Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΚΥΠΡΟΣ: Ομόφωνα οι περιπτεράδες κήρυξαν απειθαρχία Δεν θα ακολουθήσουν τις προτεινόμενες τιμές πώλησης τσιγάρων

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011
Ομόφωνα οι περιπτεράδες κήρυξαν απειθαρχία
Δεν θα ακολουθήσουν τις προτεινόμενες τιμές πώλησης τσιγάρων
ΟΙτιμές των τσιγάρων και άλλων καπνικών προϊόντων ίσως ανατιμηθούν εκ νέου από κάποια περίπτερα, ύστερα από την απόφαση για «πυρ κατά βούληση» στον καθορισμό των τιμών. Επίσης, οι περιπτεράδες κήρυξαν πόλεμο στην εταιρεία ΜΤΝ αφού δεν θα διαθέτουν τα πακέτα κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας.

Κύπρος: Λήψη μέτρων των περιπτερούχων κατά των εταιρειών καπνικών προϊόντων και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

Η Παγκύπρια Συνέλευση Ιδιοκτητών και Διαχειριστών Περιπτέρων και Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης αποφάσισε ομόφωνα τη λήψη μέτρων κατά των εταιρειών καπνικών προϊόντων και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, για την απόφασή τους να μειώσουν το ποσοστό κέρδους που παραχωρούν στον κλάδο.



Κύριε Πλακοπουλε: Πως κοιμάσαι τα βράδια όταν συνάδελφοι σου αγωνίζονται να εξηγήσουν στα παιδιά τους πως λόγο οικονομικών δυσκολιών αναγκάζονται να κλείσουν το περίπτερο τους ?

ΚΥΡΙΕ ΠΛΑΚΟΠΟΥΛΕ:
ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ!!!
Ο ΛΟΓΟΣ : Ποία είναι τα πεπραγμένα σου το έτος 2010???
Το κηδειόσημο (Παλιογιάννης) που προσέλαβες για επίλυση του καπνικού συνεχίζει τις εργασίες του με χρήματα βιοπαλαιστών περιπτερούχων???







Παφ και τάλιρο

Είναι ωραία η ελαστικότητα στον νόμο του καπνίσματος. Για να εξαιρεθεί ένας μαγαζάτορας, αρκεί να πληρώσει φόρο και να έχει μαγαζί 300 τετραγωνικά.
Αυτή η λογική θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλους νόμους που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια. Θα μπορούσε να θεσπιστεί ένα τέλος για όσους στενεύονται από τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο, αρκεί το όχημα να είναι πάνω από 1.800 κυβικά. Θα μπορούσε να γίνει προαιρετική η αναγραφή της ημερομηνίας λήξης των τροφίμων, αρκεί να είναι συσκευασία με πολλά κιλά.



H απαγόρευση του καπνίσματος είναι φασισμός σε μαλακό πακέτο!!!

Σύντροφοι καπνιστές επαγρυπνείτε! Η αντικαπνιστική εκστρατεία που σάρωσε τα τελευταία είκοσι χρόνια κάθε γωνιά του δυτικού κόσμου απειλεί πλέον και τα δικά μας (μαυρισμένα) πνευμόνια. Μα τι στο διάολο συνέβη ξαφνικά; Τι λάθος έκαναν οι καπνιστές προγονοί μας; Και μήπως, τελικά, αγαπημένα τραγούδια όπως το «Στο άδειο μου πακέτο» και το «Τσιγάρα, μπουκάλια και γίνομαι χάλια» γράφτηκαν για το τίποτα;


Ένωση για τη μεσογειακή κοινή τελωνειακή λειτουργία «ΣΙΡΟΚΟΣ»

Βρυξέλλες, την 1η Οκτωβρίου 2010
Τι είναι μια «κοινή τελωνειακή λειτουργία»;

Οι κοινές τελωνειακές διαδικασίες διενεργούνται με στόχο συγκεκριμένα απευθυνόμενες στο λαθραίο πέρασμα και την απάτη σε ορισμένες επικίνδυνες περιοχές ή/και στους προσδιορισμένους εμπορικούς δρόμους. Οι κοινές διαδικασίες τελωνείου βοηθούν να βελτιώσουν την πρακτική συνεργασία στο τελωνείο μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν του λαθραίου περάσματος αντιμετώπισης και της απάτης. Βοηθούν επίσης να αναπτύξουν μια μεγαλύτερη διορατικότητα όπου οι κίνδυνοι βρίσκονται στους συγκεκριμένους εμπορικούς δρόμους. Οι κοινές διαδικασίες τελωνείου όχι μόνο προστατεύουν τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ, αλλά και προστατεύουν τους πολίτες και τις νόμιμες επιχειρήσεις με την παρεμπόδιση των παράνομων προϊόντων που προσπαθούν να εισαγάγουν την ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο αυτοκρατορικός καπνός της Imperial Tobacco Limited υπογράφουν τη συμφωνία για να καταπολεμήσουν το παράνομο εμπόριο στον καπνό.

Βρυξέλλες, στις 27 Σεπτεμβρίου 2010
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανήγγειλε μια πολυετή συμφωνία με την  Imperial Tobacco Limited (ITL) για να εργαστεί μαζί στην αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στα προϊόντα καπνού. Στο πλαίσιο της δεσμευτικής νομικά συμφωνίας, η  ITL θα λειτουργήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το κατά της εγκληματικότητας γραφείο του OLAF, και αρχές επιβολής του νόμου κρατών μελών τις» που βοηθούν στην πάλη ενάντια στην παράνομη διακίνηση και τα πλαστά τσιγάρα. Η συμφωνία περιλαμβάνει τις ουσιαστικές πληρωμές από την ITL στην Επιτροπή και τα κράτη μέλη, που συμπληρώνουν συνολικά 300 εκατομμύρια δολλάρια ( 207 εκατομμύρια ευρώ) (1) κατά τη διάρκεια των επόμενων 20 ετών. Πρέπει να έχει μια σημαντική συμβολή στις προσπάθειες της ΕΕ να παλεψει το παράνομο εμπόριο καπνών, το οποίο ληστεύει την ΕΕ και τα κράτη μέλη των δισεκατομμυρίων των ευρώ κάθε έτος.
αυτήν την αθέμιτη δραστηριότητα. »

Συμφωνία σημαδιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της British American Tobacco για να καταπολεμήσουν το παράνομο εμπόριο στον καπνό

Βρυξέλλες, στις 15 Ιουλίου 2010
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανήγγειλε μια πολυετή συμφωνία με την British American Tobacco (BAT) για να εργαστεί μαζί στην αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στα προϊόντα καπνού. Στο πλαίσιο της δεσμευτικής νομικά συμφωνίας, η BAT θα λειτουργήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με το κατά της εγκληματικότητας γραφείο του OLAF, και αρχές επιβολής του νόμου κρατών μελών τις» που βοηθούν στην πάλη ενάντια στην παράνομη διακίνηση και τα πλαστά τσιγάρα. Η συμφωνία περιλαμβάνει τις ουσιαστικές πληρωμές από την BAT στην Επιτροπή και τα κράτη μέλη, που συμπληρώνει συνολικά 200 εκατομμύρια δολλάρια (134 εκατομμύρια ευρώ) κατά τη διάρκεια των επόμενων 20 ετών. Πρέπει να έχει μια σημαντική συμβολή στις προσπάθειες της ΕΕ να παλεψει το παράνομο εμπόριο καπνών, το οποίο ληστεύει την ΕΕ και τα κράτη μέλη των δισεκατομμυρίων των ευρώ κάθε έτος.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η JT International (Japan Tobacco) υπογράφουν 15-ετή συμφωνία για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της παραποίησης / απομίμησης τσιγάρων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με 26 συμμετέχοντα κράτη μέλη της ευρωπαϊκής Ένωσης [1], και η JT International (JTI), ανακοίνωσαν σήμερα τη σύναψη συμφωνίας πολυετούς η οποία περιλαμβάνει αποτελεσματικό μηχανισμό για την καταπολέμηση του μελλοντικού λαθρεμπορίου και της παραποίησης τσιγάρων.
Βάσει της συμφωνίας, η JTI θα συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, η OLAF, και των αρχών επιβολής του νόμου των κρατών μελών για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, συμπεριλαμβανομένου του προβλήματος της παραποίησης / απομίμησης τσιγάρων.

Ρουσφέτια και ρεμούλες στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ ΞΑΝΘΗΣ...όργιο αυθαιρεσιών χωρίς κανέναν έλεγχο από το κράτος...

Η υπόθεση που ερευνά η εισαγγελία Ξάνθης σχετικά με πλαστογραφία στη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, την πλειοψηφία των μετοχών της οποίας κατέχει η κρατική Αγροτική Τράπεζα, φαίνεται να είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Τριάντα πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή της η άλλοτε κραταιά καπνοβιομηχανία εμφανίζει σήμερα έντονα σημάδια απαξίωσης, με ένα εργοστάσιο-φάντασμα στη Ρωσία που δεν έχει λειτουργήσει ποτέ, με όργιο κομματικών προσλήψεων και με τσιγάρα παραγωγής της που για πολλοστή φορά εντοπίζονται σε αποθήκες λαθρεμπόρων.

Ερευνά για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Στόχος του ΣΔΟΕ να διαπιστωθεί εάν ελληνική καπνοβιομηχανία εμπλέκεται σε παράνομη διακίνηση προϊόντων καπνού

Το ενδεχόμενο η Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδος (ΣΕΚΑΠ) να έχει εμπλακεί κατά το παρελθόν σε λαθρεμπόριο τσιγάρων ερευνούν οι διωκτικές αρχές. Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) με έγγραφό του προς την Εισαγγελία Χαλκίδας ζήτησε άδεια να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι η ΣΕΚΑΠ εμπλέκεται ή όχι σε υποθέσεις παράνομης διακίνησης προϊόντων καπνού, που παρασκευάζονται στα εργοστάσιά της. Στόχος των ελεγκτών του ΣΔΟΕ που βρίσκονται σε συνεννόηση με αρμόδιες αρχές του εξωτερικού είναι να διακριβωθεί εάν εταιρείες που εμφανίζονται ως συνεργάτες –και άρα παραλήπτες των προϊόντων– της ΣΕΚΑΠ είναι υπαρκτές ή όχι. Κι αυτό διότι εκφράζονται υπόνοιες ότι μεταξύ των πελατών της Συνεταιριστικής Βιομηχανίας Ελλάδος συγκαταλέγονται εταιρείες «φαντάσματα», με αποτέλεσμα φορτία που εξάγονται νομότυπα από τη χώρα να επανεισάγονται και να διατίθενται λαθραία στην αγορά.



Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Κύπρος - Περιπτερούχοι Vs (ενάντια) Εταιρειών Καπνού - Από σήμερα πωλούν τα τσιγάρα όσο θέλουν

Από σήμερα οι ιδιοκτήτες περιπτέρων αγνοούν τις προτεινόμενες από τις εταιρείες τιμές πώλησης των τσιγάρων. Η απόφαση αυτή λήφθηκε χθες στη μαζική συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν οι Σύνδεσμοι Περιπτερούχων ΠΟΒΕΚ, ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Διαρκούς Εξυπηρέτησης και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Διαχειριστών Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης στη Χοιροκοιτία.


19 Ιανουαρίου 2011 Κύρια Παρέμβαση κατά της Προσωρινής Διοίκησης του Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία « ‘Ένωση Επαγγελματιών Καπνοπωλών και Περιπτερούχων Τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης»

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
(Διαδικασία Εκουσίας Δικαιοδοσίας)

ΚΥΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
(άρθρο 752 Κ.Πολ.Δικ.)

 

Άφησαν ελεύθερο τον διαρρήκτη και έγινε… ληστής!

Αμετανόητος  αποδείχθηκε ένας 31χρονος που είχε συλληφθεί για διάρρηξη την περασμένη Δευτέρα… Ούτε 36 ώρες δεν είχαν περάσει από την στιγμή που αφέθηκε ελεύθερος και άρχισε τα ίδια και… χειρότερα, ληστεύοντας ένα περίπτερο! Όμως, συνελήφθη και αυτή τη φορά μάλλον δεν θα πάρει αναστολή!



 


Πιάστε το κοράκι και όχι τον περιπτερά!

Ακούγοντας κάποιος ειδήσεις βομβαρδίζεται από τα μέτρα κατά των εγκληματιών φοροφυγάδων. Αυτόφωρο για την μια απόδειξη που δεν έκοψε ο περιπτεράς και ο μανάβης.
Όλοι τους εγκληματίες και θα πάνε φυλακή. Με τους πραγματικούς εγκληματίες τι γίνεται? Γιατί ούτε ο περιπτεράς ούτε ο μανάβης ευθύνονται για την κατάρρευση της χώρας και αυτό το ξέρουμε όλοι μας όσο και να προσπαθούν να μας ενοχοποιήσουν τα ΜΜΕ.

2.000.000 λαθραία τσιγάρα παρ’ ολίγον να βγουν στην αγορά με…πούλμαν!

«Καπνιστό» λαβράκι έπιασαν οι άντρες του Α.Τ. Αχαρνών στον Αγ. Διονύση 2.000.000 λαθραία τσιγάρα πρόλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών να μην βγουν στην αγορά όχι μόνο του δήμου μας αλλά ολόκληρης της Αττικής!
Στην κυριολεξία «λαβράκι» έπιασαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αχαρνών κατά την διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν σε σταθμευμένο τουριστικό πούλμαν επί της οδού Αλικαρνασσού, στον Αγ. Διονύση.

Τσιγάρο µόνο µε ποτό και φόρο. Θα επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση σε μεγάλα καταστήµατα όπου σερβίρεται αλκοόλ.

Νέες ρυθµίσεις για την απαγόρευση του καπνίσµατος ανακοινώνει την προσεχή εβδοµάδα η κυβέρνηση, προκειµένου να σταµατήσει το νόθο καθεστώς που ισχύει, µε τη σχεδόν ολοκληρωτική ακύρωση του ισχύοντος νόµου.

Οπως έγινε γνωστό,η κυβέρνηση προτίθεται να τροποποιήσειτον νόµο για την απαγόρευση του καπνίσµατος επιβάλλοντας φόρο, τον οποίο θα καταβάλλουν τα κέντρα διασκέδασης που θα επιτρέπουν το κάπνισµα για τους πελάτες τους. Σύµφωνα µε όσα µελετά η κυβέρνηση, το κάπνισµα θα επιτρέπεται σε κέντρα όπου σερβίρεται κυρίως αλκοόλ, συγκεκριµένα στα κέντρα διασκέδασης (µπουζούκια, µιούζικ χολ, ντίσκο κ.λπ.), στα µπαρ κάθε µορφής και στα καζίνα.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

¨Αγράμματοι¨ Περιπτεράδες Και ¨Μορφωμένα¨ Παχύδερμα

(ΠΡΟΣΟΧΗ: Το κείμενο που ακολουθεί περιέχει εκφράσεις αγράμματων και άξεστων επαναστατών του 1821 που σοκάρουν και είναι αφιερωμένο σε βολεμένους φλώρους,  κουλτουριάρηδες φιόγκους, καθωσπρέπει καναπεδάτους χονδρέμπορους ,βλαχογιάπηδες πολυεθνικών εταιρειών και «μορφωμένα» παχύδερμα θεσμικών. Αν θεωρείτε ότι διατρέχετε κίνδυνο να σοκαριστείτε, ή αν είστε αλλεργικοί σε αγράμματους ήρωες,  τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία…)



Παραβάσεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού της Ένωσης Εφημεριδοπωλών Αθηνών στη διανομή του ελληνικού Τύπου

Του Γ. Δούκα
                                                          Προέδρου και Δ/ Συμβούλου Ομίλου Road Kiosk
                                                                        www.roadkiosk.gr

Όπως είναι γνωστό η διανομή του Τύπου και η διάθεση του στο αναγνωστικό κοινό την τελευταία πεντηκονταετία  ρυθμίζεται από το ν.δ. 2943/14-8-1954, όπως  αυτό έχει τροποποιηθεί .

Επίσημο Video για το Διεθνές Λαθρεμπόριο Καπνικών


Στο "μικροσκόπιο" της Επιτροπής Ανταγωνισμού οι συγκεντρώσεις δραστηριοτήτων στον κλάδο τροφίμων. 18 Ιανουαρίου 2011, εξέταση εισήγησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη διανομή Τύπου στην Ελλάδα

Από την ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συζητηθούν στις επόμενες συνεδριάσεις της οι σημαντικότατες συγκεντρώσεις δραστηριοτήτων που έχουν ανακοινωθεί τον τελευταίο καιρό στον τομέα των τροφίμων.
Στις 13 Ιανουαρίου 2011 η ολομέλεια θα συζητήσει την από 8.10.2010 γνωστοποίηση της εξαγοράς από την εταιρία «ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS A.E.» του τομέα εμπορίας, διάθεσης και προώθησης παγωτού της εταιρίας «ΕΒΓΑ ΑΒΕΕ», σύμφωνα με το αρ. 4β ν. 703/77, όπως ισχύει.

Τα λαθραία τσιγάρα "απειλή" για την ένταξη της Βουλγαρίας στη Σένγκεν

Την εκτίμηση ότι το λαθρεμπόριο των τσιγάρων δεν αποκλείεται να αποτελέσει "απειλή" για τις προσπάθειες της Βουλγαρίας να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν, διατύπωσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του σοσιαλιστή Σεγκέι Στανίσεφ, Ρούμεν Πέτκοφ.

Στη διάρκεια τηλεοπτικών εμφανίσεών του, ο κ. Πέτκοφ αναφέρθηκε σε προβλήματα σχετικά με τη φύλαξη των βουλγαρικών συνόρων και υπογράμμισε πως ένα από τα πιο σημαντικά είναι το λαθρεμπόριο τσιγάρων και άλλων ειδών.

Λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Πάτρας

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε στο λιμάνι της Πάτρας, ύστερα από έλεγχο που έκαναν οι λιμενικοί σε φορτηγό - ψυγείο. 
Συγκεκριμένα άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών σταμάτησαν το όχημα, πριν αυτό εισέλθει σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία και άρχισαν να ερευνούν τους εσωτερικούς χώρους. 
Ύστερα από λίγη ώρα βρήκαν στον χώρο του επικαθήμενου, επιμελώς κρυμμένες μέσα σε φελιζολ, 31.380 κούτες τσιγάρων, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης. 
Ο 34χρονος οδηγός του φορτηγού συνελήφθη και πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/160297/lathraia-tsigara-edopistikan-sto-limani-tis-patras/

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Με 904.000.000 ευρώ η Ευρωπαϊκή Ένωση απέσυρε μήνυση εις βάρος της Διεθνούς εταιρείας Philip Morris για κατηγορία λαθρεμπορίου Καπνικών

Εσείς τι καπνό φουμάρετε;

Το λαθρεμπόριο τσιγάρων ζημιώνει τους φορολογουμένους και οδηγεί συχνά στο οργανωμένο έγκλημα. Καθώς έχουν διατυπωθεί υπόνοιες ότι η καπνοβιομηχανία είναι αναμεμειγμένη στο λαθρεμπόριο αυτό, η Επιτροπή έχει κατά καιρούς μηνύσει μεγάλους καπνοπαραγωγούς σε αμερικανικά δικαστήρια. Έτσι το 2004, η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε με τη Philip Morris συμφωνία για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων.

Σχέδιο έκθεσης για πρόταση Ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πατήστε εδω για το link

Πρακτικά Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Συμφωνία Επιτροπής Κρατών - Μελών / Philip Morris στον τομέα καταπολέμησης της Απάτης

Πρόεδρος. – Η ημερήσια διάταξη προβλέπει τις προφορικές ερωτήσεις (B6-0241/2005 και B6-0232/2005) του κ. Bart Staes, εξ ονόματος της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού, προς το Συμβούλιο και την Επιτροπή, σχετικά με τη συνεργασία εντός της αρμόδιας επί του προϋπολογισμού αρχής για τη διάθεση και τη δυνατή χρήση των πληρωμών βάσει της συμφωνίας μεταξύ Επιτροπής και κρατών μελών αφενός και Philip Morris αφετέρου για την καταπολέμηση της απάτης.

Το Μεγάλο Ψέμα Και Το Ωραίο ¨Παραμύθι¨ Επί 19 Χρόνια Σε Βάρος Του Λιανεμπορίου

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Επί 19 χρόνια υπάρχει συστηματική κοροϊδία εις βάρος του λιανεμπορίου καπνικών.
 Μέχρι το 1992 υπήρχε θεσμοθετημένο ποσοστό για το λιανεμπόριο 9,10% επί της ονομαστικής τιμής και 2,4% για το χονδρεμπόριο καπνικών.
Σε μια βραδιά αθόρυβα με υπουργό τον κύριο Μάνο της Νέας Δημοκρατίας, καταργήθηκε το συγκεκριμένο νομοθετημένο άρθρο για μας με τις ευλογίες των καπνοβιομηχανιών αλλά και των χονδρεμπόρων .

Πάνος Καμμενος. Διαδυκτιακή συνέντευξη. Τα λέει όλα... !



Πηγή: http://anti-ntp.blogspot.com/

Πρακτορείο Τύπου Κρόνος - Διαπραγματεύσεις για επέκταση εργασιών στην Ελλάδα

Η εταιρεία Πρακτορείο Τύπου Κρόνος Δ.Ε. Λτδ ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ελλαδικών συμφερόντων Εταιρεία, για την επέκταση των εργασιών της στην Ελληνική αγορά.
Οι διαπραγματεύσεις αφορούν δραστηριότητες στον τομέα διανομής τύπου. Η Εταιρεία θα κρατήσει ενήμερο το επενδυτικό κοινό, σε τυχόν εξελίξεις.

Οικονομικός έλεγχος και Νέα Παγκόσμια Τάξη

Η κυρία Παπαρήγα μιλάει συνεχώς για το μεγάλο κεφάλαιο (στην Ελλάδα;). Της αφιερώνω αυτό το άρθρο, για να μάθει αυτή και οι αφελείς που ζαλίζονται απο τετοιες αοριστίες, που συγκεκριμένα βρίσκεται το μεγάλο κεφάλαιο, ποιός το εξουσιάζει και τί επιδιώκει

Η Sacculina Carciniτου Honigmann
(μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης)


Η διαφθορά ως συνταγματικό έγκλημα

Απόσπασμα από παλαιότερο κείμενο του Παναγιώτη Τραϊανού

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι αυτό της διαφθοράς. Οι δημόσιοι υπάλληλοι τα «παίρνουν». Δεν φτάνει που τις περισσότερες φορές δεν εργάζονται αλλά και τις λίγες φορές που το κάνουν το «πουλάνε» στους πολίτες ως έξτρα παροχή η οποία πρέπει να πληρωθεί ανάλογα.

Και σε αυτό το σημείο για εμάς τα πράγματα είναι απλά. Το ΠΑΣΟΚ κάποτε την απιστία προς την υπηρεσία την είχε τοποθετήσει στο επίπεδο του πλημμελήματος. Το αποτέλεσμα; Τραγικό. Αποθρασύνθηκαν οι «κότες» και βούτηξαν με το κεφάλι στο «καλαμπόκι». Η Ν.Δ αμέσως μετά την νίκη της στις εκλογές μετέτρεψε το αδίκημα της απιστίας από πλημμέλημα σε κακούργημα. Το αποτέλεσμα; Ανύπαρκτο. Δεν μειώθηκε η διαφθορά. Γιατί; Γιατί στο μεταξύ οι «κότες» είχαν γίνει «βόδια».