Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Οι ισπανοί καπνιστές κήρυξαν 'Αντάρτικο'

Μεγάλη αντίσταση βρίσκει η απαγόρευση του καπνίσματος που άρχισε να εφαρμόζεται από την Πρωτοχρονιά στην Ισπανία. Ήδη από την πρώτη ημέρα της εφαρμογής του μέτρου σημειώθηκαν βίαια επεισόδια σε μπαρ και εστιατόρια, όταν ιδιοκτήτες ζήτησαν από θερμόαιμους καπνιστές να σβήσουν τα τσιγάρα. Ένας άνδρας συνελήφθη επειδή άναψε τσιγάρο μέσα σε νοσοκομείο.
Στη Μαρμπέγια, στα νότια της χώρας, ένα εστιατόριο διαφημίζει την παρανομία. Με ανακοίνωση στη βιτρίνα πληροφορεί τους πελάτες ότι το ρεστοράν Asador uadalmina είναι το τελευταίο καταφύγιο των καπνιστών.
«Σας πληροφορούμε ότι ως ιδιωτική επιχείρηση κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων μας και ότι αυτός ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί στο κατάστημά μας», γράφει η ανακοίνωση.
Συνεχίζει κατηγορώντας την Σοσιαλιστική κυβέρνηση ότι επέβαλε την απαγόρευση σαν «προπέτασμα καπνού για να συγκαλύψει τα επτά χρόνια της καταστροφής της Ισπανίας».
Ο νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους ισχύει από την περασμένη Κυριακή στην Ισπανία.
Οι επικριτές λένε ότι πρόκειται για την πιο αυστηρή νομοθεσία στην Ευρώπη - δεν απαγορεύει μόνο το κάπνισμα σε μπαρ και εστιατόρια, αλλά και έξω από σχολεία, νοσοκομεία και παιδικές χαρές.

Πηγή : http://fimotro.blogspot.com/2011/01/blog-post_784.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου