγχος των ΑΕ και ΕΠΕ περνάει πλέον σε ιδιώτες ελεγκτές και ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, που θα χορηγούν το πιστοποιητικό, εφόσον δεν σημειώνουν παρατηρήσεις ή παραβάσεις. Ως εκ τούτου απαλλάσσονται από τον έλεγχο του υπουργείου.

Χαρίζουν την ιστορία μας στην Άγκυρα;

Οι Τούρκοι είχαν πολιτισμό στην απώτατη αρχαιότητα, ενώ δεν υπήρχαν καν στο χάρτη?

H ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποθηκεύσει οτιδήποτε κάνοντας το χατήρι οποιασδήποτε χώρας. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία», η ελληνική κυβέρνηση εκχωρεί τα πάντα. Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα, η έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων που θα γίνει στο τουρκικό μουσείο Σαμπαντζί, στην Κωνσταντινούπολη, μέχρι της 28 Αυγούστου.

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου Προς τον υπουργό Οικονομικών

Κύριε Υπουργέ,
Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν πλέον οι ιδιοκτήτες περιπτέρων στην επαρχία, με δεδομένη τη μείωση του κέρδους τους στα τσιγάρα που από το 8% των προηγουμένων ετών, σήμερα δεν ξεπερνά το 3,70%.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ο ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΥΡΩΘΙΑΣΟΣ: Κρίνοντας από τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής, πρόκειται μάλλον για την ερήμην υπαγωγή της Ελλάδας στο «άρθρο 99» του διεθνούς πτωχευτικού κώδικα, ενώ τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές έχει αναλάβει η Γερμανία

Οι εχθροί του πλανήτη είναι οι πλεονασματικές οικονομίες – συγκεκριμένα εκείνες οι βιομηχανικές χώρες, οι οποίες στηρίζουν τα υπερβολικά πλεονάσματα τους αφενός μεν στην εκμετάλλευση, στην καταπίεση καλύτερα των Πολιτών τους, αφετέρου στα τεχνητά υποτιμημένα νομίσματα τους. 

Μπλόκο» σε λαθραία τσιγάρα - Στα 2,3 εκατ. ευρώ οι διαφυγόντες φόροι

Κοντέινερ με 471.500 πακέτα λαθραία τσιγάρα εντόπισαν άνδρες του τμήματος Δίωξης του Β΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης στο λιμάνι της πόλης.

Το φορτίο προερχόταν από την Αίγυπτο και είχε τελικό προορισμό τη FYROM.

Σύμφωνα με τα συνοδευτικά έγγραφα μετέφερε έπιπλα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται σε 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ

Καληνωρίσματα. Αν θέλετε να κάνετε κάποιον να δουλέψει αποδοτικά, τότε χαρίστε του ένα ικανό κίνητρο. Η θεωρία αυτή μπορεί να βρει εφαρμογή σε κάθε έκφανση της ζωής. Ίσως εκ πρώτης όψεως να έχουμε να κάνουμε με την κλασική περίπτωση όπου ένας εργοδότης δίνει κίνητρα στον υπάλληλο του για να δουλέψει καλύτερα, όμως θα δείτε πως αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα.

Πουθενά δεν γίνεται τέτοια απαξίωση της εθνικής μας ζωής, όσο μέσα στο πανεπιστήμιο!

Ένα αρκετά μεγάλο και ουσιαστικό κομμάτι αυτού του «έμψυχου υλικού» συγκροτήθηκε επί των ημερών και κατά τη διάρκεια απουσίας εκτός Ελλάδος τού τότε κοσμήτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Συγκλητι κού, κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκη, ο οποίος μιλάει στο ΗΝ γι' αυτή τη λαθροχειρία διακοσίων «διδακτοροποιηθέντων», όπως και για το πώς λειτουργεί το σύστημα των ΑΕΙ.

Τουλάχιστον 40 ημέρες θα διαρκέσει η “περιορισμένη χρεοκοπία”

Η Deutsche Bank προχώρησε σε «κούρεμα» 21% της αξίας ελληνικών ομολόγων. Oπως προκύπτει από την έκθεση του χαρτοφυλακίου της σε ομόλογα χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, προκύπτει ότι στους ελληνικούς τίτλους υπάρχει μείωση από 1,6 δισ. ευρώ σε 1,15 δισ. ευρώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ –ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΨΙΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Αλλάζει η εμπορική χωροταξία της εμπορικής αγοράς της Αθήνας - Το μεγάλο κόλπο στο εμπορικό κέντρο

Αλλάζει η εμπορική χωροταξία της εμπορικής αγοράς της Αθήνας καθώς, η άνοδος της εγκληματικότητας σε περιοχές πέριξ παραδοσιακών εμπορικών δρόμων έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την απαξίωση αγορών αλλά και την συγκέντρωση του ενδιαφέροντος σε συγκεκριμένους δρόμους-κλειδιά της πόλης που όμως η παρουσία των εμπορικών αλυσίδων είναι κυρίαρχη.

Χρέος, κρίση και ψέμματα - Συνέντευξη του Δημήτρη Πατέλη, στο κανάλι ΚΡΗΤΗ ΤV, 24 Ιουνίου 2011.

Ο Δημήτρης Πατέλης είναι επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας και, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, μέλος της διεθνούς ομάδας "Λογική της Ιστορίας".

Χρήσιμη εκπομπή, όχι απλώς ενημερωτική αλλά και διευκρινιστική για έννοιες που αναγκαστικά μπήκαν στη ζωή μας πολύ πρόσφατα και μας έχουν κάνει να αναρωτιόμαστε αν είμαστε πραγματικά έλλογα όντα, αν είμαστε άνθρωποι. Είναι μια συνέντευξη που αξίζει να ακουστεί με προσοχή, από την έναρξη μέχρι και το τελευταίο της λεπτό. Μη σε τρομάξει η μεγάλη διάρκεια, κάθε λεπτό είναι ένας θησαυρός. Στην ανάγκη, δες/άκουσε με... δόσεις!

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ξεχάστε πετρέλαια και φυσικό αέριο

Σε ΟΠΑΠ και ορυκτό πλούτο της χώρας όρμησαν ακάθεκτοι οι γύπες Αμερικής, Γερμανίας και Καναδά στην Ελλάδα που έχει κρεμάσει την ταμπέλα «ξεπουλάμε».

Το newsbomb.gr είχε αποκαλύψει προ εβδομάδας ότι η Χίλαρι Κλίντον είχε θέσει ωμά το ζήτημα στα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης στις συναντήσεις που είχε μαζί τους όταν ήταν στην Αθήνα: «Σας δίνω την συμπαράστασή μου στο οικονομικό σας πρόβλημα, μου δίνετε την ενέργειά σας και τους φυσικούς σας πόρους».

Εθνική αιμορραγία: 1.000.000 λιγότεροι Έλληνες μέσα σε μια δεκαετία!

Ανατριχιαστικά είναι τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που δόθηκαν στην δημοσιότητα και δείχνουν μία Ελλάδα που όχι απλώς γερνάει, αλλά μία Ελλάδα που έχασε μέσα σε μόλις δέκα χρόνια περισσότερο από 1.000.000 Έλληνες (!) στην χειρότερη δεκαετία από την δεκαετία του 1940!

Τέλος εποχής στις ταινίες γνησιότητας - Το υπουργείο περιμένει προτάσεις για το νέο σύστημα

Ένα νέο σύστημα που θα αντικαταστήσει τις γνωστές ταινίες «γνησιότητας» στα τσιγάρα και ποτά σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών και για το λόγο αυτό απευθύνει ανοιχτή πρόσκλησης του ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προτάσεις.

Φορο-απώλειες εκατομμυρίων ευρώ από τα λαθραία τσιγάρα - Κατασχέθηκαν συνολικά 17.184.005 κουτιά

Δείτε τον πίνακα στο τέλος του άρθρου.

Δεν έχει τέλος το αλισβερίσι των λαθρεμπόρων με τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων όπως φαίνεται και από τα επίσημα στοιχεία της αρμόδιας διεύθυνσης ασφαλείας Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για τη χρονική περίοδο από 01/01/2011 έως 21/07/2011, που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η πρώτη «επιλεκτική χρεοκοπία» ήρθε από τoν Moody’s

H πρώτη υποβάθμιση στην βαθμίδα της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» για την χώρα μας αμέσως μετά την συμφωνία για το νέο πακέτο στις Βρυξέλλες ήρθε από τον οίκο Moody’s.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης υποβάθμισε την χώρα μας στην βαθμίδα CA (υψηλού κινδύνου χρεοκοπίας), μια σκάλα πριν την χρεοκοπία C, από την βαθμίδα CAA1, με εξελισσόμενες προοπτικές. Σύμφωνα με τον οίκο η αξιολόγηση Ca βρίσκεται πολύ κοντά ή μέσα στην κατηγορία "χρεωκοπία" με κάποιες προοπτικές ανάκτησης κεφαλαίου και επιτοκίου. Οι προοπτικές είναι εξελισσόμενες.

Ταπείνωση: Και Τούρκοι στο "πακέτο διάσωσης" με απόφαση της κυβέρνησης

Το εύρος του εξευτελισμού της Ελλάδας (του "υπερήφανου λαού της Ελλάδας" που είπε χθες ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου τον οποίο η κυβέρνησή του τον οδήγησε να ζει υπό κατοχικό καθεστώς για τα επόμενα 40 χρόνια απεμπολώντας όλες τις προσφορές για οικονομική βοήθεια στις αρχές του 2010) γίνεται καλύτερα αντιληπτό, από το γεγονός ότι στην χθεσινή συμφωνία στήριξης της Ελλάδας περιλαμβάνεται και ένας ... τουρκικός τραπεζικός όμιλος ο κολοσσός ΑΚ Bank, σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες του defencenet.gr.

ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ…!!!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ…!!!
Δεν τους σταματάει τίποτα πλέον, μέσα στο 2012 θα δούμε πράγματα που δεν τα φανταζόμαστε…!!!

Για όλα θα φταίνε «οι προσκηνιακοί τρομοκράτες»… Αλ Κάιντα  κ.λ.π…
Τι χώρα είναι η Νορβηγία και τι ρόλο μπορεί να παίξει σήμερα στην διαμόρφωση του παγκόσμιου Ενεργειακού Χάρτη;

Η «Οκλαχόμα» της Σκανδιναβίας; Θρήνος, οδύνη και γιατί για τα θύματα της διπλής επίθεσης στη Νορβηγία

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η Νορβηγία μετά τη διπλή δολοφονική επίθεση που άφησε τη χώρα σε κατάσταση σοκ, σπέρνοντας ανασφάλεια και φόβο. Ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε σε βαρύ κλίμα το Σάββατο στο νησί Ουτόγια με επιζήσαντες της δολοφονικής μανίας του 32χρονου δράστη -που σκιαγραφείται ως ακροδεξιός φονταμενταλιστής, εχθρός του Ισλάμ- και ενοχοποιείται επίσης για τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο του Όσλο. Τους 98 ενδέχεται να φθάσει ο συνολικός απολογισμός των νεκρών στην Ουτόγια και στην πρωτεύουσα του Νόμπελ Ειρήνης...

Με ειδικά σκάφη θαλάσσιες περιπολίες του ΣΔΟΕ για την πάταξη του λαθρεμπορίου

Σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία θέτει το υπουργείο Οικονομικών τα δύο νέα σκάφη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, τα οποία θα ελέγχουν συνεχώς τη διακίνηση ναυτιλιακού πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά.