Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Π.Κ.Ε.

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΕΙΔΩΝ  ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ  ΝΟΜΟΥ  ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ  ( ΣΥΝ.Π.Ε. )
Κουταρέλια 74 1ος Όροφος, Βόλος, Τηλ-FAX 24210-32780
κιν. 6934832876

         ΒΟΛΟΣ  13/07/2011                                                                       ΑΡ. ΠΡΩΤ:04
  

ΠΡΟΣ
Συναδέλφους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι & Συναδέλφισσες, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε ότι ενεργοποιήσαμε το Προμηθευτικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Ειδών Περιπτέρου Ν. Μαγνησίας ( ΣΥΝ.ΠΕ. ) λόγου των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε από την βαθειά κρίση που διαπερνά την χώρα μας. Αγαπητοί Συνάδελφοι όσο και καλή διαπραγμάτευσή να κάνει ο καθένας από μας, δεν αρκεί ώστε να έχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα για βιώσιμη προοπτική στην επιχείρηση μας. Σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που διανύουμε σήμερα, απαιτούνται συσπειρώσεις, σε κοινοπραξίες, ομίλους, συνεταιρισμούς κ.α. Με την σκέψη αυτή συνάδελφοι πρέπει να πούμε, ότι θέληση έχουμε και μπορούμε να γίνουμε βιώσιμος κλάδος. Ενεργοποιούμε τον συνεταιρισμό που είχαμε, και φυσικά ένα όραμα ετών γίνεται πραγματικότητα. Η αναγκαιότητα της συσπείρωσης και της συστράτευσης σε αυτή την κατεύθυνση είναι επιβεβλημένη. Σημαντικοί λόγοι επιβάλουν την οικονομική, κοινωνική, και πολιτιστική ανάπτυξη των μελών μας, και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας συνειδητοποιώντας την συνεταιριστική και συνεργατική ιδέα, που στηρίζεται στους παρακάτω άξονες:
Μπορούμε συνάδελφοι να κατεβάσουμε το κόστος αγορών έξω από το κέρδος της λιανικής πώλησης έναντι των ποσοστών που υπάρχει σήμερα ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την ανταγωνιστικότητα των πολυκαταστημάτων. ( παράδειγμα μπορούμε σήμερα συνάδελφοι να ανταγωνιστούμε ένα πολυκατάστημα από την στιγμή που πουλάει τα προϊόντα του κάτω από το κόστος που τιμολογούμαστε; )
Ο σκοπός του ΣΥΝ. ΠΕ είναι στην πρώτη φάση να είναι διαπραγματευτικός, και φυσικά να κάνει διαπραγμάτευση  μόνο με τους τζίρους των επιχειρήσεων μας.
Επεξεργαζόμαστε  λύσεις ώστε να γίνουμε συνεταιρισμός μεταποιητικός σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης είτε κατασκευάζοντας είτε σε φασόν.
Αυτός ο συνεταιρισμός είναι η δική μας επαγγελματική επιχείρηση που με την δική μας θέληση μπορεί να αντιμετωπίσει τις αναγκαιότητες και τις δυσκολίες του σήμερα.
Ο συνεταιρισμός αυτός δίνει την δυνατότητα σε όλους εμάς να γίνουμε συνέταιροι ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα που έχουμε, είτε αγοράζοντας από 1 έως 50 μερίδες. Η αξία της κάθε συνεταιριστικής μερίδας είναι  58,70 €.
Με την κίνηση μας αυτή συνάδελφοι αποκτούμε την επαγγελματική ταυτότητα και ταυτόχρονα μεγάλη δύναμη και  οντότητα ως κλάδος.
Ως πότε συνάδελφοι θα έχουμε τους μεσάζοντες στην τσέπη μας.
Ως πότε θα έχουμε διαχειριστές στην επιχείρηση μας. Αγαπητοί συνάδελφοι είμαστε και εμείς άνθρωποι και δικαιούμαστε καλύτερη μεταχείριση. Όλοι εμείς μπορούμε να στηρίξουμε το ΣΥΝ.ΠΕ αγοράζοντας και συμμετέχοντας στην προσπάθεια αυτή. Δεν έχουμε δικαίωμα άλλο συνάδελφοι να καθυστερούμε την επιβίωση μας, δεν πάει άλλο η μιζέρια στον κλάδο μας, προσπαθούμε να απομακρύνουμε τον εφιάλτη της φτώχειας, αρνούμαστε να μείνουμε άνεργοι, δεν έχουμε άλλα περιθώρια υπομονής, συνεταιριζόμαστε σήμερα  για να μην βάλουμε ταφόπλακα στα μαγαζιά μας. Για αυτό δίνουμε δύναμη στην δύναμη μας. Όλοι εμείς σήμερα ξεκινάμε τα πρώτα βήματα της καλυτέρευσης μας, δεν επιτρέπεται συνάδελφοι να εργαζόμαστε από 18 έως 24 ώρες ημερησίως χωρίς να έχουμε ένα στοιχειώδες οικονομικό όφελος. Διαπραγματευόμαστε μαζικά και σεβόμαστε την οικονομική αυτοτέλεια της κάθε επιχείρησης. Η αγωνιώδη αυτή κατάσταση του σκληρού δρόμου της επιβίωσης θα σηματοδοτήσει για όλους εμάς μια καλύτερη οικονομική ευρωστία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ.

ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΣ.



ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά από απόφαση του μονομελές Πρωτοδικείου Βόλου διόρισε προσωρινή διοίκηση του Προμηθευτικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Ειδών Περιπτέρου Ν. Μαγνησίας  ( ΣΥΝ. ΠΕ ).  Σήμερα ημέρα Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 και ώρα 15:00 μ.μ στα γραφεία της Ο.Ε.Β.Ε.Μ στην οδό Κουταρέλια 74 1ος όροφο συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση και έχει ως εξής:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ :                                                        ΚΟΓΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:                                     ΜΑΡΑΣΛΗΣ ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ
Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:                                      ΠΙΝΙΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:                                    ΑΛΤΙΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:                               ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ:                                                         ΤΟΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ:                                          ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ:                                                          ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ:                                                          ΣΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου