Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Πνευματικός αυνανισμός (μαλάκινση εγκεφάλου)

Για να γραφτεί το άρθρο αυτό,αφορμή υπήρξε  η ενεργή  ενασχόληση μου με τα κοινά του κλάδου από το 2010 εως σήμερα.
Γνώρισα νέους ανθρώπους από όλη την ιεραρχία του κλάδου, καθώς και την διαπλοκή ,την άνομη συναλλαγή ενός ολόκληρου μηχανισμού και το πως λειτουργεί.
Στον κλάδο μας φυσικά υπάρχουν ,όπως υπάρχουν σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και πάρα πολλά αξιόλογα άτομα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ

ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΘΩΝΟΣ 10 – Τ.Κ. 105 57 – Αθήνα 

ΤΗΛ. 210 3229500 FAX 210 3214367

Αθήνα, 07 Απριλίου 2011

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ¨ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ¨

Κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες σε φωτοτυπία Α4 ως Δελτίο Τύπου από τους χονδρεμπόρους και παραδίδεται στα σημεία μικρής λιανικής με την παραγγελία καπνικών,άρθρο του γνωστού  ¨οργάνου¨ Ν.Παλιογιάννη με τίτλο :¨ Άνθρακας η θεσμοθέτησ稨
Το αξιοσημείωτο είναι ότι το συγκεκριμένο άρθρο αναρτήθηκε ακριβώς την ημέρα που υπογράφηκε ο νόμος  3943/2011 (Φ.Ε.Κ. 66/Α’/31.3.2011). από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ,δηλαδή την Πέμπτη 31/3/2011.

Καταδίωξη, λαθραία τσιγάρα & ένα 5χρονο παιδί για "κάλυψη"...

Τρεις συλλήψεις και 2.950 πακέτα με λαθραία τσιγάρα (59.000 συνολικά) απέφερε η οργανωμένη επιχείρηση των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας. Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες πως...
... τρεις υπήκοοι Αλβανίας που διαμένουν στην Πάτρα θα ερχόνταν στο νομό για να παραδώσουν σε Βούλγαρο υπήκοο το λαθραίο εμπόρευμα κι έτσι, με επικεφαλής τον διοικητή του Τμήματος Χαράλαμπο Σφέτσο, χθες το απόγευμα έστησαν καρτέρι στη διαστάυρωση της Νέας Μανολάδας και σε άλλα σημεία της Εθνικής οδού Πατρών- Πύργου, αναμένοντας τους δράστες.

Επιστήμονες ζητούν αυξήσεις - "φωτιά" στα τσιγάρα

Εκτιμούν πως είναι ο μόνος τρόπος για να κόψουμε το κάπνισμα

Μεγάλες αυξήσεις, πάνω από 10%, στις τιμές των τσιγάρων, ζητούν οι επιστήμονες. Τα αντικαπνιστικά μέτρα έχουν οδηγήσει σε μείωση κατά 2% έως 3% των καπνιστών στον πληθυσμό των ενήλικων Ελλήνων και κατά 12% της ετήσιας κατανάλωσης τσιγάρων.

Καμαρώστε τους μεγαλο-διαφημιστές!

του Παναγιώτη A. Μπόμη

Ολόκληρο το σύστημα των ΜΜΕ (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες, περιοδικά, ηλεκτρονικός Τύπος - sites και portals) έχει διαβρωθεί και σαπίσει από την ανεξέλεγκτη πια βουλιμία των διαφημιστικών εταιρειών που δίνουν «διαφημιστικά πακέτα», παίρνοντας απίθανα «ανταλλάγματα» (αφορολόγητα ποσά) από τα μέσα που τους πουλάνε χρόνο (τηλεοράσεις - ραδιόφωνα) και χώρο (έντυπα, ηλεκτρονικές εφημερίδες).

DEBTOCRACY: Όταν η δημοκρατία υποτάχθηκε στο χρέος

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το Debtocracy αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.


ΕΪ ΨΙΤ! Σ΄ΕΣΕΝΑ ΜΙΛΩ, ΝΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΣΑΙ, ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ

Εσύ που τόσα χρόνια πέρναγες όμορφα, πλούσια στην υγεία των κορόιδων χωρίς ήθος, χωρίς φραγμούς, αδίστακτος όπως πάντα, σε εσένα μιλάω που τόσα χρόνια πλούτιζες εις βάρος μας...

Σ' εσένα μιλάω που με κυνήγησες, με χλεύασες, με χτύπησες, με ποδοπάτησες.

Σε εσένα μιλάω, που δεν άφησες να πάρω αέρα, δεν άφησες να δω πίσω από τον τοίχο, που ότι έκανα καλώς καμωμένο δεν σ άρεσε.
Σε εσένα μιλάω που ψήφισες αυτά τα μικρά υποανάπτυκτα ανθρωπάκια, που ανέβασες ψηλά για να με κυβερνήσουν, να με καθοδηγήσουν, να μου δώσουν πνευματική τροφή να μου
δώσουν επίπεδο, να μου δώσουν ελπίδα!!

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΙΘΕΙΑ .... AΠΟ ΤΟΥΣ 133 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ¨ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ¨ ΤΟΥΣ.

Για πρώτη φορά εδώ και 14 μήνες ένας νόμος επιχειρεί να διασώσει το λιανεμπόριο καπνικών (ν. 3943/2011 - Φ.Ε.Κ.66/Α’/31/3/2011). Χάρη στις διατάξεις του, από 1/4/2011 ξέρουμε πλέον την ελάχιστη προμήθειά μας στην πώληση κάθε πακέτου τσιγάρου.
Ο νόμος αυτός δεν ικανοποίησε το βασικό μας αίτημα που ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ η ελάχιστη προμήθειά μας να οριστεί στο 8% επί της ονομαστικής τιμής.
Κάνει όμως μια αρχή και βάζει το θεμέλιο λίθο για να μπει μια τάξη στην διακίνηση  καπνοβιομηχανικών προΐόντων.

EQUIPP - Δύσκολη η διακοπή του καπνίσματος χωρίς ειδική στήριξη

Έχουμε τους περισσότερους καπνιστές (35% των ενηλίκων) στη χώρα μας, αλλά η "διακοπή του καπνίσματος" παραμένει ένας άγνωστος όρος στο σύστημα περίθαλψης της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν ειδικές κατευθυντήριες οδηγίες, επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους φοιτητές Ιατρικής και τους γιατρούς της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας περίθαλψης, κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των θεραπειών απεξάρτησης από τη νικοτίνη, επαρκής αριθμός Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα έχει τα πιο φθηνά τσιγάρα (28% φθηνότερα από το μέσο όρο της Ευρώπης των 27).

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ: Ένα βίντεο από το άρθρο μας «Θέσεις και Αντιθέσεις», στο οποίο αναλύσαμε όλες τις δυνατότητες διακανονισμού του δημοσίου χρέους ενός κράτους

Με τελικό ζητούμενο την «εγκατάσταση» μίας Υγιούς Πολιτείας, έχουμε την άποψη ότι θα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν το πρόβλημα του δημοσίου χρέους – με τον ταυτόχρονο μηδενισμό των ελλειμμάτων, ο οποίος θα ήταν τότε μόνο ρεαλιστικός, εάν περιορίζονταν δραστικά οι τόκοι του χρέους, καθώς επίσης οι υπερβολικές δαπάνες του δημοσίου. Οι «επιλογές» αναφέρονται στο παρακάτω VIDEO:



Άγνωστος όρος η «διακοπή του καπνίσματος»

Άγνωστος όρος παραμένει στη χώρα μας η «διακοπή του καπνίσματος», παρά το γεγονός ότι έχουμε τους περισσότερους καπνιστές (35% των ενηλίκων), σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Έκθεσης «European Quitting: Progress and Pathways» (EQUIPP), η οποία κατέγραψε την πρόοδο 20 ευρωπαϊκών χωρών για την καταπολέμηση του καπνίσματος.

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Το 22% των εφήβων είναι συστηματικοί καπνιστές

Το κάπνισμα συνεχίζει να αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες συνήθειες στους 'Έλληνες μαθητές, σύμφωνα με ημερίδα του υπουργείου Παιδείας με θέμα «Πρόληψη του Καπνίσματος στη Σχολική Κοινότητα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, σχεδόν οι μισοί μαθητές, ηλικίας 14 έως 18 ετών, έχουν καπνίσει τουλάχιστον μια φορά, ένας στους πέντε είναι καθημερινός καπνιστής, ενώ ένας στους δέκα είναι βαρύς καπνιστής, δηλαδή καπνίζει περισσότερα από δέκα τσιγάρα την ημέρα.

Συλλογή υπογραφών για να συζητηθεί στη Βουλή το πόρισμα για τη Siemens

Μετά το πόρισμα των δομημένων ομολόγων που θα συζητηθεί την Παρασκευή, και το πόρισμα της Siemens παίρνει τον δρόμο της Ολομέλειας της Βουλής. Τη Δευτέρα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Εξαρχος, έδωσε εντολή να μαζευτούν οι τουλάχιστον 60 υπογραφές που απαιτούνται ώστε το πόρισμα της Εξεταστικής για το σκάνδαλο να συζητηθεί στην Ολομέλεια και να κατατεθεί η πρόταση προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Απειλούνται με κατάσχεση όσοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία

Περισσότερες από 720.000 επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούµενοι που χρωστούν εισφορές, καλούνται να ενταχθούν στον νέο διακανονισµό αποπληρωµής των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταµεία, ενώ σε αντίθετη περίπτωση απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασµούς.




«Κατεστραμμένοι αντιδραστήρες της Φουκουσίμα, Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία»

 «Ευρωπαϊκό πίθο των Δαναΐδων», χαρακτηρίζει η εφημερίδα Die Welt τις προβληματικές οικονομίες της ΕΕ και υπογραμμίζει ότι για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία ουδείς γνωρίζει εάν και πότε θα επανακάμψουν.




Στρος-Καν: Η αναδιάρθρωση χρέους δεν θα έλυνε το πρόβλημα της Ελλάδας

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν απέρριψε για μία ακόμα φορά κατηγορηματικά τα σενάρια που θέλουν το ΔΝΤ να πιέζει την Ελλάδα να προβεί σε οποιουδήποτε είδους αναδιάρθρωση, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο The George Washington University, ενώ εκτίμησε πως μια αναδιάρθρωση «δεν θα έδινε λύση στο κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, το οποίο είναι η ανταγωνιστικότητα».


Έρχεται το «έξυπνο» εισιτήριο

Με «ηλεκτρονικές κάρτες» που θα χρεώνουν τους επιβάτες ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση και το μέσο μεταφοράς αντί για το χάρτινο εισιτήριο θα γίνονται σταδιακά από τα μέσα του 2012 οι μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες. Σήμερα προκηρύσσεται δημόσιος διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για την υλοποίηση του αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου (ΑΣΣΚ) με καταληκτική ημερομηνία την 24η Μαΐου και αρχικό προϋπολογισμό 82 εκατομμυρίων ευρώ.





Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ
ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2310304170/6932424925
http://peripterathess.blogspot.com/                                    Θεσσαλονίκη 04/04/2011


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


NESTLE ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΠΑΓΩΤΩΝ 2011

Μετρητά τέλος για συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ από 1-4-2011

Τα μετρητά γίνονται παρελθόν από την Παρασκευή 1η Απριλίου 2011 για συναλλαγές που έχουν αξία από 3.000 και πάνω. Από την πρώτη του Ιανουαρίου του 2012 το μέτρο θα ισχύει για τις συναλλαγές από τα 1.500 ευρώ και πάνω.

Στο εξής λοιπόν φορολογικά στοιχεία, που εκδίδονται από επιτηδευματίες, για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες θα εξοφλούνται αποκλειστικά μέσω τράπεζας, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες του αγοραστή ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με επιταγές. Στο ποσό συνυπολογίζεται και ο ΦΠΑ.

Η ΥΓΙΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Τα βασικά σφάλματα των πολιτικών, η αναξιοπιστία της πολιτικής, ο εγκλωβισμός της Πολιτείας, η χρεοκοπία των κομμάτων, καθώς επίσης η ανάγκη διαχωρισμού της νομοθετικής από την εκτελεστική εξουσία




Μπλόκο σε νταλίκες με φορτίο λαθραία τσιγάρα

Δύο μεγάλες επιτυχίες καταγράφηκαν το βράδυ της Παρασκευής, αλλά και το απόγευμα του Σαββάτου, στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας, αντίστοιχα, όπου οι άνδρες των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών εντόπισαν δύο μεγάλα φορτία με λαθραία τσιγάρα, συνολικά 647.450 πακέτα, με διαφυγόντες δασμούς περίπου στο 1.750.000 ευρώ.

Προσφορές στα τσιγάρα

Σε έξυπνα τερτίπια και προσφορές φαίνεται ότι ρίχτηκαν οι καπνοβιομηχανίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πτώση στις πωλήσεις. Φτηνότερα σήματα στα πακέτα ήδη στα πρώτα περίπτερα. Η συσκευασία των δύο πακέτων τσιγάρων στα 7,5 ευρώ, όταν το ένα πακέτο της ακριβής κατηγορίας πωλείται 4 ευρώ και τα δύο 8 ευρώ




Η λογική του Έλληνα, θεραπεία στον καρκίνο της κρίσης

Του Χρήστου Μουρούτη

Στο προηγούμενο κείμενό μου έγραψα για την «Τέχνη της Αγάπης». Ελαβα πραγματικά πολλά σχόλια στην ελληνική απόδοση του κειμένου, για το οποίο ευχαριστώ τους συντάκτες και συμμετέχοντες, οι οποίοι έγραψαν αρκετές και ενδιαφέροντες απόψεις. Αυτόν τον καιρό, αξίζει να ασχοληθούμε ίσως και με μιάν άλλη «τέχνη», αυτήν της απλής λογικής, στα πλαίσια των ειδικών συνθηκών της Ελλάδας. Τα προβλήματα των τελευταίων χρονων μας έχουν κάνει όλους να αισθανόμαστε πιεσμένοι από μιά οδυνηρή πραγματικότητα που φαίνεται να μην έχει διέξοδο και τέλος. Μιά πραγματικότητα σκληρή, που είναι αποτέλεσμα της κρίσης, της ανεργίας και της διόγκωσης των προβλημάτων για τον καθένα μας – ειδικά γι’ όσους, από εμάς, ζούν στην Ελλάδα.

Ποίημα - Αφιερωμένο στην αξέχαστη και αλησμόνητη μητέρα μου

Δευτέρα   το  ξημέρωμα,   σηκώθηκες  να  φύγεις
είχες  το  βήμα  σου  γοργό,  να  σε  προλάβω  δεν  μπορώ.

Μπήκες  στο  τραίνο  γρήγορα,  να  πας  στο  ραντεβού  σου
να  αλλάξεις  άλλη  γειτονιά,  να  αφήσεις  τους δικούς  σου.

Τον  πατέρα  να  φιλήσεις,  όταν  θα  τον  συνάντησης
είναι  εκεί  σε  περιμένει,  νέα  δικά  μας  θα  προσμένει.

Ήθελα  να  σε   κρατήσω,  λίγα  χρόνια  να  κερδίσω
τα   παιδιά  σου  να  χαρείς,  τα  εγγόνια  σου  να  δεις.

Καλό   ταξίδι  εκεί  που  πας,  το  τραίνο  το  βλέπω  μα  δεν  με  κοιτάς
κουνώ  τα  χέρια  μήπως  με  δεις,  μα  έχεις  γυρίσει  να  κοιμηθείς.

Θέλω  να  ξέρεις  πως  κάποτε,  θα  ξανασυναντηθούμε
μια  οικογένεια  είμαστε,  και  πάλι  θα  βρεθούμε.

Εικοσιοκτώ  Μαρτίου  ήτανε,  ο   δρόμος της  φυγής  σου
εκεί  στους  δρόμους  του  ουρανού,  τ’ άστρα θα  λάμπουνε  παντού.

Κοιτά  μπροστά  σου  μη  σταματάς,  στην άλλη  πόλη  που θα  πας
Το  τραίνο  σε  πάει  στα  αγγελούδια,  έχει  πλατείες  μα  και  λουλούδια.

Το  τραίνο  σφυρίζει  μα  συ  δεν  γυρνάς,  χάνεσαι  φεύγεις  με  παρατάς
Καλό  ταξίδι  με  ένα  αντίο,  ήταν  γραφτό  μανούλα  μου  για  μας  τους  δυο.

Κώστας Κόγιας