Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Μη Συμβατική Ιστορία - Ο Θρύλος των "ΕΛ"

Κάτι ήξερε ο Κίσσινγκερ όταν έλεγε ότι αν μάθουν οι Έλληνες τη πραγματική τους ιστορία και το πολιτισμό θα γίνουν μεγάλοι και τρανοί.
Από τη σύγχρονη ιστορία και γεωγραφία, μάθαμε στα σχολεία ότι την Αμερική ανακάλυψε ο Λατίνος θαλασσοπόρος και εξερευνητής ....
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ.

Στα 40 δισ. τα «κόκκινα» δάνεια! – Έρχεται τραπεζικό κραχ στο ΧΑ - Ξεφορτώνονται τα χαρτιά οι ξένοι, πανικός και ανάκληση αδειών από τους Έλληνες τραπεζίτες

Άνευ προηγουμένου πτώση σημειώνουν όλες τις τελευταίες ημέρες οι μετοχές των τραπεζών στο ελληνικό χρηματιστήριο. Και, δυστυχώς για τους ταλαιπωρημένους μικροεπενδυτές -όπως αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb.gr- ακόμη δεν είδαμε τίποτα!

Στα «πράσα» φορτίο λαθραίων τσιγάρων στην Ελευσίνα - Συνελήφθησαν την ώρα της εκφόρτωσης 14 άτομα

Στα «δίχτυα» του Λιμενικού έπεσαν το πρωί της Πέμπτης, τα μέλη σπείρας διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας του Λιμενικού, με στελέχη άλλων υπηρεσιών του Σώματος, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνα εντόπισαν σε προβλήτα στην Ελευσίνα φορτηγό πλοίο με σημαία Ουκρανίας με το λαθραίο φορτίο.

Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα στη Γλυφάδα

«Λαβράκι» έπιασαν το μεσημέρι της Τρίτης άνδρες της Αστυνομίας στη Γλυφάδα. Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο σε διερχόμενο Ι.Χ. όχημα, όπου επέβαινε ένας 38χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.404 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Ο 38χρονος άνδρας συνελήφθη, με τους αστυνομικούς να προχωρούν επίσης στην κατάσχεση τριών κινητών τηλεφώνων και του χρηματικού ποσού των 2.536 ευρώ που είχε στην κατοχή του.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Πυρηνικά υποβρύχια στέλνει η Ρωσία στην Α.Μεσόγειο για ΑΟΖ Κύπρου

Η Ρωσία στηρίζει την Κύπρο και εγγγυάται την ασφάλειά της αν αυτή απειληθεί. Οι δραστηριότητες της Κύπρου προς εξερεύνηση και εξόρυξη ορυκτών πηγών πλούτου εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης (AOZ) ανταποκρίνονται στο διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα σύμφωνα με τη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, επισήμανε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.

Ακριβότερο το φαγητό για τους Έλληνες - Στο 23% ο συντελεστής φορολόγησης στην εστίαση από την 1η Σεπτέμβρη

Φθηνότερα θα κοστίζει το φαγητό για τον τουρίστα που θα φοράει... βραχιολάκι, καθώς η ελληνική κυβέρνηση πήρε την απόφαση να ενισχύσει τον τουρισμό εισαγωγής, ενώ βάζει τέλος στα σενάρια αναβίωσης των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης των επιτηδευματιών.

Wikileaks - Αποκαλύψεις για το φυσικό αέριο της Κύπρου

Απόρρητα έγγραφα ,από τις πρεσβείες των ΗΠΑ σε Λευκωσία και Άγκυρα ,για το που επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των ΗΠΑ σε σχέση με τα κοιτάσματα της Κύπρου, αλλά και τη στάση τους στις απειλές της Τουρκίας καθώς και τις αντιδράσεις των κατεχομένων για το θέμα αποκαλύπτει ο ιστότοπος Wikileaks, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ανθελληνική σαπίλα από 22 τράπεζες

Υπό το καθεστώς της απόλυτης εξάρτησης από τις τράπεζες είναι η εθνική οικονομία, στο κουφάρι της οποίας τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι ξένοι τραπεζίτες βλέπουν τις περιουσίες τους να αυξάνονται.

Απώλειες 10 δισ. ετησίως στην Ε.Ε. από το λαθρεμπόριο των τσιγάρων

Μεγαλύτερη από τις νόμιμες αγορές τσιγάρων της Γαλλίας, της Ιρλανδίας και της Φινλανδίας αθροιστικά είναι σήμερα η παράνομη αγορά τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έρευνα που διεξήγαγε η KPMG LLP για λογαριασμό της Philip Morris International (PMI).

Απειλούνται με κλείσιμο πολλά περίπτερα - Πτώση τζίρου έως και 50%

Ανησυχούν για το εάν θα μπορέσουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους οι ιδιοκτήτες περιπτέρων στην Αθήνα. Ο ημερήσιος τζίρος τους έχει μειωθεί από 40% έως και 50%, με αποτέλεσμα οι άλλοτε επικερδείς επιχειρήσεις τους να μην έχουν έσοδα και να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.