Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο αυτοκρατορικός καπνός της Imperial Tobacco Limited υπογράφουν τη συμφωνία για να καταπολεμήσουν το παράνομο εμπόριο στον καπνό.

Βρυξέλλες, στις 27 Σεπτεμβρίου 2010
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανήγγειλε μια πολυετή συμφωνία με την  Imperial Tobacco Limited (ITL) για να εργαστεί μαζί στην αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στα προϊόντα καπνού. Στο πλαίσιο της δεσμευτικής νομικά συμφωνίας, η  ITL θα λειτουργήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το κατά της εγκληματικότητας γραφείο του OLAF, και αρχές επιβολής του νόμου κρατών μελών τις» που βοηθούν στην πάλη ενάντια στην παράνομη διακίνηση και τα πλαστά τσιγάρα. Η συμφωνία περιλαμβάνει τις ουσιαστικές πληρωμές από την ITL στην Επιτροπή και τα κράτη μέλη, που συμπληρώνουν συνολικά 300 εκατομμύρια δολλάρια ( 207 εκατομμύρια ευρώ) (1) κατά τη διάρκεια των επόμενων 20 ετών. Πρέπει να έχει μια σημαντική συμβολή στις προσπάθειες της ΕΕ να παλεψει το παράνομο εμπόριο καπνών, το οποίο ληστεύει την ΕΕ και τα κράτη μέλη των δισεκατομμυρίων των ευρώ κάθε έτος.
αυτήν την αθέμιτη δραστηριότητα. »
Η συμφωνία εισάγει τις ισχυρές διατάξεις και τις διαδικασίες για τη συνεργασία για να επιτρέψει στις αρχές επιβολής του νόμου για να λάβει αποτελεσματικότερα μέτρα ενάντια στους εγκληματίες στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, το ITL θα στηριχτεί στους υπάρχοντες ελέγχους αλυσιδών εφοδιασμού του, με την ενίσχυση της διαδικασίας αναθεώρησής του για και τους πελάτες, για να ενισχύσει τις ικανότητές του να ακολουθήσει και να επισημάνει ορισμένη συσκευασία, και να παρέχει την επεκταθείσα υποστήριξη στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς επιβολής νόμου στη μάχη ενάντια στο παράνομο εμπόριο στα τσιγάρα.

Οι εκτεταμένες διαδικασίες προϊόν-καταδίωξης συμπεριλαμβάνονται επίσης στη συμφωνία, για να επιτρέψουν στους οργανισμούς επιβολής για να καθορίσουν τις πηγές και τον προορισμό των εμπορικών σημάτων ITL και να ελέγξουν εάν μπορούν να είναι πλαστές. Σύμφωνη με τη συμφωνία,η ITL θα χαρακτηρίσει ορισμένη συσκευασία με τις πληροφορίες που δείχνουν την προοριζόμενη αγορά της λιανικής πώλησης, θα χαρακτηρίσει τις «κύριες περιπτώσεις» (2) των τσιγάρων με τις μηχανή-scannable ετικέτες γραμμωτών κωδίκων, και θα εφαρμόσει άλλες διαδικασίες για να βελτιώσει την καταδίωξη και την επισήμανση των προϊόντων του.

Αυτές οι υποχρεώσεις είναι σύμφωνες με τις διατάξεις αντι-παράνομης διακίνησης του Συνεδρίου cWho στον έλεγχο καπνών και θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες της ΕΕ να προαγάγει ένα ισχυρό πρωτόκολλο σε εκείνη την Συνθήκη σχετικά με την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου στα προϊόντα καπνού.

Εκτός από τα ανωτέρω οφέλη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα συμμετέχοντα κράτη μέλη θα λάβουν τις ουσιαστικές πληρωμές από το ITL κατά τη διάρκεια διάφορων ετών. Η ITL είναι  δεσμευμένη  να πληρώσει σε 20  συνολικά έτη 300 εκατομμυρία δολλάρια(πάνω από 207 εκατομμύρια ευρώ)

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μια εγγύηση από την ITL να γίνουν οι πληρωμές σε περίπτωση μελλοντικών συλλήψεων των γνήσιων προϊόντων της στην ΕΕ, επάνω από τις διευκρινισμένες ποσότητες. Αυτές οι πληρωμές θα είναι διαθέσιμες σε όλα τα συμμετέχοντα κράτη μέλη.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Jose Manuel Barroso είπε: «Χαιρετίζω αυτήν την σημαντική συμφωνία, η οποία θα βοηθήσει να προστατεύσει τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ και να ενισχύσει τις δυνάμεις μας ενάντια στην παράνομη διακίνηση και τα πλαστά τσιγάρα.»


Ο Επίτροπος για τη φορολογία κατά της εγκληματικότητας, το τελωνείο, και ο λογιστικός έλεγχος, Algirdas Šemeta είπαν: «Η παράνομη διακίνηση και τα πλαστά προϊόντα εξαπατούν τον καθένα: κυβερνήσεις, καταναλωτές και νόμιμες επιχειρήσεις. Η σημερινή συμφωνία με τον αυτοκρατορικό καπνό θα στείλει ένα ισχυρό, σήμα αποτρεπτικών παραγόντων στους εγκληματίες που περνούν λαθραία τα τσιγάρα και αυξάνει απέραντα τις πιθανότητές μας
Στις διαπραγματεύσεις με την ITL, η Επιτροπή αντιπροσώπευσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη. Η νομική υπηρεσία και ο OLAF διεξήγαγαν τις διαπραγματεύσεις για την Επιτροπή. Στις 9 Ιουλίου 2004, ΕΕ και δέκα κράτη μέλη υπεγράφη μια αντι-παράνομη διακίνηση και αντιαπομιμητική συμφωνία με τη Philip Morris διεθνή (IP/04/882). Στις 14 Δεκεμβρίου 2007, ΕΕ και 26 κράτη μέλη συμμετείχαν σε μια αντι-παράνομη διακίνηση και μια αντιαπομιμητική συμφωνία με τον καπνό της Ιαπωνίας διεθνή (IP/07/1927). Στις 15 Ιουλίου 2010, ΕΕ και 24 κράτη μέλη εισήγαγαν σε μια συμφωνία συνεργασίας με τη British American Tobacco (IP/10/951). Από σήμερα, και τα 27 κράτη μέλη και η ΕΕ είναι συμβαλλόμενα μέρη στις συμφωνίες συνεργασίας με PMI και JTI.

1: Με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία της 12ης Ιανουαρίου 2010, όταν μονογράφησαν η Επιτροπή και ο αυτοκρατορικός καπνός τη συμφωνία συνεργασίας.

2: Η «κύρια περίπτωση» σημαίνει για περίπου 10.000 τσιγάρα.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕΣΩ
WWW.GOOGLE.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου