Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ - ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

 Αθήνα, 19 Μαΐου 2011

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -

ΘΕΜΑ : ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ-ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ


… Πάνω από 95% των περιπτέρων λειτουργούν με χρήματα των πρατηριούχων…
… Είναι αδιανόητο να σκέφτεται κανείς ότι εμείς θα εκμηδενίσουμε το κέρδος των λιανοπωλητών τη στιγμή που και ο πλέον αδαής στο καπνικό γνωρίζει ότι χωρίς πρατηριούχο δεν υπάρχει λιανική …
… Σε αντίθεση με τα περίπτερα που εκτός των καπνικών έχουν και εκατοντάδες άλλα προΐόντα να διακινήσουν (χωρίς κανένα οικονομικό ρίσκο ) …
… Η Ομοσπονδία μας είχε άριστες σχέσεις με τα σωματεία και την Ομοσπονδία των περιπτερούχων …
... Δυστυχώς σήμερα,άτομα χωρίς θεσμικό ρόλο,προσπαθούν και έχουν αποπροσανατολίσει ευτυχώς λίγους περιπτερούχους που αυτοχρήζονται Πρόεδροι με σκοπό την καταστροφή του δικτύου …

-         Αποσπάσματα από την επιστολή του Προέδρου της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Σιγαρέττων Ελλάδος–Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ.Χατζηβασίλογλου στον ανεξάρτητο βουλευτή Ν.Κιλκίς κ. Κιλτίδη.-

           ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ……….
           Αγαπητοί συνάδελφοι,
          Που πηγαίνουμε; Ένα χρόνο τώρα η συρρίκνωση των ποσοστών κέρδους μας σε κάθε πράγμα που πουλάμε (καπνικά, κάρτες, παγωτά,κ.τ.λ.) οδηγεί τις επιχειρήσεις μας όλο και πιο κοντά στο χείλος του γκρεμού.
          Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η συνδικαλιστική ηγεσία του σωματείου της Αθήνας ασχολείται μόνο πως θα κρατήσει γερά τη σφραγίδα του σωματείου για να την περιφέρει αυτή.
          Αρνούνται να πραγματοποιήσουν εγγραφές νέων μελών για να μην αμφισβητηθούν.
            ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ !!!
 Προκαλούν όποιον διαφωνεί μαζί τους και συνεχώς ρίχνει λάδι στη φωτιά σπέρνοντας τη διχόνοια στο χώρο.
ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ !!
            Αναζητούνε άλλοθι σε εμάς για την αποτυχία τους να δώσουν λύση στα προβλήματα όλων μας. Καλούν σε ενότητα την οποία εννοούν μόνο ως υποταγή στις δικές τους απόψεις.
Αντί να υποστηρίζουνε τη θεσμοθέτηση του ποσοστού κέρδους μας στα καπνικά γράφουνε άρθρα και τη χτυπάνε. Αντί να απαιτήσουνε να εφαρμοστεί ο νόμος τον υπονομεύουνε !!!
            Φτάσανε στο σημείο να αρνηθούνε ότι υπάρχει πρόβλημα στα καπνικά και να πούνε ότι μπορεί ο καθένας να το λύσει μόνος του με τον προμηθευτή του.
           Αναγορεύονται σε μεγάλους διαπραγματευτές που θα λύσουν το πρόβλημα για λογαριασμό όλων μας Αλήθεια, τι τους εμποδίζει ένα χρόνο και βάλε???
           Γιατί όταν ψηφιζότανε ο νόμος για τα ποσοστά μας στη Βουλή απουσίαζαν; Γιατί όταν όλη η Ελλάδα απεργούσε αυτοί τραβήξανε την ουρά τους απέξω;  
          Γιατί όταν οι καπνοβιομηχανίες και οι χονδρέμποροι ξεσηκώθηκαν κατά του νόμου δεν τον στηρίξανε??? Η απάντηση είναι απλή.
            Γιατί ο πρόεδρος των χονδρεμπόρων πρόσφατα υπερηφανεύτηκε σε επιστολή του στον κ. Κιλτίδη, βουλευτή Θεσσαλονίκης, ότι έχει άριστες σχέσεις μαζί τους.
Γιατί τους θεωρεί σαν παράρτημα του χονδρεμπορίου που φτάνει στο σημείο να δημοσιεύει ανακοινώσεις τους που οι ίδιοι δεν έχουν εγκρίνει.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
            Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τσακωνόμαστε με μία παρέα που διαχειρίζεται μία σφραγίδα που πλέον δε σημαίνει τίποτα. Γιατί πλέον δεν υπάρχει σωματείο από εμάς για εμάς αλλά ένα Δ.Σ. που δεν θέλει καμία σχέση μαζί μας.
Δε γινόμαστε κομπάρσοι ούτε αφήνουμε την εκπροσώπησή μας σε άλλους. Αρνούμαστε να γινόμαστε το άλλοθι της χρεωκοπίας και της αποτυχίας τους.
Δυναμώνουμε τη φωνή μας και σφυρηλατούμε την ενότητά μας. Προτάσσουμε τη συλλογικότητα και την ανεξαρτησία μας στον παραγοντισμό και τα «κολλητηλήκια».,
           Απευθυνόμαστε σε όσους θέλουν όλοι μαζί να βάλουμε ένα τέρμα στον κατήφορο μέσα από συλλογικές διαδικασίες.Σφυρηλατούμε την              επαγγελματική μας συνείδηση και ανεξαρτησία απέναντι στην Πολιτεία, τους προμηθευτές και την καπνοβιομηχανία.
Διαμορφώνουμε μία δέσμη αιτημάτων για ελάχιστη προστασία, αναγνώριση της επαγγελματικής μας ευσυνειδησίας και της αξιοπρέπειάς μας.
Αφήνουμε τις παρέες και τις σφραγίδες να κουβεντιάζουν με τον Πρόεδρο των χονδρεμπόρων που στην ίδια επιστολή είπε ότι ζούμε με τα δικά τους λεφτά. Στο τέλος θα πει ότι τον κλέβουμε κιόλας επειδή θέλουμε να ζούμε από τη δουλειά μας.
           ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΕΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Γιατί όλες οι προσπάθειές μας για συλλογικές διαδικασίες πέσανε στο κενό. Γιατί κάποιοι νοιάζονται μόνο για το πάπλωμα. Γιατί τα προβλήματά μας δεν μπορούν να τρέχουν πίσω από τις αίθουσες των Δικαστηρίων. Γιατί την ενότητα δεν πρέπει να τη διακηρύσσεις μόνο. Πρέπει και να τη θέλεις.
            ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Απαιτούμε και κερδίζουμε το δίκιο μας και την αξιοπρέπειά μας.
Διαμορφώνουμε μέσα από διάλογο προτάσεις και τις παλεύουμε ανεξάρτητοι.
ΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.
Γιατί χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες που δε γίνονται. Και οι μεγάλοι φαίνονται μεγαλύτεροι αν είμαστε γονατιστοί.
        
                                                                                                
                                                                    Τα ιδρυτικά μέλη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου