Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Καθεστωτική ¨θεσμική¨ ψυχιατρική κλινική… τερατολαγνικές δηλώσεις και η ¨ εύθυμη ¨ αναισθησία τους : κατρακυλούν και καταρρέουν και αυτοί βλέπουν ρόδινα όνειρα…

(Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε όλους τους ¨ θεσμικούς ¨ αλλά και τους ¨ αυλικούς ¨ τους που δεν μπορούν να δουν πέρα από την μύτη τους…)
Η κατάρρευση και η αποσύνθεση του δικτύου διανομής καπνικών έχει οδηγήσει τον κόσμο του, σε μια κατάσταση καταθλιπτικής κενότητας και βλαβερής ηλιθιότητας.
Η ίδια η αποσύνθεση του καθεστώτος χονδρεμπορίου καπνικών, ο δωσιλογισμός του και η μοχθηρία του εναντίον του λιανεμπορίου έχουν οδηγήσει το δίκτυο καπνικών ως σύνολο, στο αντίστροφο: στην οργή η οποία πυροδοτεί την έκρηξη.

Η καθεστωτική ¨ θεσμική ¨ ηλιθιότητα και η ¨ εξυπνάδα ¨  αναπτύσσονται σε πυρετικούς ρυθμούς  και υποσκάπτουν θανάσιμα τις δυνάμεις του δικτύου καπνικών.
 Το καθεστώς του δικτύου καπνικών κτυπιέται απ’ έξω από την αναπτυσσόμενη «λαϊκή ευφυΐα των καπνοβιομηχανιών » και υπονομεύεται εσωτερικά από την εξίσου αναπτυσσόμενη ηλιθιότητα των ¨ θεσμικών ¨ δυνάμεων του.
Θα καταγράψουμε μερικά δείγματα της μελοδραματικής ηλιθιότητας των καθεστωτικών ¨ θεσμικών θιάσων ¨ χονδρεμπορίου και λιανεμπορίου.
Σήμερα οι πάντες μιλούν για το θηριώδες και ωμό ψεύδος του Χατζηβασίλογλου και της παρέας του.
…Μέχρι και πριν από το 1992 τα περιθώρια κέρδους των πρατηριούχων σιγαρέτων ήταν στη λιανική τιμή 2,4%. Τότε, με νομοθετικό διάταγμα αφέθηκε ελεύθερο το ποσοστό κέρδους και αυτό ήταν μία ευρωπαϊκή εντολή για την ελεύθερη αγορά. Οι καπνοβιομηχανίες προσπάθησαν να επιβάλουν κάποια τιμολογιακή πολιτική αλλά οι πρατηριούχοι δεν την αποδέχθηκαν, αφού οι τιμές ήταν ελεύθερες….
…. Επίκαιρη ανάλυση των Προβλημάτων του κλάδου από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Πρατηριούχων Σιγαρέτων Αθηνών-Προαστίων Ηλία Χατζηβασίλογλου, σε συνέντευξή του στην Ελένη- Βασιλική Μπαμπαλιούτα…
Φυσικά  οι δηλώσεις αυτές κρύβουν πικρές  αλήθειες και μεγάλα ψέματα.
Α) Το λιανεμπόριο είχε θεσμοθετημένο ποσοστό 9,10% επί της λιανικής τιμής .
Β) Οι χονδρέμποροι συναίνεσαν σε μια βραδιά να φύγει αυτή η διάταξη  και το 2,4% που είχαν θεσμοθετημένο για αυτούς το  έκαναν 2,9% σε μια βραδιά (δηλαδή ¨ κλέψανε ¨ 0,5% από το λιανεμπόριο )
Γ) Ουδέποτε υπήρχε εντολή της Ευρωπαΐκής Ένωσης ,όπως ψευδώς κυκλοφορούσε όλα αυτά τα χρόνια.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να χαθούν εκατομμύρια ευρώ από το 1992 εως σήμερα εις βάρος του λιανεμπορίου.
Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια…!!!
Η σημερινή κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας οδηγεί όλους με μαθηματική  ακρίβεια στο ¨ χάος ¨ .
Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στους ¨ θεσμικούς θιάσους¨  και στην δραματική μηδαμινότητά τους, την καλοαναθρεμμένη έκφραση της φτώχειας των πνευματικών τους πόρων, τη βουλητική τους ανεπάρκεια, την ανικανότητα τους και την «εύθυμη» αναισθησία τους: κατρακυλούν και καταρρέουν και αυτοί βλέπουν ρόδινα όνειρα…
Σε ¨ θεσμικό ¨ επίπεδο συμπυκνώνεται και απαστράπτει η μοχθηρία και βλακεία όλων  των παρασιτικών εκβλαστήσεων του καθεστώτος: Είναι η συνισταμένη όλων των δυνάμεων του ¨ιερατείου της διαπλοκής ¨.
Οι ¨ θεσμικοί ¨ του λιανεμπορίου  επίσης έχουν και το πλεονέκτημα να εκτοξεύουν και κάποιες ρητορικές ρουκέτες και κούφια λόγια εναντίον των καπνοβιομηχανιών και της Ελληνικής πολιτείας επικαλύπτοντας έτσι, σε κάποιο βαθμό, τη δική τους ανυπαρξία και κενότητα.
Ωστόσο, σήμερα, δεν μπορεί να σωθεί ούτε από αυτήν την πλεονεκτική θέση.
Και το δικό τους ψεύδος, αλλά και η αθεράπευτη ηλιθιότητά τους ακτινοβολούν, ακριβώς γιατί είναι μέρος της γενικής σήψης και της καθεστωτικής νοοτροπίας αντίληψης των πραγμάτων.
Έχουν μάθει χρόνια τώρα οι ¨ θεσμικές  τσούλες ¨ του λιανεμπορίου να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες ,κοροΐδία ,λασπολογία και πολλά άλλα για έναν και μόνο λόγο : Βολεύονται από αυτά που παίρνουν από την διαπλοκή τους από τους  ¨μεγάλους ¨ αυτού του χώρου,νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους.
Το «τραγικό» στοιχείο της βλακείας συνίσταται στην κραυγαλέα διάσταση μεταξύ των λόγων και της πράξης.
Για τις ανομίες των εγκάθετων ¨ θεσμικών ¨ και για τα έργα τους όλον αυτό τον καιρό …
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Όλη αυτή η αρθρογραφία αλλά και το οπτικοακουστικό υλικό είναι ένα μέρος μόνο από τις μεθοδεύσεις που έγιναν εις βάρος του λιανεμπορίου από τους ¨ θεσμικούς ¨ αλλά και από τους διαφόρους ¨ πεφωτισμένους ¨ του ¨ ιερατείου της διαπλοκής ¨.
Αυτές οι φόρμες της καθεστωτικής ηλιθιότητας σήμερα δεν πουλάνε, γίνονται αντιληπτές άμεσα. Για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω.
Οι διάφοροι παρατρεχάμενοι  παρά τα «πνευματικά» τους προσόντα, συνθέτουν και ανακυκλώνουν και αυτοί την καθεστωτική βλακεία, ακριβώς γιατί βρίσκονται  εντός των τειχών αυτής της βλακείας,αλλά και λόγω συνδιαλλαγής- υποταγής.
Όταν κτυπάς δήθεν από τη μια τον νόμο που κατοχυρώνει τα κατώτατα ποσοστά προμήθειας του δικτύου (δίχως να θίγεις στο παραμικρό ότι αυτός ο νόμος ισχύει) και από την άλλη ζητάς διαπραγμάτευση με την Ελληνική πολιτεία  για άλλη «διαχείριση» και νέο νόμο ,τότε λες καραμπινάτη ηλιθιότητα…
Το ίδιο, βλακώδες είναι το να σχίζεις τα ιμάτιά σου εναντίον της τυπικής συναίνεσης με το λιανεμπόριο ,όταν  έχεις συναινέσει  σε όλα τα μέτρα εις βάρος του λιανεμπορίου και όταν συναινείς στις εντολές των εντολοδόχων σου, ζητώντας απλώς μια άλλη «διαχείριση»…φόρων.
Το ίδιο βλακώδες είναι το να ζητάς στα λόγια «ανυπακοή» στην εφαρμογή του νόμου και στην πράξη να λιθοβολείς αφοριστικά και συκοφαντικά κάθε πράξη «υπακοής» η οποία εκδηλώνεται από συναδέλφους σου και συνεργάτες πρατηριούχους.
Εδώ, η καθεστωτική ¨ θεσμική ¨ ηλιθιότητα παίρνει αποκρουστικές μορφές αυθάδους κοροϊδίας.
Σήμερα αυτές οι «θεσμικές πόρνες», οι ύαινες της καθεστωτικής προπαγάνδας, αρχίζουν να επιτίθενται λυσσασμένα εναντίον της «αποτυχίας» του Ν 3943/31.3.2011 (ΦΕΚ 66Α’,άρθρο 47,παράγραφος 6).
Πριν ένα χρόνο, με τη ίδια λύσσα, πολεμούσαν με στόχο  ενάντια του νόμου , γιατί αυτό δεν ήταν εφικτό !!!
Τώρα υποστηρίζουν την αναγκαιότητα μιας συναινετικής πρωτοβουλίας , αόριστα και χωρίς ουσιαστική πρόταση !!!!
Τα μίσθαρνα και παρασιτικά αυτά όργανα του καθεστώτος  ¨θεσμικών ¨ , δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα. Διαλαλούν  ανοικτά τη βλακεία τους: γι αυτή εξάλλου πληρώνονται…
Τόσο ξεδιάντροποι και φρενοβλαβείς της βλακείας είναι τα παπαγαλάκια.
Φαίνεται ότι έχουν τέτοια πώρωση ¨ θεσμικής ¨  ηλιθιότητας που δεν μπορούν να διακρίνουν τίποτα και το χειρότερο: Προσλαμβάνουν τη δική τους βλακεία σαν βλακεία του κλάδου του λιανεμπορίου …
Η βλακεία που επελαύνει σε όλον τον καθεστωτικό  ¨θεσμικό¨ κόσμο, στις δυνάμεις του και στους γενιτσάρους του αποτελεί  τον ισχυρότερο συντελεστή Εσωτερικής υπονόμευσης  όλου του κλάδου που ασχολείται με την παραγωγή και την διάθεση καπνικών προΐόντων.
Χρειάζεται μόνο ένα απλό εξωτερικό κτύπημα από τους λιανοπωλητές , για να καταρρεύσει αυτό το καθεστώς ολοκληρωτικά…
Αυτή ήταν μια γενική τοποθέτηση σχετικα με τα συμβαίνοντα στον χώρο διακίνησης καπνοβιομηχανικών προΐόντων .

Υ.Γ.Λύση στο θέμα του καπνικού προβλήματος ΥΠΑΡΧΕΙ !!!!
… Αλλά δεν θέλετε να την δείτε ,ούτε να την ακούσετε  διότι είστε προσκυνημένοι και βουτηγμένοι μέσα σε ένα βούρκο που εσείς έχετε διαλέξει για να κολυμπήσετε….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου