Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Οξύνονται τα προβλήματα της ΣΕΚΑΠ

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η οικονομική κατάσταση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, η οποία εν μέσω διαδικασίας πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού της από την ΑΤΕ αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα ρευστότητας με κατάπτωση εγγυητικών επιστολών και μπλοκάρισμα τραπεζικών λογαριασμών της.
Την ίδια στιγμή, αναβλήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας την προηγούμενη Παρασκευή, που θα αποφάσιζε και τυπικά για την αποχώρηση της διοίκησης της επιχείρησης, που έχει παραιτηθεί σύσσωμη από τον Ιούλιο.

Ωστόσο, οι μέτοχοι της καπνοβιομηχανίας είχαν ζητήσει την παραμονή της διοίκησης μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και τώρα η συνέλευση δεν αποφάνθηκε για την εκλογή νέου διοικητικού σχήματος, με το αιτιολογικό πως η εν εξελίξει διαδικασία προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή δεν επιτρέπει ανάλογες αποφάσεις.

Ο στρατηγικός επενδυτής είναι μονόδρομος και στο πλαίσιο αυτό εντείνονται οι επισκέψεις στο βιομηχανικό συγκρότημα της Ξάνθης των ενδιαφερόμενων υποψήφιων για το 50,36% της ΑΤΕ.

Η προθεσμία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών των επενδυτών είναι η 4η Νοεμβρίου και ενδιαφερόμενες είναι οι βρετανικές εταιρείες British American Tobacco (BAT) και Imperial Tobacco, η ινδική Bommidala, η κροατική Adris, η νοτιοκορεατική KT&G, η τουρκική SEBA και η ελληνική Ηλίας Παπαδόπουλος Α.Ε.

Δ.Δ.
Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=112423264

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου