Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Κατάθεση σχετικής ερώτησης από τον ανεξάρτητο βουλευτή του Ν. Κιλκίς κου. Κωνσταντίνου Κιλτίδη – «Εφαρμογή του νόμου για το ποσοστό κέρδους των καπνοπωλών»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΙΛΤΙΔΗΣ
Ανεξάρτητος Βουλευτής N. Κιλκίς
Προς
Υπουργό Οικονομικών







Επιστολή του Πρόεδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Καπνοβιομηχανιών (Σ.Ε.Κ.) κου. Σπύρου Φλέγγα στην εφημερίδα Kαθημερινή - «Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά»

Kύριε διευθυντά

Συνδρομητής της «Kαθημερινής» πάνω από τριάντα πέντε χρόνια, διάβασα το άρθρο του κ. Παπαδημητρίου περί φορολογίας προϊόντων καπνού, εσόδων, φθηνών και ακριβών τσιγάρων.
Mου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πως ένας έγκριτος δημοσιογράφος, οικονομολόγος παρασύρεται από τις θέσεις γνωστής, πολυεθνικής καπνοβιομηχανίας που προωθεί τα συμφέροντά της, σε ανακριβείς δηλώσεις και λανθασμένες εκτιμήσεις, πριν προηγουμένως εξετάσει τα στοιχεία και τις απόψεις άλλων, υπευθύνων συλλογικών οργάνων.


Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η Αλ Κάιντα επιβεβαίωσε το θάνατο του Μπιν Λάντεν

Η Αλ Κάιντα επιβεβαίωσε το θάνατο του ηγέτη της, Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.

«Η Αλ Κάιντα δημοσιοποίησε μία ανακοίνωση στα φόρουμ υπέρ της τζιχάντ στις 6 Μαΐου 2011, επιβεβαιώνοντας το θάνατο του ηγέτη της, Οσάμα Μπιν Λάντεν», όπως αναφέρει το SITE.

Σε μήνυμά της, η Αλ Κάιντα δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον της Δύσης, αποκαλώντας το θάνατο του ηγέτη της «κατάρα που θα κυνηγάει τους Αμερικανούς και τους πράκτορές τους».

Σύμφωνα με το SITE, η οργάνωση απηύθυνε έκκληση για εξέγερση στο Πακιστάν εναντίον της κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει «κάθαρση» της ντροπής που προκάλεσε ο θάνατος του Μπιν Λάντεν στο έδαφος της χώρας.

Πηγή: Reuters

Όσα χρειάζεται να ξέρετε για την απογραφή πληθυσμού - Τι θα συμβεί εάν δεν είστε στο σπίτι σας

Ξεκινάει στις 10 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου η Γενική Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011 σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η οποία είναι αρμόδια για την υλοποίηση του έργου.




Οπλίζονται οι Αθηναίοι για τους λαθρομετανάστες!

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα των 200.000 λαθρομεταναστών της Αθήνας δημιουργώντας άμεσους κινδύνους για αιματηρά επεισόδια μεταξύ επαγγελματιών εμπόρων και κατοίκων του κέντρου της Αθήνας με τους αλλοδαπούς που έχουν μετατρέψει πλέον σε δικό τους γκέτο αρκετά σημεία του κέντρου της πρωτεύουσας.



Δώρο Δρούτσα στους Τούρκους τα ελληνικά πετρέλαια

Νέα «κωλοτούμπα» του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις επιταγές της Τουρκίας και νέες παραχωρήσεις στο Αιγαίο, όπου θα μπορούν άνετα πλέον οι Τούρκοι να ψάχνουν για πετρέλαιο και φυσικό αέριο και μέσα στο ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο.




Έπειτα από γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν οι δολοφόνοι των αστυνομικών στου Ρέντη

Σε 14 συλλήψεις αναμένεται να προχωρήσει η ΕΛΑΣ για το μακελειό στην περιοχή του Ρέντη την 1η Μαρτίου

Μετά από γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ και της Ασφάλειας εξιχνιάστηκε η δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ το απόγευμα της 1ης Μαρτίου στην περιοχή του Ρέντη.

Το περίπτερο του μέλλοντος!!!

Αυτό το σχέδιο είναι μια πράσινη εναλλακτική λύση για τα υπάρχοντα περίπτερα  στο δρόμο. Η ιδέα αυτή ονομάστηκε “EcoKiosk” και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και τα θέματα της κλιματικής αλλαγής. 

Τροφοδοτείται από την ενέργεια που συγκομίζονται από τους ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή και μπορεί να λειτουργήσει μέχρι και 10 ώρες με μία φόρτιση, καθιστώντας την ικανή να λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. 




«Χρειαζόμαστε μια προσωρινή επαναστατική κυβέρνηση» - Μια συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη που θα συζητηθεί

«Το σημερινό πολιτικό διέρχεται περίοδο αποσύνθεσης και μόνο με μια προσωρινή επαναστατική κυβέρνηση μπορεί να γλιτώσει η Ελλάδα». Ο Μίκης Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Crash», χαρακτηρίζει το Μνημόνιο αντισυνταγματικό και την υπογραφή του εθνική προδοσία. Προτείνει επαναστατική κυβέρνηση προκειμένου να απαλλαγεί ο ελληνικός λαός από τους ξένους δυνάστες του.

Ετοίμαζε νέο χτύπημα στις ΗΠΑ ο Μπιν Λάντεν

Νέα επίθεση στις ΗΠΑ φέρεται ότι σχεδίαζε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, πιθανότατα και σε ημέρα επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του στο Πακιστάν.
Στόχος ήταν το σιδηροδρομικό δίκτυο, παρόλο που δεν είχε διαπιστωθεί κάποια επικείμενη απειλή.

Ψωμί από περίπτερα και βενζινάδικα;

Η απελευθέρωση των επαγγελµάτων ανοίγει το δρόµο για την ελεύθερη διάθεση ψωµιού από κάθε είδους καταστήµατα, ακόµη και βενζινάδικα, περίπτερα και κοµµωτήρια. Αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος της Οµοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Μ. Μούσιος, δηλώνοντας ότι αν δεν εκδοθεί προεδρικό διάταγµα που θα θέτει προϋποθέσεις για την πώληση ψωµιού, σε ένα µήνα θα βρεθούµε αντιµέτωποι µε µία κατάσταση που βάζει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών, αλλά και απειλεί µε εξαφάνιση το «φούρνο της γειτονιάς».

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ – ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ - ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ...

Αθήνα, 5  Μαϊου 2011

Αγαπητοί συνάδελφοι/σες,
Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε από τότε που οι αυξήσεις στην φορολογία των καπνικών τίναξαν στον αέρα τα ποσοστά μας. Έναν ολόκληρο χρόνο ζούμε τον εφιάλτη των χρεών, της έξωσης και της ανεργίας, βλέπουμε το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων να γίνεται όλο και πιο δυσβάστακτο και παρακολουθούμε ανήμποροι ο ένας τον άλλο να βάζει λουκέτο.



Στήνουν το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου στα Σκόπια!!!

«Άσσος» στο μανίκι του Γκρουέφσκι για να κερδίσει τις εκλογές
Την ώρα που η ανεργία στα Σκόπια χτυπάει «κόκκινο» και η οικονομική κρίση γονατίζει την πλειοψηφία των συμπατριωτών του, ο σκοπιανός πρωθυπουργός επιλέγει να στήνει αγάλματα και μνημεία, αναζητώντας τον δικό «μακεδονικό» μύθο, σύμφωνα με το protothema.gr.







Philip Morris International: Αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη

Η Philip Morris ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου αυξήθηκαν κατά 13% και ανήλθαν στα 1,92 δισ. δολαρίων ή 1,06 δολάρια ανά μετοχή από τα 1,7 δισ. δολάρια ή 90 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Τα καθαρά έσοδα για το τρίμηνο αυξήθηκαν 6% στα 16,53 δισ. δολάρια. Εξαιρουμένων των φόρων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 4,5% στα 6,8 δισ. δολάρια. Αναλυτές ανέμεναν ότι τα κέρδη θα διαμορφωνόταν στα 1,04 δολάρια ανά μετοχή και οι πωλήσεις στα 6,95 δισ. δολάρια.

Ο όμιλος αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2011 κατά 20 σεντς ανά μετοχή, στα 4,55-4,65 δολάρια, ενώ οι αναλυτές περιμένουν για το έτος 4,48 δολάρια ανά μετοχή.

JTI Hellas: Ζημιές 16,8 εκατ. ευρώ το 2011

Πτώση 32% παρουσίασαν οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας, δηλαδή μετά την αφαίρεση του ειδικού φόρου κατανάλωσης

Ζημιές έναντι κερδών αλλά και «βουτιά» στις πωλήσεις παρουσίασε η JTI Hellas το 2010 λόγω της ύφεσης και των διαδοχικών ανατιμήσεων στον ειδικό φόρο κατανάλωσης των καπνικών προϊόντων.
Σύμφωνα με το δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας, οι καθαρές πωλήσεις (αφού αφαιρεθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης) υποχώρησαν κατά 32%, στα 79,02 εκατ. ευρώ έναντι 116,25 εκατ. ευρώ το 2009.
Εξίσου αρνητική εικόνα εμφάνισαν τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρείας καθώς διαμορφώθηκαν σε ζημιές 16,8 εκατ. ευρώ από κέρδη 4,85 εκατ. ευρώ.


British American Tobacco: Αύξηση οργανικών πωλήσεων κατά 5%

Αύξηση στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου ανακοίνωσε η British American Tobacco PLC, ωστόσο η δεύτερη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στον κόσμο βάσει εσόδων επεσήμανε πως οι τάσεις συνεχίζουν να συρρικνώνονται και οι καπνιστές αντιμετωπίζουν δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Η ΒΑΤ, με κύριους ανταγωνιστές την αμερικάνικη Philip Morris International Inc. και την βρετανική Imperial Tobacco Group, ανακοίνωσε πως οι οργανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 5% στους τρεις μήνες έως τις 31 Μαρτίου σε καθεστώς σταθερών ισοτιμιών.

Μειώνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις επιχειρήσεις - Αφορά αυτές που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης

Δεκτή έγινε από τον υφυπουργό  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτη η εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για μείωση, από 1η Ιουνίου,  των τιμολογίων της ΔΕΗ για εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης.



Σένγκεν... δύο ταχυτήτων

Διαβατήριο θα χρειάζονται ξανά οι Ελληνες για να ταξιδέψουν στις χώρες της Ευρώπης, αν υιοθετηθεί η πρόταση της Κομισιόν. Οι Βρυξέλλες υπέκυψαν στις πιέσεις των Γάλλων.




Στο αυτόφωρο όσοι πρατηριούχοι παραβιάζουν το πλαφόν στη βενζίνη

Με εγκύκλιό του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες ζητεί να οδηγούνται στο αυτόφωρο οσοι πρατηριούχοι παραβιάζουν το πλαφόν στην τιμή πώλησης της βενζίνης.






Νέο όπλο για επιθέσεις εναντίων αστυνομικών!

Τύφλα να έχει το καλάσνικοφ!!!







Σε άμυνα η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις Στρος Καν

Προσπαθεί να αντικρούσει τα περί «μυστικών διαβουλεύσεων» με το ΔΝΤ
Αμηχανία επικρατεί στην κυβέρνηση μετά τη δημοσιοποίηση από τον Στρος Καν των επαφών με τον πρωθυπουργό πολύ πριν τεθεί θέμα ΔΝΤ. Κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται προβληματισμένα εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου θα βρίσκει από δω και στο εξής μπροστά της τα περί «μυστικής διπλωματίας».

Ρουμάνος μετέφερε βαλίτσες με λαθραία τσιγάρα

Βαλίτσες με λαθραία τσιγάρα μετέφερε νεαρός Ρουμάνος, ο οποίος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου και συνελήφθη στο Συνοριακό Σταθμό του Προμαχώνα Σερρών, το απόγευμα της Τρίτης, λίγο πριν περάσει τα σύνορα για να βγει από την Ελλάδα.




Το μεγαλύτερο στριφτό τσιγάρο του κόσμου!

Η χαρά του καπνιστή είναι το συγκεκριμένο τσιγάρο. Με συνολικό μήκος 82 μέτρων, καπνίζεις καπνίζεις και δεν τελειώνει!

Ο δημιουργός του είναι ένας Κουβανός ονόματι Castelar Cairo, ο οποίος ξεκίνησε να το στρίβει στις 25 Απριλίου (μαζί με μεγάλη ομάδα βοηθών), στα πλαίσια event για λογαριασμό του Κουβανού Υπουργού Τουρισμού.



Τελεσίγραφο-«φωτιά» από του τεχνοκράτες της τρόικας - Πουλήστε ΔΕΚΟ, κόψτε επιδόματα

«Εξυγιάνετε τις ΔΕΚΟ ή βάλτε πωλητήριο» και «ψαλιδίστε τα κοινωνικά επιδόματα ή καταργήστε τα» ήταν τα δύο τελεσίγραφα που άφησαν οι τεχνοκράτες της τρόικα στα υπουργεία Υποδομών και Εργασίας που επισκέφτηκαν χθες προετοιμάζοντας το έδαφος για τον έλεγχο της οικονομίας που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου.


Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Το τελευταίο χειροκρότημα στο Θανάση Βέγγο

Εκατοντάδες κόσμου συνέρρευσαν σήμερα το μεσημέρι στον Ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο, όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία.
(Δείτε το σχετικό video στο τέλος)





Ξέρεις από βέσπα;

Αποσπάσματα από τις καλύτερες ατάκες του Θανάση Βέγγου
Αν και ο «καλός μας άνθρωπος» έφυγε από τη ζωή, αφήνει πίσω του ένα τεράστιο έργο με κλασικές ταινίες, αλλά και ατάκες που θα θυμόμαστε.


Δείτε μερικά αποσπάσματα από το σπουδαίο έργο του σπουδαίο έλληνα ηθοποιού...






Κουσελάς για το σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει ένα επιχειρησιακό σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής το οποίο είναι εξειδικευμένο, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς.

Όπως είπε το σχέδιο αξιοποιεί τους νόμους που έχουν ψηφιστεί, την νέα τεχνολογία, ενώ αξιοποιεί τις δυνατότητες του εισπρακτικού μηχανισμού.

Δ. Κουσελάς: Δεν καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά

 «Δεν εξετάζεται η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές», καθησυχάζει ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή.

Σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο κ. Κουσελάς υπενθυμίζει ότι οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ εφαρμόζονται υπό ορισμένες προϋποθέσεις σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, σύμφωνα με κοινοτική οδηγία που εξακολουθεί να ισχύει.



Η εξωτερική πολιτική της χώρας

Τα κράτη υπάρχουν, σε ένα διεθνές σύστημα κρατών, στο πλαίσιο ενός έντονου ανταγωνισμού, επιρροής και διεκδίκησης συμφερόντων, όπου το κύρος και η αξιοπιστία τους επηρεάζουν πολλαπλά την πολιτική συμπεριφορά των άλλων. Η Ελλάδα, που διέρχεται μια βαθιά κρίση και φτάνει στα όρια της επιβίωσης, δεν έχει σήμερα εξωτερική πολιτική που να ανταποκρίνεται στην κρίση αυτή, δεν προβάλλει το κύρος και την αξιοπρέπεια που επιτάσσει η ιστορία, η παράδοση και η παρουσία της στον κόσμο τα τελευταία 180 χρόνια.

Προειδοποίηση Μόσχας σε Άγκυρα για την φαραωνική διώρυγα

Η Ρωσία εξέφρασε τον "έντονο σκεπτικισμό της για το έργο της σύζευξης της θάλασσας του Μαρμαρά μα την Μαύρη Θάλασσα" και προειδοποίησε την Άγκυρα "να σεβαστεί την Συνθήκη του Μοντρέ, η οποία διέπει τον έλεγχο των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων". Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία Βλαντιμίρ Ιβανόφσκι είπε στην Χουριέτ ότι "Η Ρωσία εξακολουθεί να προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς προβλέπει το έργο και στην ουσία διέψευσε τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ρωσικές εταιρείες.

Η έκπληξη της NASA στο Βορείο Πόλο ...και το ημερολόγιο των Μάγιας!

Συρραφή από δορυφορικές απεικονίσεις του Βορείου Πόλου τον Σεπτέμβριο του 2007: οι πάγοι έχουν υποχωρήσει τόσο ώστε πρώτη φορά στα χρονικά να είναι δυνατή η ναυσιπλοΐα μεταξύ των δύο ωκεανών. Ημερομηνία «λήξης» των πάγων; Η ίδια με την «τερματική» στο ημερολόγιο των Μάγιας!







Είναι η άμεση δημοκρατία ιστορική αναγκαιότητα σήμερα;

Για εκατομμύρια Έλληνες η πραγματική χρεοκοπία είναι ήδη μια πραγματικότητα. Όταν συνθλίβονται οικονομικά εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά οδηγώντας σε απόγνωση ολόκληρη την κοινωνία, όταν μέρα με τη μέρα οι εργαζόμενοι και η νεολαία συνειδητοποιούν ότι δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον σ’ αυτό το σύστημα, τότε σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα να πάρουμε εμείς τη ζωή στα χέρια μας.



Wikileaks-Tρομοκράτες ισχυρίζονται ότι κρύβεται μια πυρηνική βόμβα στην Ευρώπη

Θα προξενήσουν ‘κολασμένη πυρηνική καταιγίδα’, εάν ο ηγέτης της, Οσάμα Μπιν Λάντεν, συλληφθεί ή σκοτωθεί.

Οι πληροφορίες προκύπτουν από έγγραφα, που θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα Wikileaks, στα οποία υπάρχουν λεπτομέρειες από τις καταθέσεις, περίπου 700 κρατουμένων, στο Γκουαντάναμο.
Η Washington Post καθώς η Daily Telegraph και άλλες γνωστές εφημερίδες, προέβησαν, σήμερα, σε μια περιγραφή των εγγράφων, που σύντομα θα δημοσιευθούν από την Wikileaks.

Ποιός δημιούργησε το χρέος – Δανειζόντουσαν 1 δις την ημέρα!

Αλλεπάλληλες εκδόσεις ομολόγων Σε συνεχόμενο κρατικό δανεισμό καταφεύγει η κυβέρνηση για να καλύψει τρέχουσες διαχειριστικές ανάγκες του νέου κρατικού προϋπολογισμού, να πληρώσει παλαιότερα δάνεια τα οποία λήγουν, αλλά και για να χρηματοδοτήσει τα ολυμπιακά έργα, κοινοτικά προγράμματα κλπ. Αυτό προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, που παραθέτει στοιχεία για το πρόγραμμα δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Βιομηχανία διακίνησης λαθρομεταναστών πίσω από το πολιτικό άσυλο

Ζητούν πολιτικό άσυλο για να δουλεύουν στην φάμπρικα διακίνησης λαθρομεταναστών χωρίς να τους ενοχλεί η Αστυνομία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη εξονυχιστική έρευνα των ελληνικών αρχών ασφαλείας για τον εντοπισμό ατόμων που κατέχουν ήδη δελτίο δελτίου αιτήσαντος ασύλου και εμπλέκονται σε υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών, καθώς και ατόμων που εμπλέκονται με κάθε τρόπο γύρω τους. Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον της έρευνας και για τις μαζικές αιτήσεις πολιτικού ασύλου.

Έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Κρήτη και Ιόνιο

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησης της ύπαρξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, με τη δημοσίευση διεθνούς πρόσκλησης ενδιαφέροντος για εταιρείες, που ενδιαφέρονται να κάνουν σεισμικές έρευνες στη λεκάνη του Ιονίου πελάγους και νότια της Κρήτης, με τη μέθοδο των «μη αποκλειστικών δεδομένων».


Σε πρόταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την επιβολή ειδικού τέλους στα τσιγάρα συναίνεσε ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος

Σύμφωνα με πληροφορίες το τέλος θα διαμορφωθεί περίπου στο 5% ενώ σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο τα χρήματα αυτά θα καταλήγουν σε ταμείο του υπουργείου Υγείας με αντικείμενο την πρόληψη των μη μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά και ο σακχαρώδης διαβήτης.



Επιστροφή στο παρελθόν - δεν κόβουν το κάπνισμα αλλά ...το πακέτο

Τσιγάρα ...χύμα τώρα στα περίπτερα!

Τσιγάρα χύμα, αγοράζει από τα περίπτερα και φουμάρει, μερίδα Λαρισαίων, που δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να πάρει πακέτο, αλλά και δεν μπορεί να κόψει το κάπνισμα.



Μην ξεχάσετε τα παλιά εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών - Ανταλλαγή έως την Παρασκευή

Την Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα για την ανταλλαγή των παλαιών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ με τα νέα. Η ανταλλαγή μπορεί να γίνει στα γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 25) από τις 8 έως τις 2 τις εργάσιμες ημέρες αλλά και από το σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα από τις 10 έως τις 6.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο του ΟΑΣΑ στο 185.

Περνάνε από κόσκινο τα βαρέα - Ποίες είναι οι 25 ειδικότητες που κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός της λίστας

Εκτός της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) αναμένεται να βρεθούν τουλάχιστον 200.000 εργαζόμενοι από την 1η Ιουλίου του 2011 ή το αργότερο από την 1η Ιανουαρίου του 2012, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», βλέποντας τα όρια ηλικίας να αυξάνονται αυτόματα στο 65ο έτος, μετά την ολοκλήρωση του έργου της νέας Επιτροπής Κρίσεων των ΒΑΕ, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν το μεσημέρι, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη.

Άλλαζε «ταρίφα» με τηλεκοντρόλ - Πώς «πειράζουν» τα ταξίμετρα

Ο 51χρονος οδηγός επενέβαινε στο ταξίμετρο πατώντας το τηλεκοντρόλ και εκτόξευε στα ύψη το κόμιστρο, εισπράττοντας υπερδιπλάσιο ποσό από το νόμιμο. Ισχυρίστηκε πως το χρησιμοποιούσε μόνο σε ξένους τουρίστες.



Τρίτη 3 Μαΐου 2011

«Έφυγε» ο Θανάσης Βέγγος

Άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τις 7 το πρωί, ο μεγάλος ηθοποιός Θανάσης Βέγγος, στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλευόταν με προβλήματα υγείας.






Από Δευτέρα (9/4) τα SMS, για τα φτηνά βενζινάδικα, στον αριθμό 54151

Στην οθόνη του κινητού τα πρατήρια με τις χαμηλότερες τιμές
Μέσω γραπτών μηνυμάτων θα μπορούν να ενημερώνονται από την ερχόμενη Δευτέρα οι οδηγοί που θέλουν να βάλουν βενζίνη για τα πρατήρια με τις χαμηλότερες τιμές καυσίμων.




Μειώθηκαν οι καπνιστές στην Ελλάδα - Κοπήκαν πρόστιμα 1 εκατ. ευρώ

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, καταγράφεται σημαντική μείωση των καπνιστών στη χώρα μας, σε ποσοστό που, σύμφωνα με κάποιες έρευνες, ξεπερνά το 4%, ενώ με άλλες αγγίζει και το 9%.




Φούντωσαν οι θεωρίες συνωμοσίας για τον Μπιν Λάντεν

Ο ποντισμός της σορού φουντώνει τη συνωμοσιολογία για τον
Ο εσπευσμένος ποντισμός της σορού του Μπιν Λάντεν κάπου στην Αραβική θάλασσα, η παράξενη διεθνής και αμερικανική συγκυρία, δίνουν τροφή σε κάθε είδους θεωρίες συνωμοσίας στις οποίες η Ουάσιγκτον σκέφτεται πώς θα απαντήσει.


Πλαφόν στη τιμή βενζίνης σε 13 νομούς

Το όφελος για τον καταναλωτή αναμένεται να φτάσει το 0,169 ευρώ το λίτρο

Πλαφόν στην λιανική τιμή της βενζίνης αλλά για πρώτη φορά και στην χονδρική επιβάλλει ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοίδης. Το όφελος για τον καταναλωτή από την επιβολή του πλαφόν αναμένεται να φτάσει το 0,169 ευρώ το λίτρο.

Σβήνουν τα ακριβά τσιγάρα και ανάβουν τα στριφτά - Το Δημόσιο Δεν Κατόρθωσε Να Εισπράξει Τα Επιπλέον Έσοδα Που Προσδοκούσε Από Τις Απανωτές Αυξήσεις Στους Ειδικούς Φόρους

ΠΤΩΣΗ 15% στις πωλήσεις των τσιγάρων το 2010 έφεραν οι απανωτές αυξήσεις του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ.





Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΚΑΠΝΩΝ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ : «ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΤΕΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ» - ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 14 ΜΑΙΟΥ 2011- ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ

Μετά από εσκεμμένες αναβολές και προσχηματικές δικαιολογίες εκ μέρους του νυν ¨Προέδρου ¨ του Σωματείου Αθήνας Μάλλιου Θεόδωρου με τον πληρεξούσιο δικήγόρο της Επιτροπής Αγώνα Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ν.Αττικής για συνάντηση μαζί του ,ώστε να του επιδοθούν συνδρομές παλαιών και νέων μελών ,η Επιτροπή Αγώνα αναγκάστηκε να αποστείλλει δικαστικό επιμελητή και να θυροκολλησει εξώδικη πρόσκληση στο συγκεκριμένο Σωματείο.
Σήμερα, δημοσιεύουμε τα σχετικά έγγραφα και αναμένουμε την απόφαση του Δ.Σ. Αθηνών αν θα πάμε σε δημοκρατικές εκλογές με συμμετοχή όλων των συνδυασμών ή αν η νομιμοποίηση των ¨ δήθεν  εκλογών ¨, που έχει ορισθεί μετά από αγωγή μας για τις 26 Μαΐου 2011 (ημέρα Πέμπτη ),  θα λυθεί μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης.