Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ο.Π.Κ.Ε. - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΕΡΔΟΥΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
(Ο.Π.Κ.Ε.)
Κουταρέλια 74, 1ος Όροφος, Βόλος,
Τηλ-FAX 24210-32780 κιν.6934832876
ΒΟΛΟΣ  02/09/2011                                                              ΑΡ. ΠΡΩΤ: 522 

ΠΡΟΣ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι ,

Είναι σε όλους  μας  πια γνωστή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα προϊόντα καπνού μετά τις απανωτές αυξήσεις στην φορολογία εκ μέρους της πολιτείας, όσο και εκ μέρους των εταιριών λόγω της πολιτικής που εφαρμόζουν με το μην ανεβάζουν  τις τιμές των πακέτων τσιγάρων όσο θα έπρεπε προκειμένου να μην χαθούν μερίδια αγοράς.Αυτό έχει σαν συνέπεια αρκετοί συνάδελφοι μας να μην αντέξουν αυτή την παρατεταμένη κατάσταση, και να αποχωρίσουν. Είναι δύσκολο σήμερα να μιλήσουμε για αριθμούς διότι καθημερινά προστίθενται και νέοι.

Το μέλλον του κλάδου καθορίζεται αβέβαιο, τα ευχολόγια και η απλή καταγραφή των προβλημάτων δεν πρόκειται να βοηθήσουν σε τίποτε, θα πρέπει όλοι μας να περάσουμε στην αντεπίθεση με κύριο στόχο την πλήρη εφαρμογή του Ν 3943 με την συμπλήρωση της ασφαλιστικής δικλίδας των κυρώσεων και των προστίμων από την πλευρά του Υπουργείου,  και φυσικά  χρειάζεται μια ολοκληρωμένη ενιαία πρόταση από όλους για συνολική μείωση της φορολογίας. Μέχρι αυτό να πραγματοποιηθεί καλούμε όλες τις Καπνοβιομηχανίες και εισαγωγικές εταιρείες να εγκαταλείψουν το 60,4%, και να υπάρξει  δικαιότερη κατανομή της αποφορολογιμένης τιμής  στο 50% της Καπνοβιομηχανίας και  στο 50%  του Δικτύου, ώστε να δοθεί μια μικρή ανάσα στους συναδέλφους μας.

Εάν μας θεωρούν άμεσους συνεργάτες πρέπει να υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση  και  όχι να προσπαθούν να ξεγελάσουν τους συναδέλφους μας, δεν επιτρέπεται ο ευτελισμός με προτάσεις ή προγράμματα επιδοτήσεων  όπως φιλτράκια, χαρτάκια  αναπτήρες κ.α. (αυτό είναι  εμπαιγμός), αυτό θα πρέπει να λήξει και μάλιστα άμεσα.

Από την πλευρά μας έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο αντοχής. Η αύξηση του ελάχιστου φόρου με τον τρόπο που έγινε μπορεί να κλείνει την ψαλίδα μεταξύ φθηνών και ακριβών σημάτων, χωρίς να προσθέτει τίποτε το ουσιαστικό για μας, αλλά δημιουργεί ένα άλλο επιπρόσθετο πρόβλημα, που ο καθένας συνάδελφος μας θα χρειαστεί ένα  επιπλέον κεφάλαιο της τάξεως του 20% για να αγοράσει το ίδιο προϊόν και να κερδίσει τα ίδια με την προηγούμενη τιμή.

Για τον λόγο αυτό οι κινήσεις των εταιριών θα πρέπει όσον αφορά την αύξηση των τιμών να λάβουν υπ΄όψιν και την κερδοφορία του περιπτέρου, και όχι μόνο την εξασφάλιση μεριδίων, διότι μερίδια χωρίς περίπτερο δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν. Εάν παρόλα αυτά υπάρξουν κάποιες εταιρίες που θέλουν να κρατήσουν  τις τιμές χαμηλές θα πρέπει να αναλάβουν και το κόστος των επιλογών τους.

Με βάσει τους προαναφερόμενους ισχυρισμούς ,καταλήγουμε στα εξής:

Συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια μας που ξεκινήσαμε την 01 Αυγούστου αρνούμενοι να πουλήσουμε προϊόντα που δεν έχουν περιθώριο κέρδους, και που στο τέλος θα καλεστούμε να πληρώσουμε για κάτι που δεν κερδίσαμε.

Για αυτό αρνούμαστε να πουλήσουμε καπνοβιομηχανικά προϊόντα που:   
- Το ελάχιστο περιθώριο κέρδους είναι μικρότερο των 0,12 λεπτών ανά πακέτο των 20 τσιγάρων για τιμές των 3,20€ και κάτω.
- Για πακέτα άνω των 20 τσιγάρων, χρειάζεται αναλογική απόδοση όπως προκύπτει στο πακέτο των 20 τεμαχίων, δηλαδή 0,06 λεπτά ανά τσιγάρο. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σώσουν τις επιχειρήσεις τους. Χρειάζεται συνάδελφοι να καταλάβουμε ότι δεν έχει νόημα να πουλάς προϊόντα που δεν έχουν περιθώριο κέρδους. Πρέπει να καταλάβουν όλοι πολιτεία και καπνοβιομηχανίες εισαγωγικές ότι δεν γίνετε να εργαζόμαστε από 18 έως 24 ώρες ημερησίως με όλα τα μέλη της οικογένειας μας προσπαθώντας να πουλήσουμε τα προϊόντα των εταιρειών τους και να μην  μπορούμε στοιχειωδώς να καλύψουμε τα λειτουργικά μας έξοδα.


Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η ενημέρωση και η συμμετοχή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου  αριθμού συναδέλφων περιπτερούχων- καπνοπωλών σε όλη την επικράτεια. Η υπομονή όλων μας έχει εξαντληθεί και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ενημερώστε τους καταναλωτές σας ώστε να στηρίξουν και αυτοί την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουμε.

Αρνούμαστε να είμαστε θύματα των μεθοδεύσεων, αρνούμαστε να χαρίσουμε τη δουλειά μας και τις επιχειρήσεις μας, αρνούμαστε να υπερχρεωθούμε άλλο στο τραπεζικό σύστημα.
Σας αποστέλλουμε και την ενημερωτική επιστολή για τους καταναλωτές σας, χρησιμοποιήστε το τίτλο του Συλλόγου σας.
                                      
Φτάνει πια ο εμπαιγμός όλων.
Αδυνατούμε οικονομικά να στηρίξουμε προσπάθειες που δεν μας αποφέρουν τίποτα.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητέ φίλε καταναλωτή, ο κλάδος των περιπτερούχων- καπνοπωλών σας ενημερώνει ότι εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζουμε μεγάλη αδυναμία πληρωμών και ζητούμε την στήριξη σου και την κατανόηση σου για τυχόν ελλείψεις που υπάρχουν στα τσιγάρα και σε άλλα προϊόντα που τυχόν μπορεί να μην βρείτε στις επιχειρήσεις μας.

Αυτό οφείλεται ουσιαστικά στις συνεργαζόμενες εταιρίες καπνοβιομηχανικών προϊόντων αλλά και στην πολιτεία όπου μας έχουν περιορίσει δραματικά τα περιθώρια κέρδους μας. Εμείς μέχρι και να υπάρξει διορθωτική πολιτική των εταιριών αδυνατούμε να πουλήσουμε προϊόντα που δεν έχουν κέρδος, και που στο τέλος θα κληθούμε να πληρώσουμε για κάτι που δεν κερδίσαμε.

Αγαπητέ φίλε καταναλωτή, ο κλάδος μας αυτή την ώρα δίνει την δική του μάχη προκειμένου να μην μείνουμε άνεργοι και να μην γίνουμε ζητιάνοι στην δουλειά μας. Παρατηρείτε και εσείς πως αρκετοί συνάδελφοι αποχώρησαν από τον κλάδο μας για τους παραπάνω λόγους.
 
                  
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου