Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Λύνω Την Σιωπή Μου ,Τοποθετούμαι Και Ξεκαθαρίζω Τη Θέση Μου

Αγαπητοί συνάδελφοι-σσες,
Μέχρι την απόφαση του Δικαστηρίου στις 19/1/2011, εσκεμμένα εσιώπησα και παρακολουθούσα τα τεκταινόμενα χωρίς να μιλώ και να τοποθετούμαι .Σήμερα λοιπόν θα τοποθετηθώ έναντι όλων αυτών που το παίζουν ¨θεσμικοί¨ ή είναι πράγματι θεσμικοί και ενδεχομένως δεν γνωρίζουν όλα τα γεγονότα.
1. Ο συνάδελφος ο Κώστας  Κόγιας περίμενε την Αθήνα να ξεκαθαρίσει το τοπίο (απόφαση Δικαστηρίου) και να προβεί σε ανακοίνωση για συγκέντρωση όλου του κλάδου χωρίς αποκλεισμούς.Ήξερε από πρώτο χέρι ότι η πρώην διοίκηση του Πλακόπουλου ήταν ενάντια όλον αυτόν τον καιρό σε όλα αυτά που παλεύουμε και υποστηρίζουμε.
2. Τον  αγώνα για το δίκιο μας που ξεκίνησε από την επαρχία,εύκολα κάποιοι ξέχασαν ότι στην Αθήνα υποστηρίχτηκε από ένα Σωματείο του Πειραιά και από την Επιτροπή Περιπτερούχων Καπνοπωλών του Ν.Αττικής.
Όταν σηκώσανε σημαίες κάποιοι από τα Σωματεία επαρχίας δεν ακολούθησαν...και δεν ξέρω ακόμη αν θα ακολουθήσουν στον νέο αγώνα που αρχίζει μετά τις 5 Φεβρουαρίου 2011.
Κάποια μέλη από τα Δ.Σ. των Σωματείων της επαρχίας και του Πειραιά που δεν συμμετείχαν στον αγώνα ήταν στα πεζοδρόμια...και έχουν και ονοματεπώνυμο...και τότε διαφώνησαν με τα προεδρεία τους.
Περιμένουμε όλοι πλέον να τοποθετηθούν ξεκάθαρα...και όχι τακτικές ¨κωλοτούμπας¨ ή δίπορτο.
Όλοι να κάνουν την αυτοκριτική τους .Δεν θέλω να είμαι αρεστός σε κανέναν ,μόνο δίκαιος...
Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.
3. Σηκώθηκε όλον αυτόν τον καιρό πολλή ¨σκόνη¨ μέσα στο Facebook από διάφορα άτομα που άλλα μεν έχουν άγνοια περί νόμων που διέπουν το καθεστώς των περιπτέρων ,και από  άλλα που γνωρίζουν κάτι περισσότερο ,προσπάθησαν και προσπαθούν με διάφορες μεθόδους να λασπολογήσουν ,να συκοφαντήσουν και να το παίξουν παράγοντες μέσα από το Facebook.
4. Βλέπω μεθόδους και παραπληροφόρηση χαβαλέ,διπροσωπίες και να βγαίνουν όλα τα εσώψυχα τους μέσα από ανώνυμα προφίλ ,με απώτερο σκοπό να διαβάλλουν άτομα, πρόσωπα και συνειδήσεις.Απαντώ λοιπόν σε αυτούς τους απρόσωπους:
ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΡΗΖΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ.
5. Ό,τι έχω να πω μέσα στο Facebook ή έξω απ’ αυτό ,πάντα η θέση μου είναι ξεκάθαρη και με ονοματεπώνυμο ,και δεν είναι του τύπου μου να μιλάω με ψευδώνυμα και να σπιλώνω συνειδήσεις.
6. Με το θέμα Κρήτης όσον αφορά τα  0,10€ παραπάνω στην αναγραφόμενη τιμή στα τσιγάρα : Έχω τοποθετηθεί πολύ εγκαίρως ,αφού πρώτα εξέτασα  την νομιμότητα του όλου εγχειρήματος και έχω πει την γνώμη μου στην συνάδελφο Ελένη Χαιρέτη.Ξέρει η ίδια η Χαιρέτη ότι νομικά το όλο εγχείρημα δεν στηρίζεται,αλλά ως ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΡΦΗ ΠΑΛΗΣ ,θα είμαι δίπλα της και θα την υποστηρίξω.
Η προσπάθεια αυτή για να ευδοκιμήσει πρέπει πρώτα να γίνουν τα εξής:
Ενημέρωση των πολιτικών  κομμάτων ,προσφυγή  στην Επιτροπή Ανταγωνισμού,καθώς και στο αντίστοιχο όργανο της Ε.Ε..
Κοινοποίηση του προβλήματος μας σε: Ευρωκοινοβούλιο ,Ευρωπαΐκό Δικαστήριο, Παγκόσμια Ομοσπονδία Εμπορίου ,καθώς και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση αρνηθεί την νομοθέτηση για θεσμοθέτηση ποσοστού στα καπνικά προΐόντα, βάσει τροπολογίας που θα καταθέσουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα  της Αντιπολίτευσης ,τότε είναι η έσχατη λύση αυτή που προτείνει η Κρήτη,καθώς και αγωγές εναντίον αυτών που μας έχουν φέρει σε αυτό το χάλι.
7. Όσον αφορά για πολλές ομοσπονδίες ,δεν έχω κανένα πρόβλημα να γίνουν όσες θέλουν ...σαν τον Καλλικράτη.
Όποιος συνάδελφος φιλοδοξεί και έχει τα κότσια, ας τρέξει να οργανώσει Σωματεία και να φτιάξει.
Αυτή η προσπάθεια οργάνωσης Σωματείων και Ομοσπονδιών θέλει αγώνα –τρέξιμο –χρήμα.
Και όπως λέει ο λαός μας ...¨με πορδές αυγά δεν βάφονται¨...
Σήμερα μόνο μία έχουμε και αυτή είναι με προσωρινή διoίκηση, η Ο.Π.Κ.Ε .....αλλά έχει μια πορεία ΚΑΘΑΡΗ στον χώρο μας.
Ο κλάδος μας έχει λίγα Σωματεία ΝΟΜΙΜΑ και πολλά Σωματεία ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΜΟΝΟ!!!
Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και έτσι βαδίζουμε θέλοντας και μη.

8.Τέλος,για λόγους δεοντολογικούς,όλοι οι blogger του κλάδου ,θα πρέπει να ανεβάζουν αυτούσια τα άρθρα των συναδέλφων τους όταν επικαλούνται την πηγή.Τα σχόλια και τα άρθρα ο καθένας μπορεί να τα αναγράψει και να τα αναρτήσει  με την ευθύνη της υπογραφής του και να τα καταθέτει πάντα δημόσια.
Δεν θα επεκταθώ άλλο στην παρούσα φάση διότι όσον αφορά εμένα θα τοποθετηθώ δημόσια στην  Έκτακτη  Γενική Συνέλευση  του Επιμελητήριου  Πειραιά  το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12:00 π. μ., και περιμένω την δημόσια τοποθέτηση όλων των συναδέλφων για κοινή πορεία και αγώνα...
Ας προσέχουν περισσότερο αυτοί στους οποίους απευθύνεται το μήνυμα. Σε θέματα που άπτονται ηθικής, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου.
Έχω εκτεθεί δημόσια και το θέμα όσον αφορά τον κλάδο θα πάει μέχρι τέλους . ¨Παιχνιδάκια¨ από κανέναν στο εξής που βρίσκεται στον κλάδο μας ή απέναντι από αυτόν , δεν θα συγχωρήσω....
ΟΛΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΑΚΟ
Πιστεύω το μήνυμα να ελήφθη ....
Με εκτίμηση
Δούκας Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου