Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Κύπρος - Χωρίς τσιγάρα τα περίπτερα

Χωρίς τσιγάρα κινδυνεύει να μείνει η αγορά μετά την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στους εισαγωγείς και τα περίπτερα για το ποσοστό του κέρδους. Ένα ένα τα ράφια αδειάζουν ενώ αν δεν βρεθεί χρυσή τομή σε λίγο δεν θα μείνει πακέτο ούτε για δείγμα  στο παζάρι.
Το πρόβλημα προέκυψε μετά την αύξηση στο φόρο που ενέκρινε η βουλή. Οι εταιρίες ενημέρωσαν τα περίπτερα πως για να τους προμηθεύσουν με νέες ποσότητες θα πρέπει να μειώσουν το ποσοστό του κέρδους τους από την λιανική πώληση, από το 8% στο 4% για να είναι πιο μικρή η αύξηση τη λιανική τιμή.
Τα περίπτερα δεν αποδέχθηκαν τον συγκεκριμένο όρο με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να προμηθεύουν τους καταναλωτές με τα τσιγάρα που είχαν ήδη στις αποθήκες τους.
Αυτές όμως αδειάζουν σιγά, ενώ βέβαιο θεωρείται πως εάν δεν βρεθεί κάποια λύση στις επόμενες ημέρες τα τσιγάρα θα γίνουν άφαντα.
Σημειώνεται πως οι εταιρίες ενημέρωσαν τα περίπτερα πως η προμήθεια θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη και μόνο εάν αποδεχθούν την μείωση κατά του ήμισυ του κέρδους τους.
Ενημερώνεται πάντως το κοινό πως σε όσα περίπτερα τα τσιγάρα πωλούνταν με τις νέες αυξημένες τιμές, αυτό είναι παράνομο καθώς ακόμη δεν έχουν προμηθευτεί τις νέες ποσότητες.


Του Νίκου Προκομμένου


Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου