Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Κινέζικη «χείρα βοηθείας» στη ΣΕΚΑΠ - Συμφωνία για κυκλοφορία νέου σήματος στην Κίνα και ενδιαφέρον για αγορά μετοχών

Ένα «παράθυρο ελπίδας» άνοιξε χθες για τη ΣΕΚΑΠ σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη γι’ αυτή. Το «φως» σε μια περίοδο «καταχνιάς» έρχεται από την Κίνα και συγκεκριμένα από αντιπροσώπους του Κινέζικου Μονοπωλίου Καπνού με τους οποίους είχε χθες το πρωί συνάντηση εργασίας ο πρόεδρος της εταιρείας ο κ. Δημήτρης Πράτσος. Αντικείμενο της συνάντησης, η διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας σε εμπορικό και εταιρικό επίπεδο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για συμπαραγωγή νέου σήματος για την κινέζικη αγορά
«Έδωσαν τα χέρια» οι Κινέζοι αντιπρόσωποι και ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ και υπέγραψαν σύμβαση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την συμπαραγωγή νέου σήματος τσιγάρων που θα κυκλοφορήσουν στην κινέζικη αγορά. Μάλιστα δεδομένου του ενδιαφέροντος που έδειξαν οι Κινέζοι για το φίλτρο BF εξετάζεται το ενδεχόμενο τα νέα σήματα να έχουν το φίλτρο. Επίσης η συνεργασία διευρύνεται με την συμφωνία για χρησιμοποίηση των δικτύων της ΣΕΚΑΠ για τη διακίνηση κινέζικων προϊόντων.

Έδειξαν ενδιαφέρον για την αγορά μετοχών
Όμως οι Κινέζοι δεν έμειναν εκεί…Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Πράτσος έδειξαν ενδιαφέρον και για συμμετοχή στην εταιρεία σε εταιρικό επίπεδο. Εμφανώς ικανοποιημένος ο κ. Πράτσος δήλωσε στο «Ε»: «Όπως έχω ξαναπεί όλες μας οι προσπάθειες συντείνουν στο να δημιουργήσουμε στέρεες βάσεις για την εταιρεία που θα τη βοηθήσουν να ξεπεράσει τα προβλήματά της. Δεν μπαίνουμε στη λογική και στην πρακτική που ακολούθησαν οι …πλιατσικολόγοι με τις εξαγωγές και δεν ασχολούμαστε με όσα λέγονται για πώληση της ΣΕΚΑΠ ή οτιδήποτε. Εξακολουθούμε να δουλεύουμε για να τη στήσουμε στα πόδια της…Αυτό μόνο μας ενδιαφέρει…».

Στις 28 Μαΐου κυκλοφορεί το Slim της ΣΕΚΑΠ
Όπως μας αποκάλυψε ο κ. Πράτσος στις 28 Μαΐου μπαίνει στην αγορά νέο σήμα της ΣΕΚΑΠ. Πρόκειται για τσιγάρο Slim που έχει καλή διείσδυση στην αγορά των τσιγάρων. Επίσης ακολουθεί η υπόλοιπη σειρά σε νέα τσιγάρα COOPER. Βεβαίως τόσο η συνεργασία με τους Κινέζους όσο και η κυκλοφορία νέων σημάτων της ΣΕΚΑΠ δίνουν μια νέα υπεραξία στην εταιρεία καθιστώντας την πιο ελκυστική για επενδυτικό ενδιαφέρον.

πηγή: empros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου