Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Κεράνης: Σήμερα (18 Μαΐου) ο νέος πλειστηριασμός

Στις 18 Μαΐου στο Ειρηνοδικείο του Πειραιά θα τεθούν εκ νέου σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό τα περιουσιακά στοιχεία της Καπνοβιομηχανίας Κεράνης, τα οποία αποτιμώνται πλέον στα 16 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία της Καπνοβιομηχανίας, κάποια εκ των οποίων όπως το ακίνητο επί της οδού Αθηνών 39 στον Πειραιά θεωρούνται "φιλέτα", έχουν εκδηλώσει περίπου 10 επενδυτές και εταιρίες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκ των ενδιαφερομένων είναι και ιταλική εταιρία, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των καπνικών προϊόντων, και ενδιαφέρεται για το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της Κεράνης καθώς και ομάδα Ελλήνων επενδυτών, οι οποίοι φέρεται να ενδιαφέρονται κυρίως για τα ακίνητα-φιλέτα της καπνοβιομηχανίας. Στους ενδιαφερομένους είναι και εταιρίες ή ιδιώτες, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει άτυπο ενδιαφέρον για κάποια μηχανήματα ή ακίνητα της Κεράνης.

Βεβαίως, σημείο-κλειδί, το οποίο θα καθορίσει το μέλλον του εν λόγω πλειστηριασμού, είναι το αν αυτό το άτυπο ενδιαφέρον εκδηλωθεί εμπράκτως και στις 18 Μαΐου. Από την επιτυχή ή μη έκβαση του πλειστηριασμού, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο έβδομος κατά σειρά (έκτος τυπικά, γιατί ένας πλειστηριασμός δεν έγινε), θα εξαρτηθεί αν θα καλυφθούν οι απαιτήσεις και τα δεδουλευμένα των πρώην εργαζομένων της Καπνοβιομηχανίας Κεράνης, τα οποία φτάνουν στο συνολικό ύψους των 12 εκατ. ευρώ.

Στον νέο πλειστηριασμό, όπως προβλέπεται από τον νόμο, η τιμή πρώτης προσφοράς για τα εν λόγω ακίνητα - εργοστάσια θα είναι 10% χαμηλότερη από τον προηγούμενο. Συγκεκριμένα, θα τεθούν σε πλειστηριασμό το εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας, που βρίσκεται στον Πειραιά επί της οδού Αθηνών 39, το οποίο αποτελείται από οικόπεδο έκτασης 4.729 τ.μ., και κτίσματα συνολικής επιφάνειας 29.434 τ.μ.

Επίσης, ο πλειστηριασμός αφορά σε εργοστάσιο στη θέση Γλύφα του δήμου Ανθηδώνος του νομού Ευβοίας, το οποίο συνορεύει με τη Δημόσια Οδό Αθηνών - Χαλκίδας και αποτελείται από γήπεδο έκτασης 123.002 τ.μ. και κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 34.640 τ.μ., καθώς και σε κινητά περιουσιακά στοιχεία παραγωγικής μονάδας της εταιρίας, όπως μηχανολογικός εξοπλισμός.

Εκτός όμως από τα εν λόγω ακίνητα και κινητά στοιχεία, στον πλειστηριασμό τίθενται και τα σήματα της Καπνοβιομηχανίας Κεράνη.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή πρώτης προσφοράς για το εργοστάσιο της εταιρίας που βρίσκεται επί της οδού Αθηνών είχε ανέλθει στον προηγούμενο πλειστηριασμό στα 11,2 εκατ. ευρώ, ενώ για το αντίστοιχο στη θέση Γλύφα του δήμου Ανθηδώνος η τιμή της πρώτης προσφοράς ήταν 4 εκατ. ευρώ.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως η τιμή πρώτης προσφοράς για τα σήματα είχε υποχωρήσει στον προηγούμενο πλειστηριασμό στο 1,7 εκατ. ευρώ, όταν στον πρώτο η αποτίμησή τους είχε ξεκινήσει στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου