Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ : ΠΡΟΙΟΝΤΑ – ΣΗΜΑΤΑ - ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΠΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΙΚΤΥΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι /ισσες,
Μετά από πολλά τηλέφωνα που δεχθήκαμε από όλη την Ελλάδα, σας παραθέτουμε αναλυτικά πίνακες ανά καπνοβιομηχανία, καθώς και προϊόντα αυτών .



Αγώνας δρόμου για την διαδοχή του Ντομινίκ Στρος-Καν στο τιμόνι του ΔΝΤ - Φαβορί η Κριστίν Λαγκάρντ

Σε αναζήτηση συμμαχιών αλλά και «συναινετικών λύσεων» για τον διάδοχο του Ντομινίκ Στρος-Καν βρίσκονται τα 187 μέλη του ΔΝΤ, μία ημέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της παραίτησής του Γάλλου πολιτικού από την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο αστυνομικός σκύλος μύρισε τα… ναρκωτικά και η ΕΛ.ΑΣ. τα λαθραία τσιγάρα

Για λαθρεμπόριο τσιγάρων θεωρούσαν ύποπτο έναν 56χρονο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δράμας και ζήτησαν από την Δίωξη Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης να τους δανείσει τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της για να βρουν πού τα έκρυβε. Όμως, η πανέξυπνη «Άικα» ανακάλυψε και ένα… χασισόδεντρο που καλλιεργούσε ο ύποπτος!


Υπό κατάρρευση το Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων

Με «κούρεμα» απειλείται το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς η κατάσταση είναι πλέον οριακή. Σε περίπτωση που ο φορέας δεν στηριχτεί οικονομικά οι ασφαλισμένοι θα έχουν «δραματική περικοπή στο εφάπαξ το επόμενο διάστημα, που προοπτικά μπορεί να φτάσει σχεδόν και μέχρι την κατάργησή του», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής Θανάση Τσιακανίκα.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Επεισόδιο με "χρώμα" Ιμίων στο Αγαθονήσι – Δείτε το Βίντεο

Το περιστατικό επιβεβαιώνεται από το ΓΕΕΘΑ και σύμφωνα με πηγή του Γενικού Επιτελείου συνέβησαν τα εξής: 
"Ένα τουρκικό σκάφος δέκα μέτρων περίπου, εντοπίστηκε από την φρουρά του νησιού να πλέει με κατεύθυνση προς το λιμάνι του νησιού.  Στο σκάφος, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων επέβαιναν πέντε άτομα.

Νέα απαράδεκτη τουρκική πρόκληση - Ανακίνησαν θέμα «ελληνικής κατοχής» στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι

Μέλη του μικρού δεξιού Δημοκρατικού Κόμματος (DP) , προσπάθησαν να επισκεφθούν τα μικρά ελληνικά νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, απέναντι από τις τουρκικές ακτές των Διδύμων, αναφέρουν σήμερα τουρκικές εφημερίδες.

Ο κ. Umit Yalim, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος DP -που δεν εκπροσωπείται στην τουρκική εθνοσυνέλευση-, συνταγματάρχης εν αποστρατεία , δήλωσε στη εφημερίδα Hurriyet ότι «τα νησιά αυτά βρίσκονται υπό την στρατιωτική κατοχή των Ελλήνων».

ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ - ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

 Αθήνα, 19 Μαΐου 2011

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -

ΘΕΜΑ : ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ-ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ


Σε ποιες δημόσιες επιχειρήσεις θα γίνουν απολύσεις - Ποιοι οργανισμοί θα καταργηθούν ή θα συγχωνεύουν

Ο κύβος ερίφη! Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι στους κρατικούς οργανισμούς που θα συγχωνευθούν η θα καταργηθούν, όσοι δεν περάσουν από τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ ή δεν μετέχουν σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου θα απολυθούν. Και οι απολύσεις θα γίνουν…




Νέες αποκαλύψεις από το Wikileaks - Ελληνικά και τουρκικά εργοστάσια κατασκευάζουν βόμβες διασποράς

Απόλυτη ταύτιση µε τις θέσεις και τέλειο συντονισµό µε τις ενέργειες των ΗΠΑ για τη µη κατάργηση των όπλων διασποράς, που θεωρούνται «Νο1 φονιάς αµάχων», επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση κατά την περίοδο των κρίσιµων διαπραγµατεύσεων της Σύµβασης του Οσλο την περίοδο 2007-2008.


Αφιέρωμα στην Ποντιακή Γενοκτονία 19 Μαϊου 1919


Αφιέρωμα στην Ποντιακή Γενοκτονία 19 Μαϊου 1919 - Δείτε τα Βίντεο










Παραιτήθηκε μέσω επιστολής στο ΔΝΤ ο Στρος Καν

Με επιστολή του προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο Ντομινίκ Στρος Καν γνωστοποίησε την παραίτησή του από τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή.
Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει πως προβαίνει σε αυτή την κίνηση για να προστατεύσει το Ταμείο από τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες και πως διαψεύδει όλες τις καταγγελίες. Παράλληλα, τονίζει πως θέλει να χρησιμοποιήσει όλο του το χρόνο και τις δυνάμεις για την υπεράσπισή του.

Άγονος και ο 7ος πλειστηριασμός για τα περιουσιακά στοιχεία της "Κεράνης"

'Άγονος απέβη και ο 7ος κατά σειρά, δημόσιος αναγκαστικός πλειστηριασμός για τα περιουσιακά στοιχεία της Καπνοβιομηχανίας "Κεράνης".






Το 8% των τσιγάρων είναι λαθραίο! - Τι δείχνουν τα αποτελέσματα πανευρωπαϊκής έρευνας για το λαθρεμπόριο

Η εκστρατεία εναντίον του καπνίσματος και η αύξηση στις τιμές και στη φορολογία των τσιγάρων έχει τον τελευταίο καιρό σαν αποτέλεσμα να διογκωθεί το παράνομο εμπόριο

Σε πραγματική μάστιγα έχει εξελιχθεί η παραγωγή, το εμπόριο και η κατανάλωση παράνομων τσιγάρων, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η εκστρατεία εναντίον του καπνίσματος και η αύξηση στις τιμές και στη φορολογία των τσιγάρων έχει τον τελευταίο καιρό σαν αποτέλεσμα να διογκωθεί το παράνομο εμπόριο, αλλά και η παράνομη παραγωγή. Υπολογίζεται ότι από τα 900 δις τσιγάρα που καταναλώνονται στην Ευρώπη κάθε χρόνο τα 90 δις, δηλαδή το 10% είναι παράνομα. Οπως σημειώνει η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδας ολοένα και περισσότερα κρούσματα λαθρεμπορίας τσιγάρων παρατηρούνται καθημερινά στη χώρα μας.

 

Στελέχη του Λιμενικού περιγράφουν τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό λαθρέμπορων τσιγάρων

«Ημασταν με σιγή ασυρμάτου και σβηστά φώτα, λίγα μίλια μακριά από το φορτηγό πλοίο με τα λαθραία τσιγάρα. Ολες οι δυνάμεις περίμεναν το σήμα για την επέμβαση. Ενα ξαφνικό μπουρίνι όμως και ένα διερχόμενο σκάφος που περνούσε τυχαία δίπλα από το φορτηγό ανέτρεψαν τον σχεδιασμό. Αποφασίστηκε άμεση επέμβαση με ταχύτητα “δαγκώματος φιδιού”. Ολα κρέμονταν σε μια κλωστή, αλλά η άψογη συνεργασία και η ετοιμότητα της ομάδας έφεραν σε πέρας την αποστολή».

Άρωμα τρομοκρατίας πίσω από τη συμπλοκή στην Πεύκη με δυο αστυνομικούς τραυματίες

Φως στην υπόθεση θα ρίξουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής
Το ενδεχόμενο να πρόκειται για έργο μελών ένοπλης οργάνωσης, ίσως της Σέχτας Επαναστατών, εξετάζει ανάμεσα στα άλλα η ΕΛΑΣ για το περιστατικό της ένοπλης συμπλοκής στην Πεύκη, σύμφωνα με το «Βήμα». Η συμπλοκή σημειώθηκε στις 19.05 το απόγευμα της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Επικούρου και Αιόλου στην Πεύκη.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Κεράνης: Σήμερα (18 Μαΐου) ο νέος πλειστηριασμός

Στις 18 Μαΐου στο Ειρηνοδικείο του Πειραιά θα τεθούν εκ νέου σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό τα περιουσιακά στοιχεία της Καπνοβιομηχανίας Κεράνης, τα οποία αποτιμώνται πλέον στα 16 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία της Καπνοβιομηχανίας, κάποια εκ των οποίων όπως το ακίνητο επί της οδού Αθηνών 39 στον Πειραιά θεωρούνται "φιλέτα", έχουν εκδηλώσει περίπου 10 επενδυτές και εταιρίες.

Πλοίο με λαθραία τσιγάρα προσάραξε στο λιμάνι του Κατακόλου

Πλοίο με σημαία Τόνγκο, που μετέφερε περίπου 120 κούτες με λαθραία τσιγάρα προσάραξε λόγω κακοκαιρίας σε αμμώδη αβαθή του λιμανιού του Κατακόλου στο νομό Ηλείας.

Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 6 άτομα πλήρωμα οδηγήθηκε προς την ακτή της παραλίας Θίνες, λόγω αλλαγής της διεύθυνσης των ανέμων που φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ. Τα μέλη του πληρώματος θα συλληφθούν και αναμένεται να διεξαχθεί προανάκριση.

Στην αρχή ζητήθηκε η συνδρομή ρυμουλκού, αλλά δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το πλοίο καθώς θα κινδύνευε να κολλήσει και αυτό. Το Shenyang Ι θα φυλάσσεται όλη τη νύχτα από στελέχη του λιμενικού σώματος για λόγους ασφαλείας και το πρωί θα αναζητηθεί άλλος τρόπος απομάκρυνσης και αποκόλλησης του πλοίου από την ακτή.

Το πλοίο σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου, είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο κενό φορτίου με προορισμό την Τουρκία.

Σε επιτήρηση αυτοκτονίας ο Στρος Καν

Κάτι που είπε ή έκανε πο Στρος - Καν στην διάρκεια ψυχιατρικής εξέτασης ρουτίνας κατά τον εγκλεισμό του στις φυλακές Ράικερς, ανησύχησε τις αρχές και τον έθεσαν σε (suicide watch) στενή επιτήρηση φοβούμενοι μην αυτοκτονήσει.
Πληροφορίες θέλουν τον Στρος - Καν, να φοράει κι αυτός την πορτοκαλί στολή και παπούτσια χωρίς κορδόνια.

Πόλεμος καπνοβιομηχανιών και κυβέρνησης στην Αυστραλία

Θα κατακλυστεί η αγορά με λαθραία, προειδοποιούν οι βιομηχανίες καπνού
Οξύνεται η αντιπαράθεση στην Αυστραλία μεταξύ κυβέρνησης και καπνοβιομηχανιών σχετικά με την πρόθεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να απαγορεύσει την αναγραφή της εμπορικής επωνυμίας πάνω στα πακέτα των τσιγάρων.


Έβαψε γκρίζο το Αγαθονήσι ο Νταβούτογλου - Νέες αποκαλύψεις από το Wikileaks

Γκρίζα χρωμάτισε το Αγαθονήσι και το Φαρµακονήσι – συγκρίνοντάς τα µε τα Ίµια – ο Αχµέτ Νταβούτογλου τον Ιούνιο του 2009, σύµφωνα µε απόρρητο τηλεγράφηµα που διέρρευσε από το Wikileaks. Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από άλλα απόρρητα τηλεγραφήµατα, αν και η Ουάσιγκτον αναγνώριζε ότι τα νησιά αποτελούν κυρίαρχο ελληνικό έδαφος, έπαιζε διπλό παιχνίδι.

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Υπουργείο Οικονομικών - Εγγυήσεις εγκεκριμένων αποθηκευτών-εφοδιαστών

Αρ. πρωτ.: ΔΕΦΚ Γ 5021174 ΕΞ 9.5.2011

Εγγυήσεις εγκεκριμένων αποθηκευτών-εφοδιαστών

Αθήνα, 9/05/2011
Αρ.Πρωτ.: ΔΕΦΚ Γ 5021174ΕΞ2011



ΕΣΕΕ: Ικανοποίηση για τα μέτρα για το κέντρο

Στη σωστή κατεύθυνση εκτιμά ότι κινούνται τα μέτρα για την αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης.

«Οι δράσεις που ανακοινώθηκαν για την Αθήνα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δείχνουν πολιτική βούληση, διαχειρίζονται το αρνητικό κλίμα, επιμερίζουν και συντονίζουν αρμοδιότητες και πολιτικές ευθύνες, ενώ προσπαθούν να κατευνάσουν την έκρηξη βίας από τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα», δήλωσε αναφορικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο.


30% αυξήθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές στο τετράμηνο

Η κρίση φουντώνει τα φέσια στην αγορά. Η οικονομική δυσπραγία και η έλλειψη ρευστού προκαλούν καθημερινά νέα «κανόνια» τα οποία συμπαρασύρουν και τους πιστωτές τους.

Το πρόβλημα μεταφέρεται έτσι στις τράπεζες οι οποίες διαπιστώνουν τα κόκκινα δάνεια να εκτοξεύονται στα ύψη, αλλά και σε όσους κρατούσαν στα χέρια τους μεταχρονολογημένες επιταγές των επιχειρήσεων αυτών. Ηδη τα στοιχεία του «Τειρεσία» δείχνουν διαρκή επιδείνωση με τον αριθμό των επιταγών που σφραγίζονται ν' αυξάνεται καθημερινά.

Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Μέχρι τις 31 Μαΐου η προθεσμία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Ξεκίνησε σήμερα, και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου, ανάλογα με τον ΑΦΜ, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους και για άλλες κατηγορίες φορολογουμένων, μετά από την παράταση που είχε ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.



Το «οδοιπορικό» της σύλληψης του Στρος Καν

Σε μια από τις πιο διάσημες φυλακές των ΗΠΑ, στις φυλακές Ράϊκερς της Νέας Υόρκης, βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες  ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

Αυτό θα είναι το "σπίτι" του για τις επόμενες τρεις ημέρες έως ότου οδηγηθεί ξανά μπροστά στο δικαστήριο, αυτή τη φορά κλεισμένων των θυρών, προκειμένου οι ένορκοι ν' αποφασίσουν αν είναι ένοχος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, περί σεξουαλικής επίθεσης και προσπάθειας βιασμού της καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel.

Coca-Cola 3E: Τη "διώχνουν" οι φόροι και η γραφειοκρατία

Ο πρόεδρος της Coca-Cola 3E, Γιώργος Δαυίδ, από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων του ομίλου επισήμανε με έμφαση πως οι εξαγγελίες για το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων και τη μείωση της γραφειοκρατίας δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί.





Όλο το σχέδιο για τα μέτρα στο Κέντρο της Αθήνας

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος θα είναι ο συντονιστής των δράσεων για το κέντρο της Αθήνας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία ήταν επίσης παρόντες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.



Ποιός είναι ο Mr ΔΝΤ - Από τη δόξα στην απόλυτη καταστροφή

Οι περισσότεροι στη χώρα του προεξοφλούν- ανεξαρτήτως της δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης- ότι ο πολιτικός κύκλος του κλείνει εδώ, αν και ο ίδιος δηλώνει αθώος.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος εθεωρείτο ο επικρατέστερος υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόµµατος της Γαλλίας για την προεδρία της χώρας απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί, φαίνεται πώς μετά τις καταγγελίες της 32χρονης καμαριέρας για σεξουαλική παρενόχληση και απόπειρα βιασμού, είναι πολιτικά «νεκρός».

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ  ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ





ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΠ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Πίσω από το ζήτημα των μεταναστών κρύβεται κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα. Γιατί είναι προφανές πως δεν έχει ο κάθε δυστυχισμένος τις 5 με 6 χιλιάδες ευρώ που εκτιμάται ότι κοστίζει η μεταφορά του. Ενα ευρύτερο κύκλωμα δραστηριοποιείται και εκμεταλλεύεται την ανάγκη τους, για να δημιουργήσει «στρατιά» πάμφθηνου εργατικού δυναμικού και να πετύχει τους ευρύτερους σχεδιασμούς του στις χώρες εγκατάστασης.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Π.Κ.Ε. ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ   ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ  ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
(Ο.Π.Κ.Ε.)
Κουταρέλια 74, 1ος Όροφος, Βόλος,
Τηλ-FAX 24210-32780 κιν.6934832876