Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Προσωρινά ¨Παιχνιδάκια¨ Καπνοβιομηχανιών –Το Τυρί Και Η Παγίδα

        Η αντιπροσωπεία-καπνοβιομηχανία JTI (JAPAN TOBACCO INTERNATIONAL) απέστειλε στους χονδρέμπορους νέο προσωρινό τιμοκατάλογο με χαμηλότερες χρεώσεις με παλιές τιμές.δηλαδή CAMEL με λιανική τιμή 3,80€.
       Αυτή η κίνηση αποσκοπεί στα να θολώσει τα νερά προσωρινά ,μέχρι να οριστικοποιηθεί το ¨έγκλημα¨ εις βάρος του λιανεμπορίου.
      Για να γίνει κατανοητό σε όλους τους συναδέλφους ,το κέρδος μας στα συγκεκριμένα σήματα,που θα βρείτε στον συνημμένο κατάλογο , θα είναι 1% παραπάνω για το 2011από ότι ήταν όλο το 2010,επί της ονομαστικής αξίας.
      Σήμερα που γράφεται το συγκεκριμένο άρθρο,ο υφυπουργός Οικονομικών κύριος Κουσελάς έκανε δηλώσεις στο ALTER TV και σημειωτέον χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη ερώτηση  δημοσιογράφου ,από μόνος του ανέδειξε το θέμα και επανήλθε στην παλιά του δήλωση,ότι η μείωση του αναλογικού φόρου πρέπει να δοθεί εξ’ολοκλήρου στο λιανεμπόριο ,αλλιώς θα προχωρήσει σε θεσμοθέτηση.
     Από αξιόπιστες πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών λαμβάνουμε μηνύματα ότι δεν είναι ευχαριστημένοι οι κυβερνητικοί φορείς με την εξέλιξη που πάει να επικρατήσει.
    Το Υπουργείο Οικονομικών προβληματίζεται διότι οι καπνοβιομηχανίες εκμεταλλεύόμενες την μείωση του αναλογικού φόρου κατά 2%,κρατούν μερίδιο αποφορολογημένης αξίας από την αύξηση της τιμής πώλησης των τσιγάρων ,ώστε να αυξήσουν την κερδοφορία τους.
     ¨Κλέβουν¨ από το λιανεμπόριο 0,06-0,10€ ανά πακέτο τσιγάρων!!!!
      Όλοι γνωρίζουν ότι οι μάσκες πλέον έχουν πέσει και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
      Το θέμα του καπνικού δεν έχει κλείσει και οι ενέργειες οι οποίες θα γίνουν στο άμεσο μέλλον θα είναι πολύ δυνατές και θα σας γνωστοποιηθούν εγκαίρως,ώστε να επανέλθουν τα ποσοστά κέρδους στο λιανεμπόριο,όπως είναι το κύριο αίτημα μας,δηλαδή 8% επί της ονομαστικής τιμής.
Συνημμένο αρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου