Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ο αστυνομικός σκύλος μύρισε τα… ναρκωτικά και η ΕΛ.ΑΣ. τα λαθραία τσιγάρα

Για λαθρεμπόριο τσιγάρων θεωρούσαν ύποπτο έναν 56χρονο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δράμας και ζήτησαν από την Δίωξη Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης να τους δανείσει τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της για να βρουν πού τα έκρυβε. Όμως, η πανέξυπνη «Άικα» ανακάλυψε και ένα… χασισόδεντρο που καλλιεργούσε ο ύποπτος!


Οι αστυνομικοί είχαν δεχτεί  πληροφορίες για την δράση  του 56χρονου και έκαναν έρευνα  στο σπίτι του στο Δοξάτο Δράμας, όπου το εκπαιδευμένο σκυλί δεν άργησε να ξετρυπώσει τα λαθραία τσιγάρα. Οι αστυνομικοί μέτρησαν συνολικά 350 πακέτα που ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ετοιμαζόταν να διαθέσει προς πώληση χωρίς όμως να έχουν πληρωθεί οι ανάλογοι δασμοί και φόροι κι έτσι συνελήφθη για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Όμως, η «Άικα» δεν έλεγε να  ησυχάσει, παρά τα γλυκάκια που  της έδωσε ο εκπαιδευτής της  για να την συγχαρεί! Η εκπαιδευμένη  μύτη της «έπιασε» κι άλλες  οσμές κι έτσι συνέχισε να  ερευνά το σπίτι, ώσπου ανακάλυψε ένα «μίνι» χασισόδεντρο ύψους τεσσάρων εκατοστών που είχε καλλιεργήσει ο 56χρονος, ο οποίος τώρα αντιμετωπίζει και κατηγορία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και θα προσαχθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου