Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΚΥΠΡΟΣ: Ομόφωνα οι περιπτεράδες κήρυξαν απειθαρχία Δεν θα ακολουθήσουν τις προτεινόμενες τιμές πώλησης τσιγάρων

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011
Ομόφωνα οι περιπτεράδες κήρυξαν απειθαρχία
Δεν θα ακολουθήσουν τις προτεινόμενες τιμές πώλησης τσιγάρων
ΟΙτιμές των τσιγάρων και άλλων καπνικών προϊόντων ίσως ανατιμηθούν εκ νέου από κάποια περίπτερα, ύστερα από την απόφαση για «πυρ κατά βούληση» στον καθορισμό των τιμών. Επίσης, οι περιπτεράδες κήρυξαν πόλεμο στην εταιρεία ΜΤΝ αφού δεν θα διαθέτουν τα πακέτα κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας.

Οι πιο πάνω αποφάσεις λήφθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη διάρκεια παγκύπριας συγκέντρωσης των Συνδέσμων Περιπτεράδων ΠΟΒΕΚ, των Συνδέσμων Καταστηματαρχών Διαρκούς Εξυπηρέτησης και του Συνδέσμου Ιδιοκτητών και Διαχειριστών Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης, ύστερα από την απόφαση των εταιρειών καπνικών προϊόντων και κινητής τηλεφωνίας να μειώσουν το ποσοστό κέρδους που παραχωρούν στον κλάδο. Στην απόφαση τους αναφέρονται και τα εξής:
– Όσον αφορά στα καπνικά προϊόντα, η συνέλευση αποφάσισε, ως πρώτο μέτρο, να καλέσει όλα τα περίπτερα και καταστήματα διαρκούς εξυπηρέτησης παγκυπρίως να τηρήσουν στάση ανυπακοής και να μην ακολουθήσουν κατά γράμμα τις προτεινόμενες τιμές των εταιρειών. Συγκεκριμένα, ο κάθε καταστηματάρχης καλείται να καθορίσει τις τιμές διάθεσης των καπνικών προϊόντων, αξιολογώντας τα δεδομένα της επιχείρησης του, με τρόπο που να εξασφαλίσει ένα ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους. - Όσον αφορά στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, η συνέλευση απεφάσισε και πάλι ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, να καλέσει όλα τα περίπτερα και καταστήματα διαρκούς εξυπηρέτησης παγκυπρίως να σταματήσουν να διαθέτουν στην αγορά πακέτα σύνδεσης της ΜΤΝ. Σε ανακοίνωση των Συνδέσμων αναφέρεται ότι η προσέλευση στη συγκέντρωση ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών και το κλίμα ήταν θετικό για επέκταση και λήψη δυναμικότερων μέτρων στην περίπτωση που δεν θα υπάρξει ανταπόκριση από τις εταιρείες. Όπως υποστηρίζουν οι περιπτεράδες, οι εταιρείες καπνικών προϊόντων μείωσαν την προμήθεια τους από περίπου 10% στο 7% ενώ και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μείωσαν την προμήθεια τους κατά

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου